Natisni
Nadrejena kategorija: Članki in prispevki
Ogledov: 2984

 

Tomaž Blazinšek prvo mesto v finalu lige

 

Na strelišču v Rakičanu pri M. Soboti se je 5. in 6. septembra odvijalo finale lige trap v ekipni in posamezni konkurenci. Rezultati so bili, kljub lepemu vremenu, sorazmerno nizki. Razen posameznikov, ki trenutno spadajo v sam vrh slovenskega strelstva v disciplini trap, so bili doseženi povprečni rezultati. Na to nakazujejo tudi ekipni rezultati, saj sta samo dve ekipi dosegli rezultat, ki pomeni ekipno normo za državno prvenstvo.

 

Med ekipami so zmagali domačini SD Trap Š. Kovač M. Sobota z doseženimi 315 zadetki, pred SD Vrhnika s 306 zadetki in SK Kunšperk s 303 zadetki, ki je bil boljši od SD Trap Ormož po zadnji seriji, saj je bilo skupno število zadetkov enako pri obeh.

 

Med posamezniki prve lige je iz prvega izhodišča štartal v finale naš dvakratni olimpijec Boštjan Maček (Š. Kovač M. Sobota) s 118 zadetki, drugi je bil Denis Vatovec (Vrhnika) s 116 zadetki, tretji Tomaž Blazinšek (Ormož) s 114 zadetki, četrti Tadej Kostanjevec (Radgona) s 112 zadetki, peti Ivan Krkač (Kunšperk) in šesti Andrej Starc (Kamnik), oba s 105 zadetki. Po finalu se je vrstni red dodobra premešal. Najbolje je streljal Tomaž Blazinšek in zasedel prvo mesto, drugi je bil Andrej Starc, tretji pa Denis Vatovec. Četrto mesto je zasedel Boštjan Maček, peto Tadej Kostanjevec in šesto Ivan Krkač.

  

V drugi ligi so se v finale uvrstili: Marko Veršec (Kunšperk) s 100 zadetki, Rok Žigante (Ilirska Bistrica) z 99 zadetki, Miha Nahtigal (Ormož) z 98 zadetki, Miroslav Podpadec (Rudar Globoko) s 97 zadetki ter Aleš Hozjan in Anže Macur s 95 zadetki. Tudi tukaj je prišlo do občutnih sprememb v končnem vrstnem redu. Zmagal je Aleš Hozjan pred Miroslavom Podpadcem in Miho Nahtigalom. Četrto mesto je zasedel Anže Macur, peto Rok Žigante, Marko Veršec, ki v finalu ni nastopil, pa je bil šesti.

 

Rezultati

 

doc. dr. Milan Svetec