Natisni
Nadrejena kategorija: Članki in prispevki
Ogledov: 771

Strelska zveza Slovenije je v Panonski vasi pri Moravskih Toplicah v prietnem ambientu steklenega kozolca turističnega kompleksa na prireditvi "Strelec leta" podelila priznanja za športne dosežke posameznikov in ekip, priznanja za organizacijsko delo in priznanje za najuspešnejše društvo.

 

Živa Dvoršak in Jože Čeper sta najboljša strelca v letu 2022

 

Svoj osmi naslov najboljše strelke leta oz. že kar dvanajsti naslov, če ji prištejemo še 4 mladinske naslove, je osvojila Živa Dvoršak, olimpijka in članica Strelskega društva Olimpija. Živa, katere trenerka je Polonca Sladič, je dosegla izjemen rezultat na Svetovnem pokalu v Kairu, ki jo je uvrstil na zlato mesto. Dvakratna državna članska podprvakinja s puško 50 m trojni položaj in z zračno puško 10 m, je osvojila tudi dve bronasti medalji na Sredozemskih igrah v Oranu in bila udeleženka finalnega dela Evropskima prvenstvoma v Hamarju in Wroclawu ter Svetovnima pokaloma v Kairu in Chagwonu. V sezoni 2021/2022 pa se je podpisala pod kar, bodisi posameznimi ali ekipnimi, devetimi državnimi rekord

 

Jože Čeper drugič osvaja laskavi naslov najboljšega strelca leta 2022. Največji uspeh je dosegel z osvojitvijo 4. mesta s pištolo velikega kalibra na SP v Kairu ter zlata v finalu Evropskega pokala v Lizboni s pištolo s središčnim vžigom 25 m. Na domačem Državnem prvenstvu v Rečici pri Laškem je osvojil tri naslove državnega prvaka na 25m: s hitrostrelno pištolo, s standardno pištolo in s pištolo s središčnim vžigom. V letu 2022 pa je poskrbel tudi za nov državni rekord s pištola s središčnim vžigom 25 m. Jože trenira pod okriljem trenerja Andreja Brunška.

 

Več o ostalih nagrajencih

 

Posnetek podelitve