II.Kvalifikacijski turnir v streljanju s puško in pištolo 50m

V organizaciji SD Svečina je bil 10.06.2023 v Strelskem centru Gaj-Pragersko izveden II. KT s puško in pištolo na 50m. Ker je šlo letos  za prvo domače tekmovanje teh disciplin se na strelišču še niso pojavili vsi tekmovalci, da bi dosegli normo za nastop na državnem prvenstvu. Večina cilja z udeležbo na regijskih prvenstvih oz. na tretjem turnirju čez štrinajst dni v Kidričevem, kjer bo prvič na prenovljenem strelišču z elektronskimi tarčami tekmovanje državnega nivoja.

Hana Strakušek v treh dneh do dveh izboljšanj državnega rekorda.

Po tem, ko je je mladinskem svetovnem pokalu v Suhlu pred tremi dnevi kadetinja Hana Strakušek iz SD 1956 Trbovlje za krog izboljšala leto dni star lastni državni rekord, je tokrat v trojnem položaju s puško 50m rezultat še izboljšala za pet krogov in novo znamko postavila na 577 krogih. Drugi rezultat 569 krogov je dosegla Nika Skubic iz SD Kisovec in tretjega Vita Jakše iz SD I.Pohorski bataljon Ruše.

V istem vrstnem redu so se kadetinje razvrstile po rezultatu tudi v disciplini 60 leže.

Rekorda tudi v ekipni disciplini 3x20

Po beleženju novih državnih rekordov v lanskem letu zaradi spremembe discipline pri članih je tokrat ekipa SD Štefan Kovač Turnišče lanski rekord izboljšala za 53 krogov. Posamezno je v trojnem položaju zmagal Nejc Klopčič iz SD Trzin.

Ekipni državni rekord je izboljšala tudi ekipa kadetov SD Olimpija. Med posamezniki je bil najuspešnejši Maksimilijan Žarič iz SD Olimpija.

Ostali rezultati v povprečju

Ob odsotnosti dveh boljših članov, ki sta se tokrat odločila za nastop med »veterani« na mednarodnem tekmovanju v tujini je zmagal Nik Matek iz SD Dušan Poženel Rečica z rezultatom 610,4. Med člani s pištolo 50m je bil z rezultatom 534 krogov najboljši Bojan Fras iz SD Proarmis, iz istega društva pa prihaja tudi kadet Miha Fras.

Med članicami je bila v disciplini puška leže najboljša Urška Kuharič iz SD Kovinar Ormož, v disciplini trije položaji pa Živa Dvoršak iz SD Olimpija.

Več v rezultatih

Peter Golob