Reprezentanca Slovenije presenetljivo premagala Hrvaško

 

Tradicionalni dvoboj reprezentanc Slovenije in Hrvaške v disciplini TRAP je bil izveden v Zagrebu na strelišču Lukavec, kljub omejitvam, ki nam jih letos narekuje razširjajoči se virus med 9. in 11. oktobrom. Mogoče pa je prav zaradi vseh omejitev, ki smo jim priča v naše življenje potrebno dodati nekaj normalnega oz. takega kar nam daje občutek normalnosti.

 

V Zagreb je odpotovala nekoliko okrnjena slovenska reprezentanca. Predvsem v mladinski vrsti sta manjkala dva pomembna člana (Rene Maček in Miha Nahtigal). Namesto njiju sta v Zagreb odpotovala Marko Boškin in Tea Topolovec. Slovenske barve so tako na tekmovanju zastopali naslednji strelci: Boštjan Maček, Denis Vatovec in Tadej Kostanjevec so tekmovali kot prva ekipa, drugo ekipo so sestavljali: Tomaž Blazinšek, Aleš Hozjan in Sandi Rolih. V mladinski kategoriji pa so tekmovali: letošnji državni prvak Sašo Hrovat, Tea Topolovec in Marko Boškin.

 

Rezultatsko je presenetila prva ekipa Slovenije, ki je premagala prvo ekipo Hrvaške za 5 zadetkov (bilo je 344 proti 339). Tolikšno prednost so imeli naši fantje že po prvem dnevu in jo uspešno zadržali do konca. Med našimi je najbolje streljal Denis Vatovec, ki je dosegel 116 zadetkov, Boštjan Maček jih je zbral 115, Tadej Kostanjevec pa 113. Enak rezultat kot zmagovalna ekipa je dosegla tudi hrvaška B ekipa, a je imela slabšo zadnjo serijo. Naša B ekipa se žal ni mogla kosati s hrvaško. Res pa je potrebno povedati, da je dal selektor priložnost dvema »novima obrazoma«, ki sta sicer v pravkar končani sezoni, dosegala zelo dobre rezultate, a so jima tudi vremenski pogoji preprečili nekoliko prepričljivejšo predstavo. V naši drugi ekipi je najboljše streljal Tomaž Blazinšek, ki je zadel 108 letečih tarč, Aleš Hozjan je zbral na koncu 106 zadetkov, Sandi Rolih pa 91.

 

Med mladinci je zmagala hrvaška vrsta za 4 zadetke. Bilo je 274 proti 270. Med našimi je bil najboljši Sašo Hrovat s 103 zadetki, kar je bil tudi najvišji rezultat med vsemi mladinci, Tea Topolovec je zadela 88 krat, Marko Boškin pa 79 krat. Med člani sta najboljše posamične rezultate dosegla bivša olimpijska prvaka Josip Glasnović (119) in Giovanni Cernogoraz (117).

 

doc. dr. Milan Svetec

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

 

01 427 10 09

01 428 05 82

info[@]strelska-zveza.si

Obvestilo

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si