GP Črne njive

Na strelišču Črne Njive nad Ilirsko Bistrico se je konec tedna (12. in 13. september) odvijalo tekmovanje Grand Prix Črne Njive v disciplini trap. Tekmovanje je potekalo v lepem vremenu, zato so bili doseženi tudi lepi rezultati. Največ zadetkov je pred finalom zbral Denis Vatovec, ki je zadel 117 krat, en zadetek manj je dosegel Sandi Rolih, tretji rezultat kvalifikacij pa je dosegel Aleš Hozjan s 110 zadetki. En zadetek manj je zbral Miha Ajtnik, s 108 zadetki se je v finale uvrstil Iztok Topolovec s 107 zadetki pa Anže Macur po razstreljevanju.

V finalu Denis Vatovec ni dovolil presenečenja in zmagal dokaj suvereno pred Alešem Hozjanom, tretji pa je bil Sandi Rolih.

Tekmovanje je bil uvod v državno prvenstvo za vse kategorije discipline trap, ki se bo na istem strelišču odvijalo čez dva tedna.

doc. dr. Milan Svetec