Grand Prix Beretta Novigrad

 

 

Med 24. in 26. julijem je v Novigradu (Hrvaška) potekal turnir za Grand Prix Beretta v disciplini TRAP. To je bila verjetno zadnja mednarodna tekma v tej sezoni za strelce v disciplini trap. Rezultatsko so bili uspešni tudi slovenski strelci in postregli s kar nekaj rekordnimi rezultati.

 

V predtekmovanju je najvišji rezultat dosegel Žan Šfiligoj (Brda), ki je se je s svojim osebnim rekordom 121 zadetkov kot prvi uvrstil v finale A. Na drugo mesto se je, prav tako z osebnim rekordom 118 zadetkov, uvrstil Miroslav Podpadec (Rudar Globoko), ki je v rednem delu zadel kar dvakrat »v polno«. V finale se je uvrstil tudi reprezentant Denis Vatovec s 116 zadetki. Blizu finala je bil tudi Tadej Kostanjevec (Radgona), ki je zadel 115 krat. V finalu je Podpadec streljal izvrstno in šele po dodatnem razstreljevanju zasedel drugo mesto za hrvaškim reprezentantom Kancelarjem in pred vodečim po predtekmovanju Šfiligojem. Denis Vatovec pa je bil četrti.

 

V B finale se je izmed slovenskih strelcev uvrstil le Tomaž Blazinšek (Ormož) in v svoji skupini zasedel končno drugo mesto.

 

Med mladinci je drugo mesto zasedel Sašo Hrovat (Olimpija) s 109 zadetki, med članicami pa je bila Tea Topolovec tretja s 101 zadetkom in tako postavila nov državni rekord za mladinke.

 

Rezultati

ŠportTV

Šport TV (izjave)

 

doc. dr. Milan Svetec

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

 

01 427 10 09

01 428 05 82

info[@]strelska-zveza.si

Obvestilo

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si