Grand Prix Beretta Novigrad

Med 24. in 26. julijem je v Novigradu (Hrvaška) potekal turnir za Grand Prix Beretta v disciplini TRAP. To je bila verjetno zadnja mednarodna tekma v tej sezoni za strelce v disciplini trap. Rezultatsko so bili uspešni tudi slovenski strelci in postregli s kar nekaj rekordnimi rezultati.

V predtekmovanju je najvišji rezultat dosegel Žan Šfiligoj (Brda), ki je se je s svojim osebnim rekordom 121 zadetkov kot prvi uvrstil v finale A. Na drugo mesto se je, prav tako z osebnim rekordom 118 zadetkov, uvrstil Miroslav Podpadec (Rudar Globoko), ki je v rednem delu zadel kar dvakrat »v polno«. V finale se je uvrstil tudi reprezentant Denis Vatovec s 116 zadetki. Blizu finala je bil tudi Tadej Kostanjevec (Radgona), ki je zadel 115 krat. V finalu je Podpadec streljal izvrstno in šele po dodatnem razstreljevanju zasedel drugo mesto za hrvaškim reprezentantom Kancelarjem in pred vodečim po predtekmovanju Šfiligojem. Denis Vatovec pa je bil četrti.

V B finale se je izmed slovenskih strelcev uvrstil le Tomaž Blazinšek (Ormož) in v svoji skupini zasedel končno drugo mesto.

Med mladinci je drugo mesto zasedel Sašo Hrovat (Olimpija) s 109 zadetki, med članicami pa je bila Tea Topolovec tretja s 101 zadetkom in tako postavila nov državni rekord za mladinke.

ŠportTV

Šport TV (izjave)