Strelka leta Živa Dvoršak, strelec Boštjan Maček

 

 

 

Živa Dvoršak in Boštjan Maček sta najboljša slovenska strelca v letu 2019. Dvoršakova je šestič osvojila naslov najboljše strelke v Sloveniji, za Mačka pa je to četrti naslov. Na današnji 39. razglasitvi Strelske zveze Slovenije v Dobu pri Domžalah je v ekipni konkurenci dvanajstič slavilo SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem.

Dvoršakova (SD Olimpija) je tudi v tej sezoni dokazala, da je ena najboljših strelk na svetu v disciplinah malokalibrska puška trojni položaj in leže. Na tekmah za svetovni pokal v New Delhiju in Rio de Janeiru se je uvrstila v veliki finale, nato pa zasedla peto in sedmo mesto. Na finalu najboljših strelk iz te sezone v Putianu na Kitajskem je kvalifikacijski del končala na prvem mestu, v finalu osmih najboljših strelk pa je nato zasedla šesto mesto.

Kvote za olimpijske igre v deželi vzhajajočega sonca med 24. julijem in 9. avgustom 2020 ni osvojil niti letošnji najboljši slovenski strelec Maček (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota). Na letošnjih tekmah za svetovni pokal je bil 47-letni Prekmurec nekajkrat zelo blizu temu, najbolj v Changwonu, kjer je zasedel nehvaležno sedmo mesto, ter v Al Ainu, kjer je bil dvanajsti.

 

Dobitniki priznanj Strelec leta 2019

 

Posnetek prireditve (YouTube)

Fotografije FB SZS

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

 

01 427 10 09

01 428 05 82

info[@]strelska-zveza.si

Obvestilo

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si