Oglejte si tekme na EP trap Lonato ITA!

V veliko veselje in zadovoljstvo nam je še desetič letos napovedati nove prenose največjih strelskih tekmovanj v živo po Šport TV, tokrat iz ESC Evropskega prvenstva s puško šibrenico v Lonatu, ITA! Slovenska reprezentanca je na EP odpotovala v ponedeljek in torek v sledeči sestavi: Člani trap: Boštjan Maček, Denis Vatovec in Matjaž Lepen. Članice trap: Jasmina Maček. Mladinci trap: Rene Maček, Žiga Juretič in Sašo Hrovat.

Slovensko reprezentanco vodi vodja slovenske reprezentance za puško šibrenico - Nikolaj Mejaš s pomočnikom trenerjem za mladince Matejem Žniderčičem.

V Lonatu se bo zbralo čez 400 strelcev iz 43 držav.

Na lanskem evropskem prvenstvu v avstrijskem Leobersdorfu je bila Slovenija v središču pozornosti, po posamični tekmi v trapu pa je zadonela Zdravljica. Zanjo je poskrbel Boštjan Maček, ki je v velikem slogu osvojil odličje najbolj žlahtnega leska. Dragocena kolajna je prišla v roke 47-letnega Prekmurca malce nepričakovano, osvojil jo je po dolgotrajni rehabilitaciji kolena, potem ko si je pri padcu strgal križno vez, uničil oba meniskusa in hrustanec ter kolensko dno.

Maček je bil na lanski tekmi v Avstriji najboljši že v kvalifikacijah, potem ko je zadel 124 letečih tarč, izjemno pripravljenost pa je nato dokazal še v vselej nepredvidljivem finalu šestih najboljših strelcev in v boju za zlato ukanil odličnega Hrvata in olimpijca Anteja Glasnovića.

"Naša želja je, da v Lonatu osvojimo kvoto za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu 2020. Maček je bil v tej sezoni na nekaterih tekmah svetovnega pokala nekajkrat zelo blizu svojemu tretjemu zaporednemu nastopu na olimpijskih igrah po Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016, a 121 zadetih letečih tarč ni zadostovalo za preboj v veliki finale," je pred odhodom na italijanski škorenj uvodoma dejal selektor Mejaš.

"Maček bo v Lonato prišel kot evropski prvak in bo pod posebnim drobnogledom svojih tekmecev. Glede na izkušnje ima tudi največ možnosti za odmeven izid v posamični konkurenci, v naši ekipi pa računamo tudi na dober rezultat na moštveni tekmi. Na lanskem EP v Avstriji smo se na tej preizkušnji zelo izkazali, po kvalifikacijah bili celo na prvem mestu, v četrtfinalu pa nato morali priznati premoč Francozom," je še dodal Mejaš.

"Iz leta v leto je konkurenca v trapu vse bolj izostrena, vsaj 50 strelcev se je sposobno uvrstiti na olimpijske igre, mnogi znani tekmovalci pa še nimajo vozovnice za Tokio," je pred EP v Lonatu uvodoma dejal Maček.

"Strelišče v Lonatu je zelo zahtevno. Strelska mesta so si zelo različna in postavljena na različnih nivojih, po trenutni vremenski napovedi pa se na petkovi in sobotni tekmi obeta zelo muhasto vreme in celo nevihte, kar bo zahtevno tekmo naredilo še zahtevnejšo. Moja trenutna pripravljenost je na zadovoljivi ravni, na zadnji pripravljalni tekmi v Brnu sem zadel 122 letečih tarč, za vrhunski izid pa bom potreboval tudi kanček športne sreče," je dodal Maček, ki ima v svoji zbirki že štiri kolajne z evropskih prvenstev. Prvo posamično odličje je osvojil v Beogradu 2011, drugo na Pragerskem 2015 in tretjo lani v Avstriji, četrto pa je osvojil na ekipni tekmi v Osijeku 2009.

Na lanskem EP se je izkazala tudi Mačkova sestra Jasmina, ki je zasedla deveto mesto, do finalnega nastopa pa jo je ločil en zadeti glinasti golob. Po zvezdah lahko poseže tudi Boštjanov sin Rene, ki je svojo nadarjenost dokazal na letošnjem SP v Lonatu, kjer je osvojil bronasto kolajno.

Vir: STA

Več o dogajanju v Lonatu na spletni strani ESC: http://www.esc-shooting.org/news/read/the_2019_european_championship_is_on_start_-510/

oz. ISSF: https://www.issf-sports.org/competitions/venue.ashx?cshipid=2643

Članske nastope naših najboljših strelcev si bomo lahko v živo ogledali na Šport TV v treh olimpijskih disciplinah na 1. oz. 2. programu, od petka 6.9. do ponedeljka 9.9. ob 17.00 uri
Nato pa še vse ponovitve na 1., 2. oz. 3. programu za vse tri discipline.

Programska shema je sledeča (spremljajte tudi spored na spletni strani Šport TV https://www.sport-tv.si/tekstovni-spored/ ) :

Na Šport TV tako znova na vaš ogled čaka novih 17 strelskih prenosov in veliko ur televizijskega strelskega programa.

Pred EP v Lonatu - TV Slovenija (Maribor), poroča Drago Soršak: https://4d.rtvslo.si/arhiv/tele-m/174635735

Spored slovenskih nastopov na strelskem evropskem prvenstvu v trapu v Lonatu.

* Četrtek, 5. september:

- trap, članice, 1. dan (Jasmina Maček)

* Petek, 6. september:

- trap, članice, 2. dan in finale (Jasmina Maček)

- trap, člani, 1. dan (Boštjan Maček, Denis Vatovec, Matjaž Lepen)

- trap, mladinci, 1. dan (Sašo Hrovat, Žiga Juretič, Rene Maček)

Finale članice trap v živo na Šport TV 6.9.2019 ob 17.00 uri!

* Sobota, 7. september:

- trap, člani, 2. dan in finale (Boštjan Maček, Denis Vatovec, Matjaž Lepen)

- trap, mladinci, 2. dan in finale (Sašo Hrovat, Žiga Juretič, Rene Maček)

Finale člani trap v živo na Šport TV 7.9.2019 ob 17.00 uri!

* Nedelja, 8. september:

- trap, ekipno, člani (Boštjan Maček, Denis Vatovec, Matjaž Lepen)

- trap, ekipno, mladinci (Sašo Hrovat, Žiga Juretič, Rene Maček)

* Ponedeljek, 9. september:

- trap, mešana ekipna tekma (Jasmina in Boštjan Maček)

Finale člani trap mešani pari v živo na Šport TV 9.9.2019 ob 17.00 uri!