11 medalj na 6. GP Beretta

Med 26. in 28. julijem 2019 je v Novigradu potekalo 6. tekmovanje GP Beretta, ki se ga je udeležilo preko 100 tekmovalcev iz 9 držav. Od naših tekmovalcev so se najbolje odrezali Jasmina Maček s 1. mestom v konkurenci članic, Tomaž Blazinšek z 2. mestom v finalu A, Denis Vatovec s 3. mestom v finalu A, Matjaž Lepen s 5. mestom v finalu A in Boštjan Maček s 6. mestom v finalu A.

Poleg naših 4 predstavnikov sta v finalu ˝A˝tekmovala še hrvaška predstavnika Anton Glasnović, evropski podprvak iz 2018, in Josip Glasnović, olimpionik iz Ria 2016. Za zmago sta se v finalu borila Anton Glasnović in Tomaž Blazinšek, ki sta bila na koncu izenačena s po 46 zadetki. Tako je za prvo mesto odločalo razstreljevanje, kjer je bil z dvema zadetkoma proti enemu boljši hrvaški tekmovalec. Bronasto medaljo si je priboril Denis Vatovec.

V finalu članic sta tekmovali Jasmina Maček in Tea Topolovec. Tudi v tem finalu je za zmago odločalo razstreljevanje, saj sta bili Jasmina Maček in Ukrajinka Nadya Bulgakova na koncu izenačeni. Tokrat je 2 dvema zadetkoma proti enemu bila boljša naša tekmovalka. 3. mesto je osvojila Ana Baban (Hrvaška), Tea Topolovec pa je z zadetkom manj od Hrvatice osvojila 4. mesto.

Med mladinci je zmagal Rene Maček, ki je zadel 112 tarč. Najbolj se mu je približal Matej Vukoić (Hrvaška), ki je s 104 zadetimi tarčami osvojil 2. mesto. S samo enim zadetkom manj pa je Miha Nahtigal osvojil 3. mesto.

V ˝B˝finale sta  se uvrstila Mihael Ajtnik in Iztok Topolovec. Oba sta bila v tej konkurenci odlična, saj je Ajtnik zmagal z 39 zadetki, Topolovec pa je osvojil 3. mesto. Med njiju se je vrinil samo Slovak Juraj Blahuta.

Za konec so organizatorji priredili finale ˝Beretta˝, kamor so se uvrstili najboljši štirje tekmovalci iz ˝B˝ kategorije, najboljša članica in najboljši mladinec ter se borili za trap puško, ki je bila glavna nagrada. Najbližje glavni nagradi od naših tekmovalcev je bil Rene Maček, ki je po dodatnem razstreljevanju s Slovakom Blahuto, osvojil 2. mesto. Jasmina Maček je s 4 zadetki manj osvojila 3. mesto in Iztok Topolovec s 16 zadetki 5. mesto.

Tudi v ekipni konkurenci so bili slovenski tekmovalci odlični, saj so osvojili tako ekipno 1. mesto s 345 zadetki (Denis Vatovec, Matjaž Lepen in Boštjan Maček) in 2. mesto s 320 zadetimi tarčami (Miroslav Podpadec, Dušan Kos, Iztok Topolovec).