Rakuša, Podpadec in TK Brda zmagovalci finala državne trap lige!

Na ormoškem strelišču za puško šibrenico je ta vikend potekal finale Državne lige trap, na katerem je tekmovalo 15 posameznikov v 1. ligi, 19 posamezikov v 2. ligi (in še dva tekmovalca izven konkurence) ter 9 ekip. Tekmovanje je potekalo ob odsotnosti Jasmine in Boštjana Mačka, Denisa Vatovca, Matjaža Lepna, Tomaža Blazinška, Ivana Krkača, Saša Hrovata, Žige Juretiča in Reneja Mačka, ki so bili že na prizorišču svetovnega prvenstva s puško šibrenico.

1. Državna liga

V 1. ligi je bil po prvem dnevu najboljši Žan Šfiligoj (TK Brda), ki je v treh serijah zadel 69. tarč, iz ozadja pa so mu grozili še domačin Jože Kampuš (SD Trap Ormož), Tadej Kostanjevec (ŠSD Radgona), Denis Pojbič (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota) in Sandi Rolih (TK Ilirska Bistrica) s po 66. zadetimi tarčami. Drugi tekmovalni dan sta Šfiligoja (110 tarč) prehitela Pojbič (113) in Kostanjevec, poleg njih so se v finale uvrstili še Rolih s 108 zadetki in Josip Kolmačić (SD Trap Kungota) ter Mišo Rakuša (SD Poetovio) s 109 zadetki. V izjemno napetem finalu smo videli dvoboj med Rakušo in Kolmačićem na koncu pa je s 40 zadetki zmagal Rakuša, Kolmačić pa z enim zadetkom manj 2. mesto. 3. mesto je osvojil Denis Pojbič.

2. Državna liga

V 2. ligi je po prvem dnevu vodil Branko Didler (SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas), ki je zadel 67 tarč. S samo enim zadetkom manj so mu dihali za ovratnik Matej Šfiligoj (TK Brda), Miroslav Podpadec (SD Rudar Globoko) in Mihael Ajtnik (SD Kamnik). Drugi tekmovalni dan se je Podpadec najprej zavihtel na vrh v kvalifikacijah (110 zadetkov), nato pa po izjemni borbi z Alešem Hozjanom (SD Vrhnika) na 1. mesto v finalu, ki ga je osvojil s 40 zadetki. Aleš Hozjan je bil 2. z enim zadetkom manj in 3. mesto je osvojil Dušan Kos (SD Rudar Globoko).

Ekipe

V ekipni konkurenci so bili tokrat nepremagljivi tekmovalci TK Brda (Šfiligoj M., Debenjak, Šfiligoj Ž.), ki so zmagali s 323 zadetki. Z izjemnim finišem v drugem dnevu so se na 2. mesto uvrstili tekmovalci SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota (Pap, Pojbič, Miljevič) s 316 zadetki, 3. mesto pa so osvojili tekmovalci SD Rudar Globoko (Kos, Suša, Podpadec) s 313 zadetki.

To je bilo zadnje tekmovanje na domačih tleh pred državnim prvenstvom, ki bo 13. in 14. julija na strelišču v Rakičanu.