Na 5. turnirju državne lige v trapu najboljša Blazinšek in Starc

Zadnji turnir pred finalom državne lige v trapu v letošnjem letu sta gostili strelišči v Sežani in Rakičanu.

VZHOD

V finalu članov v 1. ligi je bil že drugič zapored najboljši Tomaž Blazinšek (SD Trap Ormož), kar mu je uspelo z 18 zadetimi tarčami v finalu. Najbližje mu je prišel Ivan Krkač (SK Kunšperk), ki je osvojil 2. mesto s 15 zadetki, tretji pa je bil Mišo Rakuša (SD Poetovio). Krkač se je z novimi 20 točkami le še dodatno utrdil na prvem mestu (90 točk) skupnega seštevka lige vzhod. S 56 točkami je na 2. mestu Rajko Lupše (SK Kunšperk), na 3. mesto pa se je s tokratno zmago prebil Tomaž Blazinšek.

V finalu 2. lige je bil najboljši Franc Gumilar (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota), ki je premagal Miroslava Podpadca na drugem in Franca Kolariča (oba SD Rudar Globoko) na tretjem mestu. V skupnem seštevku lige je najboljši Branko Fidler (SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas), ki ima 73 točk), Marko Miljevič (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota), ki ima ravno tako 73 točk, je na 2. mestu, Branko Valenko (SD Trap Ormož) pa na 3. z 58 točkami.

V konkurenci mladincev je tokrat tekmoval samo Miha Nahtigal (SD Trap Ormož), ki je zadel 46 tarč. V skupnem seštevku lige je Nahtigal v vodstvu z 225 zadetki, sledi mu Rene Maček (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota) s 180 in Tea Topolovec (SD Trap Kungota) s 165 zadetki.

V ekipni konkurenci so bili tokrat najboljši strelci SD Rudar Globoko (Kolarič, Suša, Podpadec), ki so zadeli 190 tarč, 2. so bili strelci SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota (Pojbič, Pap, Miljevič) s 182 zadetki in 3. strelci SD Trap Ormož (Kampuš, Blazinšek, Nahtigal) s 164 zadetki. V skupnem seštevku lige so v vodstvu z 42 točkami strelci SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota pred SD Trap Ormož, ki ima 26 točk, in SD Trap Kungota z 20 točkami.

ZAHOD

Prvo zmago v tej sezoni v 1. državni trap ligi je z 21 točkami v finalu osvojil Andrej Starc (SD Kamnik). S tremi zadetki manj je 2. mesto osvojil Ivo Kompan (TK Ilirska Bistrica), Boris Grmek (SD Svoboda Sežana) pa je bil 3. V skupnem seštevku je z 92 točkami vodilni Grmek, z dvema točkama manj je na 2. mestu Žan Šfiligoj (TK Brda), 3. pa je Igor Macur (SD Vrhnika) z 58 točkami.

V 2. ligi je bil v finalu z 20 zadetki najboljši Dušan Šimec pred drugouvrščenim Dariom Horačkom (oba TK Ilirska Bistrica) in tretjeuvrščenim Alešom Hozjanom (SD Vrhnika). Šimec se je z novimi točkami samo še utrdil v skupnem seštevku, saj ima sedaj s 93 točkami kar 23 točk prednosti pred Mihaelom Ajtnikom (SD Kamnik) na 2. mestu, Matej Šfiligoj na 3. mestu pa ima 68 točk.

V konkurenci mladincev je bil tokrat Jakob Puc z 39 zadetki boljši od Anžeta Puca (oba SD Svoboda Sežana), ki je zadel 35 tarč.

V ekipni konkurenci so zmagali člani TK Ilirska Bistrica (Kompan, Šimec, Lipolt), ki so zadeli 191 tarč, 2. mesto so s petimi tarčami manj osvojili tekmovalci SD Vrhnika (Macur, Hozjan, Mihelič) in 3. mesto tekmovalci SD Kamnik (Starc, Ajtnik, Lešnik) s 182 tarčami. V skupnem seštevku državne lige zahod je v vodstvu s 34 zadetki TK Brda, z dvema točkama manj je na 2. mestu SD Vrhnika, še z dodatnima točkama manj pa je na 3. mestu TK Ilirska Bistrica.

Državna trap liga se bo končala 29. in 30. junija s finalom, ki bo potekal na strelišču v Ormožu, nanj pa so se uvrstili:

VZHOD – ekipe:

SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota (Boštjan Maček, Denis Pojbič, Evgen Pap), SD Trap Ormož (Jožef Kampuš, Tomaž Blazinšek, Branko Valenko), SD Trap Kungota (Matjaž Lepen, Iztok Topolovec, Josip Kolmančič), ŠSD Radgona (Tadej Kostanjevec, Dani Šmid, Milan Pelcl) in SD Rudar Globoko (Franc Kolarič, Miroslav Podpadec, Dušan Kos).

VZHOD – posamezno:

1. liga: Ivan Krkač, Rajko Lupše (SD Kunšperk), Mišo Rakuša (SD Poetovio), Janez Bertalanič in Jasmina Maček (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota)
  2. liga: Marko Miljevič, Rene Maček (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota), Branko Fidler in Marijan Ogrizek (SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas)

ZAHOD – ekipe: TK Brda (Žan Šfiligoj, Urban Debenjak, Matej Šfiligoj), SD Vrhnika (Igor Macur, Štefan Dominik Pleško, Denis Vatovec), TK Ilirska Bistrica (Ivo Kompan, Sandi Rolih, Dušan Šimec), SD Kamnik (Andrej Starc, Jurij Veber, Mihael Ajtnik) in TSK ZLD Gorica (Matej Žniderčič, Žiga Juretič, Danijel Žižmond).

Zahod – posamezno:

1. liga: Boris Grmek in Robert Nučič (SD Svoboda Sežana)
  2. liga: Rok Žigante, Andraž Lipolt, Dario Horaček (TK Ilirska Bistrica), Sebastjan Debevc, Branko Mihelič, Aleš Hozjan (SD Vrhnika) in Robert Delorenzo (SD Olimpija).

Uvrščeni v finale