Grmek in Blazinšek najboljša na 4. turnirju državne lige v trapu

4. turnir državne lige v trapu je potekal 8. junija na strelišču v Ormožu in na strelišču v Novi Gorici.

VZHOD

V finalu članov v 1. ligi smo videli obračun med Tomažem Blazinškom (SD Trap Ormož) in Boštjanom Mačkom (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota). Na koncu je bil s samo zadetkom prednosti boljši Blazinšek, ki je s tem zabeležil prvo zmago v tej sezoni na turnirjih državne lige v trapu. Drugi je bil Maček, tretji pa Ivan Krkač (SK Kunšperk), ki je bil s 67 zadetki najboljši v kvalifikacijah.

Krkač se je s točkami, ki jih je osvojil na turnirju, utrdil na prvem mestu v skupnem seštevku (70 točk). Jožef Kampuš (SD Trap Ormož) je z 20 točkami manj na drugem mestu, s 43 točkami pa je na tretjem mestu Rajko Lupše (SK Kunšperk).

V finalu 2. lige je Branko Fidler (SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas) z 22 zadetki zabeležil drugo letošnjo zmago na turnirjih državne lige v trapu. Z dvema zadetkoma manj je drugo mesto osvojil Marko Miljevič, tretje pa mladinec Rene Maček (oba SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota).

V skupnem seštevku 2. lige je s 70 točkami v vodstvu Miljevič, s samo 2 točkama mu manj sledi Branko Fidler. Na tretjem mestu je trenutno Branko Valenko (SD Trap Ormož), ki je do sedaj nabral 58 točk.

Med mladinci je s 56 zadetki zmagal Rene Maček, s tremi zadetki manj je bila druga Tea Topolovec (SD Trap Kungota) in tretje mesto je osvojil Miha Nahtigal (SD Trap Ormož).

Maček je tudi v skupnem seštevku v vodstvu pred Teo Topolovec na drugem in Miho Nahtigalom na tretjem mestu.

V ekipni konkurenci je bila prepričljivo najboljša ekipa SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota (Maček R., Maček B., Miljevič) s 185 zadetki. S 176 zadetki je bila druga ekipa SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas (Fidler, Ogrizek, Tušek) in s 170 zadetki ekipa SD Trap Kungota (Kolmančič, Topolovec T., Topolovec I.). Prekmurci vodijo tudi v skupnem seštevku lige, s 35 točkami so krepko v vodstvu. Z 21 točkami je na drugem mestu SD trap Ormož, ki ima samo eno točko prednosti pred SD Trap Kungota.

ZAHOD

V finalu 1. lige smo videli napet dvoboj, ki sta ga uprizorila Boris Grmek (SD Svoboda) in Žan Šfiligoj (TK Brda). Na koncu je zmagal Grmek pred Šfiligojem na drugem mestu in Robertom Nučičem (SD Svoboda) na tretjem mestu.

Šfiligoj se je z novimi točkami utrdil na prvem mestu (90 točk) v skupnem seštevku 1. lige zahod. Grmek, ki je na drugem mestu, mu sledi s 77 točkami, tretji pa je Igor Macur (SD Vrhnika), ki je zbral 53 točk.

V finalu 2. lige je s 23 zadetki zmagal Dušan Šimec (TK Ilirska Bistrica) pred Matejem Šfiligojem (TK Brda), ki je bil z 19 zadetki drugi in Žigo Juretičem (TSK ZLD Gorica), ki je osvojil tretje mesto.

Na vrhu skupnega seštevka 2. lige sta skupaj z 68 točkami Dušan Šimec in Matej Šfiligoj, na tretjem mestu je s 60 točkami Mihael Ajtnik (SD Kamnik).

V konkurenci mladincev je letos drugič na turnirju državne lige zmagal Žiga Juretič (64 zadetih tarč), Sašo Hrovat (SD Olimpija) je bil s 5 zadetki manj drugi, Anže Puc (SD Svoboda) pa z 38 zadetki tretji. Ti trije strelci so na istih mestih tudi v skupnem seštevku mladinske lige zahod.

V ekipni konkurenci je zmagala ekipa TK Brda (Debenjak, Šfiligoj Ž., Šfiligoj M.), ki je zadela 194 tarč. Druga je bila ekipa SD Kamnik (Starc, Ajtnik, Lešnik) s 188 tarčami in tretja ekipa TSK ZLD Gorica (Žižmond, Kocjančič, Juretič) s 181 zadetimi tarčami.

Brici so z 32 točkami v vodstvu tudi v skupnem seštevku lige, s 7 točkami manj je na drugem mestu SD Vrhnika, TK Ilirska Bistrica pa je na tretjem mestu z 20 točkami.

Državna liga se nadaljuje s petim turnirjem, ki bo 22. junija na strelišču v Murski Soboti in Sežani.