Naši strelci štirikrat na stopničkah v Wrocławu

Med 3. in 8. aprilom je v Wrocławu potekalo mednarodno tekmovanje "Spring Cup", na katerem so bili uspešni tudi naši strelci. Živa Dvoršak je dve zlati medalji osvojila z novima državnima rekordoma, Peter Tkalec je osvojil srebrno in Jože Čeper ter Robert Markoja bronasto medaljo.

Dvoršakova dvakrat zlata z rekordoma, Markoja bronast

Živa Dvoršak je bila med članicami z mk puško trojni položaj brez konkurence. Že v kvalifikacijah je bila najboljša s 1174 krogi in je konkurentke pustila za sabo za vsaj 13 krogov. In tudi v finalu je bila nepremagljiva saj je osvojila zlato medaljo z novim državnim rekordom 461,3 kroga. Blizu uvrstitve v finale je bila Katarina Fevžer, ki je z rezultatom 1142 krogov v kvalifikacijah osvojila enajsto mesto.

Med člani sta bila v tej disciplini zelo blizu medalj Rajmond Debevec in Robert Markoja. Debevec, ki je bil v kvalifikacijah tretji s 1160 krogi, je v finalu osvojil četrto mesto, Robert Markoja pa je s petim mestom v finalu izboljšal svojo uvrstitev iz kvalifikacij za eno mesto. V finalni del tekmovanja se nista uspela uvrstiti Erik Kandare, ki je bil s 1149 krogi 10., in Jakob Petelinek, ki je s 1136 krogi osvojil 15. mesto.

Tudi v disciplini puška 50 m leže med članicami je Dvoršakova osvojila zlato medaljo z novim državnim rekordom 623,8 kroga. Najbolj se ji je približala Aneta Stankiewicz (Poljska), ki je s 622,9 kroga osvojila 2. mesto, tretje pa je bila Čehinja Sara Karasova s 621,8 kroga. Katarina Fevžer je s 615,2 kroga osvojila deveto mesto.

V članski konkurenci je zmagal Poljak Daniel Romanczyk s 627,7 kroga. Od naših strelcev je bil najboljši Robert Markoja, ki je s 623,8 kroga osvojil peto mesto. Rajmond Debevec je osvojil 10. mesto (619,7 kroga), Jakob Petelinek 17. mesto (616 krogov), Erik Kandare 28. mesto (606,2 kroga) in Martin Fevžer 37. mesto (598,8 kroga).

Markoja je v finalu zračne puške med člani z odlično drugo serijo prišel na tretje mesto in ga rutinirano zadržal do konca tekmovanja ter osvojil bronasto medaljo. Jakob Petelinek je v kvalifikacijah osvojil 10. mesto s 614,8 kroga.

Živa Dvoršak je bila v kvalifikacijah članic z zračno puško najboljša s 627,6 kroga,  v finalu pa nato osvojila 6. mesto. S 608,8 kroga v kvalifikacijah je Katarina Fevžer osvojila 28. mesto.

Tkalec in Čeper na stopničkah

Peter Tkalec se je uvrstil v finale hitrostrelne pištole kot tretji iz kvalifikacij, kjer je zadel 555 krogov. Samo en krog do uvrstitve med najboljših šest strelcev je zmanjkal Jožetu Čepru, ki je s 540 krogi osvojil 7. mesto, Peter Jenko pa je bil s 529 krogi 12. Tkalec je tudi v finalu odlično streljal in na koncu zasluženo osvojil srebrno medaljo.Pred njim je bil samo odlični Poljak Oskar Miliwek, ki je bil najboljši ne samo v finalu ampak tudi v kvalifikacijah.

Jože Čeper je bil odličen v disciplini standardna pištola, kjer v kvalifikacijah s 564 krogi osvojil bronasto medaljo. Do srebra, ki ga je osvojil Miliwek, so mu zmanjkali samo trije krogi, zlato pa je osvojil Brazilec Julio Almeida s 568 krogi. Peter Tkalec je s 528 krogi osvojil 9. mesto in Peter Jenko s 504 krogi 10. mesto.

V kvalifikacijah zračne pištole je Čeper s 564 krogi osvojil 20. mesto, Peter Tkalec s 559 krogi 26. mesto in Peter Jenko s 548 krogi 35. mesto. Z rezultatom 581 krogov je bil v kvalifikacijah najboljši Kevin Venta (Nemčija), ki je nato v finalu osvojil osmo mesto. Zmagal je Brazilec Almeida z rezultatom 242,7 kroga.

Med članicami je bila v kvalifikacijah Jagoda Tkalec s 559 krogi 23. Zlato medaljo je osvojila z 241,9 kroga Poljakinja Natalia Król, srebro Švicarka Heidi Diethelm Gerber in bron Nemka Teresa Gross.

Članice so imele dve tekmi s pištolo 25 m. V prvi tekmi je Jagoda Tkalec osvojila 27. mesto s 555 krogi, v drugi pa 37. mesto s 532 krogi. Na obeh tekmah je v finalu zmagala Nemka Josefin Eder.