Visoki rezultati na 4. turnirju državne članske lige

Športna dvorana v Veliki Nedelji je 20. januarja 2019 gostila v organizaciji SD Kovinar Ormož 4. turnir 1.A in 1.B državne članske lige. Tokrat so tekmovalci dosegli kar nekaj visokih rezultatov, nekateri tudi postavili nove osebne rekorde. Poleg tega pa smo si lahko prvič v živo ogledali prenos final v 1.A ligi.

1.B liga:

Somogyi in SD Mesto Ljutomer še vedno v vodstvu

Najprej so na tekmovališča stopili strelci z zračno puško v 1.B državni ligi. Že četrto zmago na turnirjih državne lige je osvojil Peter Somogyi (SD "Jezero" Dobrovnik). Tokrat je zadel kar 625,3 kroga. Za osvojitev drugega mesta se je moral Mitja Černi (SD Gančani) kar močno potruditi, saj je bil s 619 krogi za samo 0,2 kroga boljši od mladega Jureta Sočiča (ŠSD Murska Sobota), ki je osvojil tretje mesto.

S to zmago se je Somogyi samo še utrdil na prvem mestu v skupnem seštevku lige, saj sedaj vodi s 120 točkami. Pred drugouvrščenim Černijem ima že 21 točk prednosti, Klavdija Pufič (SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas) pa ima na tretjem mestu 91 točk.

V ekipni konkurenci je z zmago presenetila ekipa ŠD Črenšovci (Jarni, Kelenc, Sodja) s 1823,3 kroga. Drugo mesto so osvojili strelci SD Mesto Ljutomer (Špindler, Kosi, Robnik) s 1821,7 kroga, tretje pa ekipa ŠSD Murska Sobota (Sočič, Kerčmar, Franc) s 1809,9 kroga.

V skupnem točkovanju ekip v 1.B ligi je ekipa SD Mesto Ljutomer še zmeraj vodilna, sedaj imajo 47 točk. Z današnjo zmago se je ekipa ŠD Črenšovci povzpela na drugo mesto in za vodilnimi zaostajajo samo za 6 točk. Na tretje mesto pa je zdrsnila ekipa SD "Jezero" Dobrovnik z 39 točkami.

Trenutno je na zadnjem mestu ekipa OSZ Kočevje, ki ima 6 točk, predzadnja pa je ekipa SD Dolič s 15 točkami. Vendar pa ekipa Doliča zaostaja samo 2 točki za ekipami SD Janko Jurkovič Videm, SD Franc Lešnik Vuk in SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem. Tako bosta zadnji dve tekmi še zelo zanimivi.

SD Gorjanci do prve zmage

Z zračno pištolo je drugo zmago na turnirjih 1.B državne lige osvojila Denis Bola Ujčič (SD Postojna) s 564 krogi. Za drugo mesto sta se "spopadla" Katja Vodeb (SD Liboje) in Aleksander Ošep (SD Mrož Velenje). Oba sta zadela 560 krogov, zaradi več notranjih centrov pa je srebrno medaljo osvojila Katja Vodeb.

Po četrtem turnirju je Klara Smolič (SD Gorjanci) še zmeraj v vodstvu s 102 točkama, vendar je njena prednost skopnela iz sedmih točk na tri. Na drugo mesto se je povzpela Denis Bola Ujčič, s 96 točkami pa je na tretjem mestu Ludvik Pšajd ml.

V ekipni konkurenci je prvo zmago v tej sezoni zabeležila ekipa SD Gorjanci (Smolič, Hudoklin, Bele) s 1643 krogi. Deset krogov manj so zadeli člani ekipe SD Juršinci (Pšajd ml., Pšajd, Moleh), ki so osvojili drugo mesto, tretja pa je bila ekipa SD Domžale (Grohar, Kecelj, Rožič) s 1621 krogi.

Tudi po četrtem turnirju so še zmeraj v vodstvu strelci SD Juršinci s 57 točkami. S šestimi točkami manj je na drugem mestu ekipa SD Gorjanci, tretja pa je ekipa SD Mrož Velenje s 37 točkami. Na zadnjem mestu je z 8 točkami SD "Celjska četa" Mala Breza, ekipa SD Kidričevo je predzadnja z 10 točkami, samo eno točko več pa ima ekipa SD Predoslje.

1.A liga:

Anja Prezelj zmagala v finalu z 239 krogi

Kevin Venta (SD Kovinar Ormož) je bil v kvalifikacijah z zračno pištolo v 1.A državni ligi s 580 krogi prepričljivo najboljši, saj je Sašo Stojak (SK Ptuj), njegov najbližji zasledovalec, zadel 569 krogov. V finalu pa je prevzela pobudo Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki), udeleženka MOI 2018. Že v prvi seriji petih strelov je prevzela vodstvo, ki ga je samo še povečevala in na koncu zmagala z rezultatom 239 krogov, kar je višje od trenutnega državnega rekorda. Venta se ji je poskušal približati, vendar je z 2,8 kroga manj osvojil drugo mesto. Po zelo napeti borbi med Jagodo Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) in Blažem Kunškom (SD Marok Sevnica) je na koncu v zadnjih strelih slednji osvojil tretje mesto.

Prezljeva se je s to zmago tudi močno povzpela v skupnem točkovanju lige, saj je trenutno s 83 točkami na tretjem mestu. Pred njo sta samo Peter Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem), ki ima eno točko več, in Sašo Stojak (SK Ptuj) s 96 točkami.

Ekipni zmagovalec na turnirju z zračno pištolo je postala ekipa SK Ptuj (Stojak, Kostanjevec, Potočnik) s 1681 krogi pred SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Tkalec J., Tkalec P., Čeper) s 1676 krogi na drugem mestu in SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu (Simonič B., Ciglarič, Simonič S.) s 1674 krogi na tretjem mestu.

Ekipa SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem je še zmeraj vodilna, čeprav z manjšo prednostjo kot po tretjem turnirju. Samo še štiri točke prednosti imajo pred ekipo SK Ptuj na drugem mestu, tretja pa je ekipa SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu z 39 točkami. Na zadnjem mestu je trenutno ekipa SD Kamnik z 11 točkami, samo točko več pa imata ekipi SD Trzin in SD Škofja Loka.

Jan Šumak zmagal v finalu zračne puške

Da je dvorana v Veliki Nedelji izjemno dobra za strelce, so z novimi osebnimi rekordi dokazali kar trije strelci: Klavdija Jerovšek (SD Grosuplje), ki je bila s 628,6 kroga tudi najboljša v kvalifikacijah, Vesna Markelj (SD Lotrič Železniki) s 622,4 kroga in Maj Kadunc (SD Trzin) s 620,2 kroga.

Tudi v finalu so strelci začeli izjemno, saj so prve strele poslali v izjemno močne centre. Najbolje pa je začel Jan Šumak, ki je že v prvi seriji prevzel vodstvo s 53,3 kroga. Do konca je prednost uspešno zadržal in s samo tremi streli v devetko zmagal z 250,2 kroga. S pol kroga manj je drugo mesto osvojila Klavdija Jerovšek, tretje pa Živa Dvoršak (SD Olimpija).

V skupnem točkovanju je še zmeraj v vodstvu Živa Dvoršak s 114 točkami, sledi ji Franc Pinter (SD Kamnik) na drugem mestu s 100 točkami, tretja pa je Klavdija Jerovšek s 94 točkami.

Tudi v ekipni konkurenci je zmaga ostala doma, saj je bila ekipa SD Kovinar Ormož (Kuharič, Šumak, Žnidarič) najboljša s 1857,9 kroga. S točno petimi krogi manj je drugo mesto osvojila ekipa SD Trzin (Kadunc, Lukić, Adlešič), tretja pa je bila ekipa SD Olimpija (Dvoršak, Benčina, Juvan) s 1844,7 kroga.

S to zmago je SD Kovinar Ormož v skupnem točkovanju prevzel vodstvo s 54 točkami, sledi mu ekipa SD Olimpija z 49 točkami, tretja pa je ekipa SD Trzin, ki ima 36 točk. Trenutno sta na dnu lestvice SD Triglav Javornik – Koroška Bela, ki je zaradi neudeležbe ekipe na tekmovanju ostala še brez prej osvojenih točk, in SD 1956 Trbovlje, ki ima 9 točk.

Rezultati ; skupne točke

Fotografijen FB SZS