Šest rekordov na četrtem turnirju državne lige mladih

 

 

19. in 20. januarja 2019 je 4. turnir državnih lig organiziralo SD Kovinar Ormož v izjemno svetli športni dvorani v Veliki Nedelji. Dvorana je očitno zelo odgovarjala mladim strelcem, saj so v njej izboljšali kar šest državnih rekordov.

 

Državna pionirska liga

 

Zoja Kalin in Dejan Jurko najboljša pionirja

 

Kar 188 krogov je zadela Zoja Kalin (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem), ki je osvojila prvo mesto med pionirkami s serijsko zračno puško. Drugo mesto je osvojila Simona Kristanšek (SD "Celjska četa" Mala Breza) s 183 krogi, tretje mesto pa je osvojila s krogom manj Tija Šiles (SD Kisovec).

 

V skupnem seštevku Državne pionirske lige sta na vrhu povsem izenačeni Zoja Kalin in Tija Šiles, saj imata obe 104 točke, poleg tega pa sta na turnirjih dosegli tudi enako število krogov (736). Tudi boj za tretje mesto je še povsem odprt, saj imata tako Simona Kristanšek kot tudi Kaja Mencinger (SD Dolič) izenačeni z 91 točkami.

 

V ekipni konkurenci so zmagale pionirke SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Kalin Z., Kalin I., Zupanc), ki so zadele 539 krogov. Enak rezultat vendar manj centrov so zadele pionirke SD "Celjska četa" Mala Breza (Kristanšek, Privšek, Žumer) in osvojile drugo mesto. Tudi tekmovalke na tretjem in četrtem mestu so bile izenačene, saj so tako strelke iz SD Trzin (Stjepanovič, Pezdir, Trušič) kot tudi strelke SD Grosuplje (Lampič, Urbas, Vidov) zadele 509 krogov. Zaradi več zadetih centrov so zato medaljo osvojile pionirke iz Trzina.

 

V ekipnem skupnem seštevku Državne pionirske lige sta med pionirkami na vrhu lestvice izanačena SD "Celjska četa" Mala Breza in SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem s 74 točkami, tretje pa je SD Grosuplje.

 

Dejan Jurko (SD Dolič) je za zmago med pionirji s serijsko zračno puško potreboval 182 krogov. Samo en krog manj je zadel Niko Pozderec (SD Gančani), ki je osvojil drugo mesto, s 180 krogi pa je bil tretji Nace Bola Ujčič (SD Postojna).

V ekipni konkurenci so bili najbojši pionirji SD Kisovec (Rokavec, Kralj, Škoberne) s 517 krogi, ki so bili boljši od SD Dolič (Jurko, Vodenik, Hatunšek) na drugem mestu s 515 krogi. S 511 krogi sta bili izenačeni ekipi SD Kovinar Ormož (Dogša, Kovačec, Fafulić) in SD Jožeta Mihevca Idrija (Bolčina, Mažgon, Šmit). Z enim zadetim centrom več so prvo mesto osvojili domači strelci.

 

Kljub temu, da je na 4. turnirju dosegel nekoliko slabši rezultat, je Nino Benjamin Kovačec (SD Kovinar Ormož) še vedno vodilni v skupnem seštevku med pionirji s 97 točkami. Z osmimi točkami manj mu na drugem mestu sledi Dejan Jurko, tretji pa je trenutno Nik Kralj (SD Kisovec).

 

V ekipnem skupnem seštevku Državne pionirske lige med pionirji je trenutno v vodstvuu SD Mislinja z 68 točkami, s samo dvema točkama manj pa jim tesno dihajo za ovratnik pionirji SD Kisovec. Pionirji SD Kovinar Ormož pa so trenutno na tretjem mestu z 51 točkami.

 

Državna liga mladih

 

Šoper zmagal z državnim rekordom

 

S standardno zračno puško med pionirji in z novim državnim rekordom, ki sedaj znaša 179 krogov), je zmagal Luka Šoper (SD 1956 Trbovlje), drugo mesto je osvojil Gregor Majhen s 149 krogi, tretje pa Adam Ciglar (oba SD Kovinar Ormož) s 136 krogi.

V skupnem seštevku je Šoper vodilni, saj ima že 120 točk, Gregor Majhen na drugem mestu jih ima 52, Adam Ciglar pa je tretji s 24 točkami.

 

Domači strelci (Majhen, Ciglarič, Majerič) so v okrnjeni konkurenci postavili tudi ekipni državni rekord, ki sedaj znaša 419 krogov. Hkrati so Ormožani osvojili novih 20 točk v skupnem seštevku in jih imajo sedaj 40.

 

Med pionirkami s standardno zračno puško je zmagala Nika Zidarič s 177 krogi, samo en krog manj je zadela Tina Prejac (obe SD Kovinar Ormož), ki je osvojila drugo mesto. Pia Gakovič pa je s 172 krogi osvojila tretje mesto.

Tina Prejac je tudi vodilna v skupnem seštevku s 112 točkami, sledi ji Pia Gakovič na drugem mestu s 100 točkami, tretja pa je Špela Vičar (SD Svečina) s 66 točkami.

 

Josićeva in Grmek rekordna z zračno pištolo med pionirji

 

Najboljša pionirka z zračno pištolo je postala z novim državnim rekordom 168 krogov Tiana Josić (SD Grosuplje). Drugo mesto je osvojila Maša Pritekelj s 119 krogi, tretje pa Eva Cokan Kos (obe SD Liboje) z 86 krogi.

Tudi v skupnem seštevku so te tri tekmovalke na prvih treh mestih.

 

Tudi zmagovalec med pionirji z zračno pištolo je bil rekorden. Klemen Grmek (SD Vrhnika) je namreč zadel 169 krogov, Valter Drašler je s 6 krogi manj osvojil drugo mesto, Gaber Capl (SD Slovenske Konjice) pa je s 161 krogi osvojil tretje mesto.

S to zmago se je Grmek prebil na prvo mestu v skupnem seštevku in sedaj vodi z 82 točkami. S štirimi točkami manj je na drugem mestu Drašler, z 69 točkami pa je na tretjem mestu Pratljačić.

V ekipni konkurenci so zmagali pionirji SD Lotrič Železniki (Pratljačić, Prezelj, Dolšak) s 405 krogi pred pionirji SD Juršinci (Drašler, Bec, Kuhar) s 401 krogom.

V skupnem seštevku sta ti dve ekipi izenačeni s 57 točkami.

 

Kadetinje SD Grosuplje ponovno rekordne!

 

Četrto zmago Luke Lukića (SD Trzin) na turnirjih državne lige med kadeti z zračno puško v tej sezoni je preprečil Jure Sočič (ŠSD Murska Sobota). Zmagal je z rezultatom 409,4 kroga in Lukića premagal za 1,2 kroga. Tudi tretje mesto je šlo v Prekmurje, saj ga je s 404,1 krogom osvojil Patrik Farkaš (ŠSD Murska Sobota).

Lukić je trenutno tudi vodilni v skupnem seštevku lige in ima s 116 točkami 12 točk prednosti pred Sočičem na drugem mestu. Na tretjem mestu pa je trenutno Patrik Farkaš s 93 točkami.

 

Med kadetinjami z zračno puško je drugo zmago na turnirjih državne lige v tej sezoni osvojila Olja Kolenc s 408,3 kroga. Drugo mest je osvojila Sara Slak (obe SD Grosuplje) s 407 krogi. Presenečenje je pripravila Ana Nuša Detela (SD 1956 Trbovlje), ki je s 404,3 kroga osvojila tretje mesto.

Kolenčeva je s 103 točkami v skupnem seštevku tudi vodilna. S 95 točkami ji na drugem mestu sledi Sara Slak. Na tretjem mestu pa je trenutno Naja Prezelj (SD Lotrič Železniki), kateri sledita s točko manj Ana Nuša Detela in Laura Erjavec (SD Grosuplje).

 

Z novim ekipnim državnim rekordom 1215,7 kroga so ekipno zmago odnesle tekmovalke SD Grosuplje (Slak, Kolenc, Erjavec). Prejšnji rekord, ki so ga postavile v marcu 2018, so popravile za več kot pet krogov. Drugo mesto je osvojila ekipa SD "Koloman Flisar" Tišina (Miholič, Rebrica, Kuhar) s 1184,9 kroga, tretje pa ekipa SD "Jezero" Dobrovnik (Gavrič, Podgoršek, Bakan Urisk) s 1181,6 kroga.

S četrto zaporedno zmago so se kadetinje SD Grosuplje utrdile tudi v skupnem seštevku lige. Z 80 točkami imajo 22 točk prednosti pred kadeti ŠSD Murska Sobota, ki so na drugem mestu. Na tretjem mestu pa je kadetska ekipa SD Olimpija, ki ji za vrat dihata ekipi SD Postojna in SK Izola.

 

Anji Prezelj že četrta zmaga

 

Že četrtič v tej sezoni je na turnirjih državne lige v streljanju zmagala z zračno pištolo med mladinkami Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki). Tokrat je zmagala s kar 569 krogi. Drugo mesto je osvojila Urška Gmajnič (SK Brežice) s  527 krogi, tretja pa je bila Ula Zelnik Gregorčič (SD Gorjanci) s 518 krogi.

Anja Prezelj je seveda s štirimi zmagami oziroma 120 točkami vodilna v skupnem seštevku. Boj za drugo mesto pa je še popolnoma odprt, saj ima Ula Zelnik Gregorič na drugem mestu 95 točk, Teja Barašin (SD Škofja Loka) na tretjem mestu 93 točk in Urška Gmajnič 91 točk.

 

Drugo zmago v tej sezoni na turnirjih je zabeležil Anže Gmajnič (SK Brežice), ki je zadel 558 krogov. Presenečenje je pripravil Luka Krajnc (SD Olimpija), ki je osvojil drugo mesto s svojim osebnim rekordom 549 krogov, tretje mesto pa je s 548 krogi osvojil Amadej Slak (SD Grosuplje).

Gmajnič se je s to zmago še utrdil v vrhu skupnega seštevka, saj ima sedaj 112 točk. Domen Celec (SD Škofja Loka) na drugem mestu jih ima 100, Amadej Slak na tretjem pa 91.

 

V ekipni konkurenci je zmagala ekipa SD Lotrič Železniki (Prezelj, Demšar, Košir) s 1604 krogi. Drugo mesto so z več kot tridesetimi krogi manj osvojili strelci SK Brežice (Gmajnič U., Gmajnič A., Pšeničnik), tretje pa s 1566 krogi ekipa SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Maček, Jager, Lukež).

Tudi v skupnem seštevku je gorenjska ekipa s štirimi zmagami oziroma 80 točkami vodilna, ekipa SK Brežice je druga z 58 točkami, sledita pa ji ekipi SK Ptuj in SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem s 57 točkami.

 

Nuša Žnidarič in Nejc Klopčič zmagala med mladinci

 

Zanesljivo zmago je med mladinkami z zračno puško zabeležila domačinka Nuša Žnidarič (SD Kovinar Ormož) s 618,4 kroga. Drugo mesto je z več kot šestimi krogi manj osvojila Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše), tretja pa je bila povratnica po poškodbi Teja Medved (SD Lotrič Železniki) s 609,5 kroga.  

Žnidaričeva je s to zmago in 116 točkami povečala prednost pred Hrašovčevo na 8 točk, tretja pa je Antonija Kosi (SD Mesto Ljutomer) z 89 točkami.

 

Tudi Nejc Klopčič je med mladinci zanesljivo zmagal, saj je bil s 616,9 kroga za skoraj devet krogov boljši od Kristjana Vinka (oba SD Trzin) na drugem mestu, tretje mesto pa je osvojil Leon Režonja (SD Štefan Kovač Turnišče).

V skupnem seštevku je Klopčič s to zmago pobegnil zasledovalcem na "varnih" 116 točk. Boj za medalje v skupni uvrstitvi pa je še popolnoma odprt, saj imata Kristjan Vinko in Leon Režonja na drugem oziroma tretjem mestu 90 točk, dve točki manj na četrtem mestu pa ima Patrik Jakopiček (SD 1. Pohorski bataljon Ruše).

 

Trzinci (Klopčič, Vinko, Janežič) so s 1819,9 kroga zmagali tudi med ekipami. Drugo mesto je osvojila ekipa SD Olimpija (Bračun, Lužar, Furlan) s 1780,5 kroga, tretje pa ekipa SD Gorjanci (Mohorič,  Brezovar, Kudić) s 1769,3 kroga.

Tudi v skupnem seštevku se opazi premoč Trzincev v tej sezoni, saj imajo že 77 točk, ekipa SD 1. Pohorski bataljon Ruše na drugem mestu jih ima 54, ekipa SD Grosuplje na tretjem mestu pa ima 46 točk.

 

Tudi Brežičani rekordno z zračno pištolo med kadeti

 

Med kadeti z zračno pištolo je presenetil Timotej Plahut (ŠSD Murska Sobota), ki je bil lani najboljši pionir v Sloveniji. Tokrat je slavil zmago s 353 krogi. Tri kroge manj je zadel Matija Kecelj (SD Domžale) na drugem mestu, Lovro Fekonja (SD Olimpija) pa je osvojil tretje mesto s 347 krogi.

V skupnem seštevku je še zmeraj vodilni Matija Kecelj (SD Domžale) s 110 točkami, Marsel Krajnc na drugem mestu jih ima 99. S sobotno zmago se je na tretje mesto povzpel Timotej Plahut s 97 točkami.

Sara Ščuri (SK Brežice) lepo stopnjuje pripravljenost skozi sezono in dviguje rezultat. Tokrat je zabeležila drugo zaporedno zmago in to s 371 krogi. Samo dva kroga manj je zadela Pia Srpčič (SK Brežice), ki je osvojila tretje mesto, s 356 krogi pa je tretje mesto osvojila Nina Bogša (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu).

Ščurijeva je s 108 točkami tudi vodilna v skupnem seštevku, vendar ji s 4 točkami manj na drugem mestu diha za ovratnik Srpčičeva. Tudi boj za tretje mesto je še povsem odprt, saj sta izjemno blizu Neža Vodeb (SD Liboje) na tretjem mestu z 8 točkami in Nina Bogša s 96 točkami na četrtem mestu.

Najbolj pa so presenetile kadetinje SK Brežice (Ščuri, Žilić, Srpčič), ki so za devet krogov izboljšale skoraj dve leti star državni rekord, ki sedaj znaša 1076 krogov. Drugo mesto so osvojili kadeti SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Korun, Vodišek, Trkulja) z 994 krogi, tretje pa kadetinje SK Moris – Kočevska Reka – Kočevje (Lunder, Gorše, Kramžar) z 984 krogi.

Brežičanke so vodilne tudi v skupnem seštevku, z 80 točkami imajo že lepo prednost pred SK Moris – Kočevska Reka – Kočevje, ki so na drugem mestu z 62 točkami, na tretjem mestu pa je ekipa SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem z 58 točkami.

 

Martin Kolar

 

Rezultati

 

Fotografije FB SZS

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

 

01 427 10 09

01 428 05 82

info[@]strelska-zveza.si

Obvestilo

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si