Ponovno uspešne kadetske priprave v Murski Soboti

Med 28. in 30. 10. 2018 so potekale tradicionalne kadetske priprave na katere so prišli najboljši strelci te selekcije. Že drugo leto zapored so potekale v gostoljubni Murski Soboti.

Tudi tokrat so bili udeleženci iz cele Slovenije, največ jih je prišlo is SD Grosuplje (Sara Slak, Olja Kolenc, Zala Katarinčič), po dva tekmovalca sta prišla iz SD Lotrič Železniki (Naja Prezelj in Matija Demšar), iz SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu (Nina Bogša in Žan Habjanič), iz SK Brežice (Sara Ščuri in Pia Srpčič) in iz ŠSD Murska Sobota (Jure Sočič in Patrik Farkaš), po en tekmovalec oziroma tekmovalka pa iz SD Marok Sevnica (Aleš Mitja Janc), SD Postojna (Aljaž Kerlatec), SD Domžale (Matija Kecelj), SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Timon Lukež), SD Škofja Loka (Teja Barašin), SD Olimpija (Blaž Lužar) in SD Triglav Javornik – Koroška Bela (Ernest Eman Babača), iz SD Slovenske Konjice (Katarina Fevžer), iz SD Gorjanci (Ula Zelnik Gregorčič). Ker pa je strelišče dopuščalo sta se nam od domačinov pridružila še domačina Blaž Makari in Timotej Plahut. Seveda pa strelci niso bili sami na strelišču, z njimi smo bili naslednji trenerji: Tomaž Prelec, Stanka Miholič, Martin Fevžer, Andraž Tekavčič, Mirko Ognjenovič, Aleš Debeljak, Jože Kolenc, Franci Ivanc, Jurij Štiftar, Melvin Babača, Srečko Hudoklin, Andrej Brunšek, vodja reprezentance Andreja Vlah, predsednik Trenerske komisije SZS Damijan Klopčič  in Martin Kolar. Prvi dan se nam je pridružila psihologinja, nekdanja uspešna strelka z zračno puško in večkratna državna prvakinja Saša Marija Ratnik, ki je strelcem pokazala tehnike sproščanja pred tekmovanje. Vse dni pa je sodelovala z nami naša vrhunska tekmovalka Živa Dvoršak, ki je tekmovalce spoznala s cilji tekmovanja, dnevniki, pripravo na tekmovanje in s taktiko.

Ker ima strelišče v Murski Soboti samo 3 elektronske tarče, smo za potrebe priprav tako kot lani "modernizirali" strelišče z elektronskimi tarčami Strelske zveze, da so tekmovalci lahko opravljali treninge dvakrat dnevno.

SZS se zahvaljuje za gostiteljstvo ŠSD Murska Sobota, da so nas prijazno sprejeli v svoje prostore, vsem ki so prijazno odstopili SIUS-e za lažjo izvedbo priprav in pa ŠD Črenšovci za posojo stojal za elektronske tarče.