Udeleženci Olimpijskega festival mladih navdušeni nad strelstvom

Konec septembra je kot že nekaj let zapored rezerviran za izvedbo Olimpijskega festivala mladih, kjer se mladini med petim in petnajstim letom starosti (pa tudi starejšim in mlajšim) predstavijo posamezni športi in športne zveze. Tako je bilo tudi na letošnjem festivalu, ki je potekal 28. in 29. septembra na Kongresnem trgu v Ljubljani. Seveda se je na festivalu tradicionalno predstavila tudi Strelska zveza Slovenije, ki je za otroke pripravila enega izmed več kot 30 olimpijskih izzivov.

Cilj festivala je otroke seznaniti z različnimi športi, spoznavanjem športnega duha in fair playem ter jih navdušiti nad gibanjem. Petek je bil dan namenjen šolam, sobota pa je bila namenjena družinam, ki so prišle v Ljubljano iz cele Slovenije. V obeh dneh se je na naši stojnici zvrstilo preko tisoč mladih obiskovalcev, ki jih je zanimalo športno strelstvo in glede na odzive smo jih navdušili nad našim športom.

Hvala vsem, ki so sodelovali na Olimpijskem festivalu: Teji Medved za odlično promocijo in izvrsten olimpijski izziv, Jaki Berniku, Naji Prezelj, Klari Smolič, Uli Zelnik Gregorčič, Janu Pokornyju, Seleni Pavšič, Alji Bračun, Jerneju Kušarju, Stankotu Vidmarju, Zali Logar, Sari, Rebeki in Amadeju Slaku, Ajdi in Aljažu Kerlatcu ter Andreji Vlah. Hvala SD Mrož za posojo laserske puške, ki se je ponovno izkazala kot zadetek v črno, hvala SD Olimpija za posojo zračne puške in strelskih oblačil in SD TSO za posojo zračne pištole.

Hvala, brez vas nam ne bi uspelo.