Maček dvanajstič osvojil naslov državnega prvaka

Strelsko društvo trap Štefan Kovač Murska Sobota je na zahtevnem trap strelišču v Rakičanu organiziralo 28. državno prvenstvo v trapu, ki se ga je udeležilo 38 članov in 5 mladincev. Državno prvenstvo je letos potekalo kar 3 dni, od 21. 9.-23. 9. 2018. Prva dva dneva so udeleženci imeli 2 seriji po 25 tarč, tretji dan pa smo si lahko ogledali še zadnjo serijo in na koncu veliki finale najboljših slovenskih strelcev s puško šibrenico v trapu.

Prvi naslov državnega prvaka za Saša Hrovata

V konkurenci mladincev je tekmovalo 5 strelcev in po treh tekmovalnih dneh je bil v vodstvu domačin Rene Maček (SD trap Štefan Kovač Murska Sobota) s 107 zadetimi tarčami, samo dve tarči manj pa je imel Žiga Juretič (TSK ZLD Gorica) na drugem mestu. V finalu pa je presenečenje pripravil Sašo Hrovat (SD Olimpija), ki je s 34 zadetimi tarčami osvojil naslov državnega prvaka v svojem drugem nastopu na državnih prvenstvih. Drugo mesto je s tremi tarčami manj osvojil Žiga Juretič, tretje pa Rene Maček.

Dvanajsti naslov državnega prvaka za Boštjana Mačka

Boštjan Maček (SD trap Štefan Kovač Murska Sobota), aktualni evropski prvak v trapu), je tudi na domačem terenu pokazal, da je še v formi. Namreč že v kvalifikacijah je bil najboljši s 118 zadetimi tarčami, sledila sta mu še Denis Vatovec (SD Vrhnika) s 116 tarčami in Žan Šfiligoj (TK Brda) s 114 tarčami. Ti trije tekmovalci so bili tudi po koncu finala razvrščeni na ista mesta. Namreč Maček je bil tudi v finalu nepremagljiv in je zadel 40 tarč, kar je bilo dovolj za dvanajsti naslov državnega prvaka in prvi po letu 2015. Drugo mesto je osvojil Vatovec (lanski državni prvak) s 3 tarčami manj, tretje pa osvojil Šfiligoj. S četrtim mestom si je nekoliko slabšo sezono popravil Tomaž Blazinšek (SD trap Ormož), ki se je za uvrstitev v finale moral še dodatno potruditi. Namreč s Francem Kolaričem (SD Rudar Globoko) sta zaradi enakega rezultata v kvalifikacijah (110 tarč) morala še opraviti razstreljevanje, kjer je bil Blazinšek boljši.

Prekmurci postali trinajstič ekipni državni prvaki

Naslov ekipnih državnih prvakov je letos pripadel domačinom. SD trap Štefan Kovač Murska Sobota (Pap, Pojbič, Maček) je s 328 tarčami zanesljivo osvojilo prvo mesto. Za drugo mesto so bile v igri kar štiri ekipe, ki sta jih na koncu ločili samo zadeti dve tarči. Drugo mesto so s 319 tarčami osvojili člani SD Vrhnika (Pleško, Hozjan, Vatovec), tretje pa z enakim rezultatom člani SK Kunšperk (Denchyk, Krkač, Lupše).