SP Changwon KOR 2018 - navijajmo za SLO strelce, tudi po Šport TV v živo!

Priprave so končane, odštevanje je končano, reprezentanca je na prizorišču in..., začelo se je 52. Svetovno prvenstvo v streljanju v vseh disciplinah Changwon KOR 2018, ki bo trajalo do 14.9.2018.

V 14 dneh se bo v 66 disciplinah, od tega 15 olimpijskih, pomerilo več kot 1.800 strelcev, ki prihajajo iz 86 držav članic ISSF. Slovenijo bo v milijonskem južnokorejskem Changwonu zastopalo 12 odličnih strelcev, 11 članov in 1 mladinka, v sledečih disciplinah:

Puška šibrenica - trap: Boštjan Maček, Denis Vatovec, Matjaž Lepen, Jasmina Maček
Puška: ženske: Živa Dvoršak, Urška Kuharič, Klavdija Jerovšek,
Puška: moški: Rajmond Debevec, Robert Markoja, Dušan Ziško
Pištola: Kevin Venta, Anja Prezelj - mladinka
Strokovno vodstvo: vodji reprezentance Nikolaj Mejaš in Andreja Vlah ter trenerka Polona Sladič

V veliko veselje nam je, da vam lahko znova sporočimo, da bomo tudi SP spremljali v živo po televiziji in sicer finala v enajstih olimpijskih disciplinah po Šport TV, po sledečem sporedu:

ŠPORT TV 1. PROGRAM:

2.9.
Zračna pištola mešani pari ob 7.50

3.9.
Zračna puška ženske ob 7.10
(Dvoršak, Kuharič, Jerovšek), ponovitev 3.program ob 22.15
Trap moški ob 9.40 (Maček B., Vatovec, Lepen), ponovitev 2.program ob 18.45 in 3.program ob 21.00

4.9.
Zračna pištola ženske ob 6.10, ponovitev 1.program ob 17.45, 3.program ob 22.15

6.9.
Zračna pištola moški ob 6.05 (Venta), ponovitev 1.program ob 22.30, 2.program ob 17.15, 3.program ob 18.30
Trap ženske ob 9.15 (Maček J.), ponovitev 1.program ob 17.00, 2.program ob 21.15, 3.program ob 2.15

7.9.
MK-puška trojni položaj moški ob 5.10 (Debevec, Markoja), ponovitev 1.program ob 21.30, 2.program ob 18.30, 3.program ob 1.45. Ponovitev 9.9. na 3.programu ob 3.45
Trap mešani pari ob 10.30 (Maček B. / Maček J.), ponovitev 1.program ob 20.30, 2.program ob 17.30, 3.program ob 0.45 in 11.09. na 2.programu ob 01.uri.

8.9.
MK-puška trojni položaj ženske ob 5.10 (Dvoršak, Kuharič) - 2.program, ponovitev 10.9. na 1.programu ob 0.15
Pištola 25m ženske ob 8.20, ponovitev 2.program ob 12.15

10.9.
Hitrostrelna pištola moški ob 7.20, ponovitev na 1.programu ob 21.00 in 2.programu ob 17.00

Naši strokovni sokomentatorji bodo:
Franc Kolarič - za 3 prenose s puško šibrenico,
Damijan Klopčič - za 3 prenose s puško,
Peter Tkalec - za 5 prenosov s pištolo.
Hvala vsem trem za zgodnje vstajanje in za vse strokovne zanimivosti, ki jih bomo slišali po TV.

Več o uradnem programu Šport TV pa lahko najdete na: https://www.sport-tv.si/tekstovni-spored/

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo Šport TV za pomoč pri medijski popularizaciji strelskega športa, saj bomo tako prvič po TV lahko spremljali skoraj vse olimpijske strelske discipline (11 od 15), kar se razen v času olimpijskih iger, še ni zgodilo! Zagotovljenega je več kot 9 h strelskega programa iz SP v živo ter v vsaj dvajsetih ponovitvah vseh disciplin še dodatnih vsaj 19h strelskega programa. Pokažimo znova svojo pripadnost strelskemu športu in po letošnjih EP v Györu ter EP v Leobersdorfu, zagotovimo strelskemu športu vnovič dobro gledanost in ratinge, da bomo lahko tudi v bodoče po TV spremljali še več strelskega programa. Zato vas vljudno naprošamo, da razširite dober glas o strelskem športu in SP, in nam pomagajte privabiti široko množico zainteresiranih ljubiteljev športa v Sloveniji.

Lokalni čas v Changwonu je 7 ur pred našim, zato bodo kvalifikacije potekale pozno ponoči po slovenskem času, večina final pa rano zjutraj oz. zgodaj dopoldan. Rezultate lahko spremljate v živo na sledeči povezavi: https://www.issf-sports.org/competitions/venue.ashx?cshipid=1750

Najuspešnejši strelci SP pa si bodo priborili tudi prve olimpijske kvote za Olimpijske igre v Tokiu leta 2020. V 12 individualnih disciplinah jo bodo prejeli po najboljši štirje ter v treh disciplinah mešanih parov po dva najboljša para. Skupaj bo na SP podeljenih prvih 60 od 360 kvot za OI Tokio 2020.

Prvi izmed dvanajstih slovenskih strelcev se bodo na strelišče podali člani moške trap reprezentance, ki je danes že opravila z uradnim treningom in bo jutri 2.9. začela s prvim tekmovalnim dnem. Stisnimo pesti za našega evropskega prvaka Boštjana Mačka in ekipne evropske rekorderje!

Čestitamo Boštjanu Mačku za 1.mesto na aktualni ESC rang lestvici: http://www.esc-shooting.org/u/ranking/2018/09/m/trap_men.pdf ter ostalim slovenskim strelcem za visoke uvrstitve (Dvoršak, Venta, Maček J., ...), ki jih poiščite na sledeči povezavi: http://www.esc-shooting.org/documents/ranking/

Zahvalo za veliko podporo Strelski zvezi Slovenije pa naslavljamo tudi na naše zveste sponzorje BTC, Zavarovalnico Savo, Gorenje, Telekom Slovenije, Perutnino Ptuj, Gorenjsko banko in Holding slovenskih elektrarn. Skupaj nam uspeva!

Spremljajte nas tudi na naših socialnih omrežjih, kjer člani reprezentance iz Koreje že poročajo o zanimivostih:

Strelci - srečno, MUŠ!