Maček zmagal tudi GP Ormoža

SD trap Ormož je organiziralo 18. in 19. avgusta 2018 Grand Prix Ormoža – 2. memorial Stanka Vihra v trapu na zahtevnem ormoškem strelišču. Tekmovanja se je udeležilo 36 tekmovalcev iz treh držav, med ostalimi tudi aktualni evropski prvak v trapu Boštjan Maček. To je hkrati tudi zadnja tekma in preverjanje pripravljenosti pred vrhuncem sezone, Svetovnim prvenstvom v Changwonu.

Prvi tekmovalni dan so bile na sporedu 3 serije po 25 tarč. Največ (69) jih je zadel ravno Boštjan Maček (SD trap Štefan Kovač Murska Sobota), samo 2 tarči manj pa je zadel Matjaž Lepen (SD trap Kungota). 65 tarč sta zadela Aleš Hozjan (SD Vrhnika) in Andrej Starc (SD Kamnik), 64 pa Miha Nahtigal (SD trap Ormož) in Tadej Kostanjevec (ŠSD Radgona). Majhna razlika med tekmovalci je nakazovala, da bo drugi dan zelo napet.

Drugi tekmovalni dan sta najbolje začela Maček in Lepen ter se s tem še nekoliko odlepila od zasledovalcev. Po končani peti seriji pa je bil na vrhu Maček s 114 tarčami, s tremi tarčami manj mu je sledil Lepen, tretje mesto pa je zasedal Denis Vatovec (SD Vrhnika) s 108 tarčami, sledili so mu Kostanjevec s 107 in Hozjan ter Jože Kampuš (SD trap Ormož) s 106 tarčami.

V finalu je po 25 strelih prvi izpadel iz finala domačin Jože Kampuš z 12 zadetki, sledila sta mu Lepen z 20 in Hozjan s 23 zadetki. Popolno prevlado je prikazal Boštjan Maček saj je zmagal s 43 zadetimi tarčami (3 manj kot na evropskem prvenstvu) pred Denisom Vatovcem (37) na drugem mestu in Tadejem Kostanjevcem (30) na tretjem mestu.