Na zadnjem krogu Trap lige zmagala TK Ilirska Bistrica in SD Trap Ormož

Zadnji krog Trap lige je bil 16. 6. 2018. Na vzhodu ga je organiziral SD trap Štefan Kovač Murska Sobota, na zahodu pa TK Ilirska Bistrica na streliču Črne njive.

VZHOD

Na vzhodu je še tretjo zmago letos v 1. ligi zabeležil Rajko Lupše (SK Kunšperk). V finale se je uvrstil kot tretji po kvalifikacijah za Tomažem Blazinškom (SD trap Ormož) in Danijem Šmidom (ŠSD Radgona), nato pa gladko s 23 zadetimi tarčami osvojil prvo mesto. Drugi je bil Blazinšek z 19 tarčami, tretji pa Mišo Rakuša (SD Poetovio) s 16 tarčami.

V 2. ligi je prvo zmago letos zabeležil Branko Fidler (SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas). Z 19 zadetimi tarčami v finalu je za eno tarčo premagal Janeza Bertalaniča (SD trap Štefan Kovač Murska Sobota), ki je osvojil 2. mesto. 3. mesto je osvojil Aleš Fuks (SD Rudar Globoko) s 13 tarčami.

Med mladinci je s 66 tarčami zmagal Miha Nahtigal (SD trap Ormož) pred Teo Topolovec (SD Trap Kungota), ki je zadela 54 tarč, in Nejcem Kraljem (SD Poetovio) s 50 tarčami (na fotografiji).

Ekipna zmaga je šla v roke SD Trap Ormož (Kampuš, Blazinšek, Nahtigal), ki so zadeli 194 tarč. SK Kunšperk (Krkač, Lupše, Veršec) je osvojil 2. mesto s 191 tarčami, z enakim rezultatom pa je 3. mesto osvojilo SD trap Štefan Kovač Murska Sobota (Pap, Bertalanič, Miljevič).

V skupnem seštevku Državne Trap lige je na vzhodu v 1. ligi zmagal Rajko Lupše z 91 točkami. S 33 točkami zaostanka je drugo mesto osvojil Denis Pojbič (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota), tretje pa z 52 točkami Dani Šmid.

V 2. ligi je osvojil prvo mesto Iztok Topolovec (SD Trap Kungota) s 70 točkami pred Janesom Bertalaničem (61 točk) in Tadejem Kostanjevcem (ŠSD Radgona) s 53 točkami.

V konkurenci mladincev je bil najboljši Miha Nahtigal pred Teo Topolovec in Nejcem Kraljem.

V ekipni konkurenci so prvo mesto s 30 točkami osvojili strelci SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota, s samo eno točko manj je na drugem mestu SD trap Ormož, z 28 točkami pa na tretjem mestu ŠSD Radgona.

ZAHOD

Ta zadnjem turnirju 1. lige je v finalu zmagal z 22 tarčami Ivo Kompan (TK Ilirska Bistrica) pred Borisom Grmekom (SD Svoboda Sežana), ki je zadel 18 tarč, in Andrejem Starcom (SD Kamnik).

V 2. ligi je zabeležil prvo letošnjo zmago v ligi Dušan Šimec, ki je v finalu za eno tarčo premagal Andraža Lipolta (oba TK Ilirska Bistrica), tretje mesto pa je osvojil Žan Šfiligoj (TK Brda). Žiga Juretič (TSK ZLD Gorica), edini mladinec, ki je tekmoval, je v kvalifikacijah zadel 61 tarč, na topa v finalu 2. lige osvojil 5 mesto.

Ekipno zmago so z lepo prednostjo 13 tarč osvojili strelci TK Ilirska Bistrica (Žigante, Kompan, Lipolt), drugo mesto so s 175 tarčami osvojili strelci TK Brda (Šfiligoj Ž., Šfiligoj M. Debenjak), tretje pa z eno tarčo manj strelci SD Vrhnika (Debevc, Pleško, Mihelič).

V skupnem seštevku je v 1. Državni Trap ligi zahod zmagal Ivo Kompan s 85 točkami, Boris Grmek na drugem mestu ima 5 točk manj, Sandi Rolih  (TK Ilirska Bistrica) pa je osvojil 3. mesto s 64 tarčami.

V 2. ligi je s 73 točkami zmagal Žan Šfiligoj (TK Brda), Matej Žniderčič (TSK ZLD Gorica) je s 67 točkami osvojil 2. mesto, Štefan Pleško Dominik (SD Vrhnika) pa 3. mesto s 57 točkami.

Med mladinci je bil zmagovalec lige Žiga Juretič pred Sašom Hrovatom (SD Olimpija).

TK Ilirska Bistrica je osvojil tudi naslov najboljše ekipe v skupini zahod z 38 točkami, 8 točk manj je osvojil TK Brda in s tem za las osvojil 2. mesto pred SD Vrhnika, ki je z 28. točkami osvojilo 3. mesto.

V nadaljevanju sezone se bodo najboljše ekipe in posamezniki zbrali v Finalu državne lige, ki ga bo 30. 6. in 1. 7. 2018 organiziral TK Ilirska Bistrica na strelišču Črne njive.