Maček 10. na ISSF Svetovnem pokalu na Malti

Med 5. in 15. junijem je v Siġġiewi-ju na Malti potekal ISSF Svetovni pokal s šibrenico. Vodja reprezentance Nikolaj Mejaš je na tekmo odpeljal Jasmino Maček, Boštjana Mačka, Denisa Vatovca, Tomaža Blazinška, Matjaža Lepna in Ivana Krkača.

Najboljšo pripravljenost je pred letošnjim Evropskim in Svetovnim prvenstvom pokazal Boštjan Maček, ki se je uvrstil v kvalifikacijah trapa na 10. mesto. Prvi kvalifikacijski dan mu sicer ni šlo vse po načrtih, saj je s 46 zadetimi tarčami zasedal šele 31. mesto. Drugi kvalifikacijski dan pa se mu je vse "poklopilo" in se je močno povzpel po lestvici ter s 115 tarčami samo za eno tarčo zaostal za finalom. Denis Vatovec je prvi kvalifikacijski dan končal kot 22. s tremi zgrešenimi tarčami, drugi dan pa si je nekoliko pokvaril uvrstitev in s 106 tarčami osvojil 68. mesto. Tomaž Blazinšek je s 6 zgrešenimi tarčami prvi kvalifikacijski dan zasedal 66. mesto, s še nekaj dodatnimi zgrešenimi tarčami v drugem dnevu pa osvojil 108. mesto. V finalu je prvo mesto osvojil nekdanji mladinski evropski prvak Aaron Heading (Velika Britanija) pred Yu Du-jem (Kitajska) in nekdanjim svetovnim prvakom Marianom Kovacocy-jem (Slovaška). V MQS konkurenci sta tekmovala še Matjaž Lepen, ki je zadel 109 tarč, in Ivan Krkač, ki je zadel 107 tarč.

Jasmina Maček je tekmovala med članicami v trapu. S 107 zadetimi tarčami v kvalifikacijah je osvojila 26. mesto. Za vstop v finale je bilo potrebno zaeti vsaj 115 tarč. V finalu je prvo mesto osvojila olimpijska zmagovalka iz Pekinga Satu Makela-Numela (Finska) pred nekdanjo evropsko in svetovno prvakinjo Katrin Quooss (Nemčija) in Ekaterino Rabayo (Rusija).

V kvalifikacijah mešanih parov v trapu sta Slovenijo zastopala Jasmina Maček in Denis Vatovec in s 119 zadetimi tarčami osvojila 30. mesto. Za finale je bilo potrebno zadeti najmanj 130 tarč. V finalu sta zmagala nekdanja svetovna prvaka v posamični konkurenci Zuzana Rehak Stefecekova in Erik Varga (Slovaška) pred Silvano Stanco in Emanuele Buccolieri-jem na drugem mestu ter Jessico Rossi in Giovannijem Pellielom (vsi Italija).