Kvalifikacije Evropske lige mladih

Letos so se naši mladi strelci uvrstili na kvalifikacije za Evropsko ligo mladih, ki so potekale med 8. in 10. junijem 2018 v Innsbrucku. Naših 8 strelcev (Anja Prezelj, Sara Ščuri, Nuša Žnidarič, Teja Medved, Aleš Mitja Janc, Matija Kecelj, Jure Sočič in Patrik Jakopiček) se je pridružilo 32 tekmovalcem iz Avstrije, Francije, Madžarske, Italije in Češke.

Kljub temu, da so se naši strelci borili do zadnje diabole, so bili na žalost nasprotniki v večini primerov boljši za krog ali dva na pištoli ter za 0,2-0,3 kroga na puški. Najbližje zmagi so bili tekmovalci s puško, ki so bili po 4 serijah izenačeni s francosko ekipo (obe ekipi sta imeli 12 točk). Nato je sledil "shoot-off", kjer so Francozi z dvema izjemnima streloma v 10,8 in 10,9 dobili dve točki, naši tekmovalci pa s strelom Jakopička v 10,5 eno točko.

V tekmovanju z zračno pištolo sta se v finale EYL uvrstili reprezentanci Italije in Francije, ki sta v dveh tekmovalnih dnevih osvojili 69 oziroma 54 točk in osvojili 1. oziroma 2. mesto. Z zračno puško sta se kvalificirali v finale EYL reprezentanci Madžarske in Italije s 63 oziroma 60 osvojenimi točkami.

Članek ESC