Lupše na vzhodu in Rolih na zahodu najboljša na 3. turnirju Državne trap lige

19. maja 2018 je potekal 3. turnir Državne trap lige, na vzhodu v organizaciji SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota in na zahodu v organizaciji TSK ZLD Gorica.

VZHOD

Ob odsotnosti nekaterih strelcev, ki so tekmovali na turnirju v Avstriji, je Rajko Lupše (SK Kunšperk) na tretjem turnirju 1. Državne trap lige vzhod že drugič v tej sezoni zabeležil zmago. V finalu je z dvema zadetima tarčama prednosti premagal domačina Evgena Papa (SD trap Štefan Kovač Murska Sobota) na drugem mestu, tretji pa je bil Jože Kampuš (SD trap Ormož).

Svojo prvo ligaško zmago v 2. Državni ligi vzhod v tej sezoni je zabeležil Bojan Rakuša (SD Poetovio), ki je v finalu z 21 zadetimi tarčami premagal Marka Miljeviča (SD trap Štefan Kovač Murska Sobota) in Iztoka Topolovca (SD trap Kungota).

V ekipni konkurenci je zmagala ekipa ŠSD Radgona (Šmid, Pelcl, Šiško) s 184 tarčami, drugo mesto je osvojila ekipa SD trap Kungota (Kolmančič, Topolovec, Pojškruh) s 180 tarčami in tretje z enakim rezultatom SD trap Štefan Kovač Murska Sobota (Pojbič, Pap, Bertalanič).

ZAHOD

Na zahodu je svojo prvo zmago v prvi ligi v tej sezoni zabeležil Sandi Rolih (Trap klub Ilirska Bistrica). V finalu je z eno tarčo prednosti premagal Iva Kompana (Trap klub Ilirska Bistrica), ki je osvojil 2. mesto, tretji pa je bil Boris Grmek (SD Svoboda Sežana).

Tudi finale druge lige zahod je bil razburljiv, saj je Žan Šfiligoj (Trap klub Brda) zmagal svojo prvo tekmo lige v tej sezoni z eno tarčo prednosti pred Andražem Lipoltom (Trap klub Ilirska Bistrica), tretje mesto pa je osvojil Matej Žniderčič (TSK ZLD Gorica).

V ekipni konkurenci je bilo na vrhu zelo izenačeno, saj sta samo dve tarči ločili najboljše tri ekipe. Domačini, TSK ZLD Gorica (Kocjančič, Končan, Žniderčič),  so bili najboljši s 186 tarčami, drugo mesto so osvojili člani SD Vrhnika (Debevc, Mihelič, Pleško) s 185 tarčami, tretje pa člani TK Brda (Šfiligoj M., Debenjak, Šfiligoj Ž.) s 184 tarčami.

SKUPNA RAZVRSTITEV PO TREH TURNIRJIH

V skupni razvrstitvi v 1. ligi vzhod je po treh turnirjih v vodstvu Rajko Lupše z 51 točkami, Dani Šmid (ŠSD Radgona) je drugi z 42 točkami, Denis Pojbič pa je tretji z 38 točkami. V drugi ligi ima lepo prednost 10 točk trenutno vodilni Iztok Topolovec, na drugem in tretjem mestu pa sta s 40 točkami Sergej Skledar (SD Kidričevo) in Tadej Kostanjevec (ŠSD Radgona).

V ekipni konkurenci je na vzhodu trenutno vodilna ekipa ŠSD Radgona s 25 točkami, vendar ji s tremi točkami manj tesno sledi SD trap Štefan Kovač Murska Sobota, na tretjem mestu pa je SD trap Ormož.

Na vrhu 1. lige zahod je v vodstvu Boris Grmek s 50 točkami, 2 točki manj pa ima Sandi Rolih. Na tretjem in četrtem mestu sta s 40 točkami Ivo Kompan in Jurij Veber (SD Kamnik).

V 2. ligi je Matej Žniderčič vodilni z 42 točkami, samo 4 točke manj ima Žan Šfiligoj, Sebastjan Debevc (SD Vrhnika) na tretjem mestu pa ima 32 točk.

Izjemno napeto je v ekipni konkurenci na zahodu, saj so prve štiri ekipe v razmaku 4 točk. Z 18 točkami je v vodstvu Trap klub Brda, enako število točk ima na drugem mestu Trap klub Ilirska Bistrica, SD Vrhnika je tretje s 16 točkami, 15 točk pa ima "Trap" strelski klub SLD Gorica.