Juretič v Avstriji za las ob medaljo

V Shooting parku v Leobersdorfu v Avstriji je 19. in 20. maja 2018 potekal Austria Trophy 2018 v olimpijskem skeetu in trapu. Udeležili so se ga tudi nekateri naši tekmovalci, ki so tekmovali samo v disciplini trap.

V odprti konkurenci v trapu, kjer so se istočasno pomerili člani, članice, mladinci in mladinke, je bil v finalu najboljši Antonin Desert s 46 zadetimi tarčami pred Sébastienom Guerrero (oba Francija), ki je zadel 3 tarče manj. Tretje mesto pa je osvojil Pavel Vanek (Češka). Med našimi tekmovalci se je najbolje izkazal Boštjan Maček, ki je s 117 tarčami osvojil 14. mesto, z enakim rezultatom je Tadej Kostanjevec osvojil 15. mesto, Ivan Krkač pa z eno zadeto tarčo manj 16. mesto. Ostale uvrstitve naših tekmovalcev: Matjaž Lepen je osvojil 29., Denis Vatovec 30. mesto (oba 113 zadetih tarč), Andrej Starc 42. mesto, Alen Furlan 44., Jasmina Maček 45. mesto (vsi 111 tarč), Žiga Juretič 47. mesto (110 tarč), Miha Nahtigal 63. mesto (106 tarč), Sašo Hrovat 65. (105 tarč), Aleš Hozjan 76., Tomaž Blazinšek 78. (oba 104 tarče), Milan Svetec 82., Rene Maček 85. (oba 103 tarče) in mlada Tea Topolovec 118. (80 tarč).

V konkurenci članic smo imeli samo eno tekmovalko. Jasmina Maček je osvojila 7. mesto s 111 tarčami. Zlato medaljo je osvojila Mélanie Couzy (Francija) s 117 tarčami, srebrno pa Iuliia Saveleva pred Ljudmilo Pshenichnikovo (obe Rusija).

Najbližje medalji je bil Žiga Juretič, kateremu sta v konkurenci mladincev zmanjkali samo 2 tarči do bronaste medalje. S 110 tarčami je osvojil 4. mesto. Miha Nahtigal je zadel 106 tarč, s čimer je osvojil 8. mesto, z eno zadeto tarčo manj je bil Sašo Hrovat 9. in Rene Maček s 103 tarčami 12. Zlato medaljo je osvojil Genadii Mamkin pred druguvrščenim Dmitriiem Isaevim (oba Rusija), tretji pa je bil Nemec Johannes Kulzer.

Tudi v konkurenci mladink smo imeli samo eno tekmovalko. Mlada Tea Topolovec je z 80 zadetimi tarčami osvojila 11. mesto. Zmagala je Nemka Katrin Murche (109 tarč) pred Rusinjama Dario Semianovo (106) in Polino Kniazevo (105).