Živa Dvoršak ponovno izjemna na 2. kvalifikacijskem turnirju z mk orožjem

SD Svečina je 19. in 20. maja organiziralo 2. kvalifikacijski turnir na 25 in 50 m. Živa Dvoršak, Rajmond Debevec (oba SD Olimpija), Katarina Fevžer, Aljaž Zajamšek (oba SD Slovenske Konjice) in Peter Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) so bili najboljši posamezniki s po dvema zmagama.

2. Kvalifikacijski turnir na 50 m

Živa Dvoršak je v trojnem položaju očitno vrhunsko pripravljena, saj je bila najboljša s kar 1180 krogi. S 1159 krogi je drugo mesto osvojila Urška Kuharič (SD Kovinar Ormož), tretje pa Klavdija Jerovšek  (SD Grosuplje) s 1149 krogi.

Med člani je prvo mesto osvojil Rajmond Debevec 1163 krogi, drugi je bil Robert Markoja (SD Štefan Kovač Turnišče) s 1157 krogi, tretji pa Jakob Petelinek (Cerkniško društvo strelk in strelcev) s 1148 krogi.

V isti disciplini sta v konkurenci mladink nastopali samo dve tekmovalki. S 1136 krogi je zmagala Katarina Fevžer, 3 kroge manj pa je zadela Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše). Tudi med mladinci sta tekmovala samo dva strelca. Aljaž Zajamšek je bil s 1093 krogi za 57 krogov boljši od Patrika Jakopička (SD 1. Pohorski bataljon Ruše).

Na 50 metrov leže je bil med člani ponovno najboljši Rajmond Debevec s 619,5 kroga, Mitja Žižmond (SD Preddvor) je bil drugi s 615,2 kroga, Gregor Maučec (SD Štefan Kovač Turnišče) pa tretji s 611,8 kroga.

V ekipni konkurenci članov je tekmovala ekipa tekmovalcev SD Štefan Kovač Turnišče (Žalik, Maučec, Markoja), ki je imela rezultat 1829,1 kroga.

Med članicami je bila ponovno najboljša Živa Dvoršak s 617,9 kroga, Lia Lazar (Cerkniško društvo strelk in strelcev) je bila 2. s 613,4 kroga, Vesna Mele (SD TSO Ormož) pa s 610 krogi 3.

V disciplini 50 m leže za mladinke si je drugo zmago priborila Katarina Fevžer, ki je s 613,8 kroga gladko premagala Urško Hrašovec na drugem mestu (609,5 kroga) in Nikito Lenarčič (obe SD 1. Pohorski bataljon Ruše) na tretjem mestu (603,5 kroga).

V ekipni konkurenci je bila prijavljena samo ekipa mladink iz SD Grosuplje (Kolenc, Slak R, Slak S.), ki je imela rezultat 1787,2 kroga.

Na 50 m leže za mladince so tokrat tekmovali trije tekmovalci. S 597,9 kroga je drugo zmago zabeležil Aljaž Zajamšek, drugo mesto je osvojil Patrik Jakopiček s 569,4 kroga, tretje pa Tilen Vuk (SD Kidričevo) s 552 kroga.

Z mk pištolo 50 m je nastopalo 11 tekmovalcev. Med njimi je bil z rezultatom 544 krogov in 9 notranjimi centri najboljši Kevin Venta (SD Kovinar Ormož), z istim rezultatom vendar s 3 centri manj je drugo mesto osvojil Boštjan Simonič (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu), 541 krogov pa je imel na tretjem mestu Rok Ivanc (SD Grosuplje). V ekipni konkurenci sta tekmovali dve ekipi. SD Juršinci (Pšajd, Moleh, Simonič) je s 1579 krogi osvojilo prvo mesto, SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu (Simonič B., Miholič, Simonič S.) pa s 1564 krogi drugo mesto.

2. Kvalifikacijski turnir na 25 m

S standardno pištolo je zmagal Peter Tkalec (SD Dušan Poenel Rečica pri Laškem) s 563 krogi. Kljub kar 12 notranjim centrom je imel dva kroga manj od Tkalca Jože Čeper (SD Vremščica Vremski Britof) na drugem mestu, Kevin Venta pa je bil s 548 krogi tretji. Edini mladinec v konkurenci je bil Rok Ruparčič (SK Moris – Kočevska Reka – Kočevje), ki je zadel 505 krogov.

Peter Tkalec je drugo zmago zabeležil tudi s hitrostrelno pištolo, kjer je zadel 544 krogov. Tudi tokrat se mu je najbolj uspel približati Jože Čeper, ki je zadel 4 kroge manj in s tem osvojil drugo mesto. Tretje mesto je osvojil Andrej Brunšek (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s 493 krogi, četrto pa Robert Ferenčak (SK Brežice), ki se očitno vrača iz sodniških v tekmovalne vode.

Po dveh osvojenih drugih mestih je Jožetu Čepru uspelo zmagati s pištolo s središčnim vžigom, kjer je bil najboljši s 571 krogi. 6 krogov manj je zadostovalo Kevinu Venti za drugo mesto, tretji pa je bil Andrej Brunšek s 554 krogi.

S pištolo 25 m sta tekmovali samo dve članici. Denis Bola Ujčič (SD Postojna) je bila s 571 krogi za samo 3 kroge boljša od Jagode Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem).