Na vzhodu višji rezultati v Državni trap ligi

5. maja 2018 se je odvijal 2. krog Državne lige trap, vzhodni del v Ormožu, zahodni pa v Kazljah pri Sežani.

Na vzhodu izenačena borba med Ormožani in Murskosobočani

V 1. ligi trap sta bila v kvalifikacijah zelo izenačena Boštjan Maček (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota) in Tomaž Blazinšek (SD Trap Ormož). Maček, kateremu sta uspeli tudi dve popolni seriji, je zadel 73 letečih tarč, Blazinšek pa 71. Tudi v finalu sta bila prepričljivo najboljša in na koncu je prvo mesto osvojil Maček s prednostjo ene tarče (23:22). Tretje mesto je osvojil Dani Šmid (ŠSD Radgona) s 16 tarčami, ki je bil tretji tudi v kvalifikacijah.

V skupnem seštevku po dveh krogih je v vodstvu Dani Šmid s 35 točkami pred Denisom Pojbičem (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota), ki ima 28 točk, tretji pa je Rajko Lupše (SK Kunšperk) s 26 točkami.

V 2. ligi je bil v finalu najboljši Tadej Kostanjevec (ŠSD Radgona), ki je z 21 tarčami in 3 tarčami prednosti ugnal Sergeja Skledarja (SD Kidričevo), tretji pa je bil Miroslav Podpadec (SD Rudar Globoko).

Kostanjevec vodi tudi v skupnem seštevku (40 točk), na drugem mestu je Iztok Topolovec (SD Trap Kungota) s 35 točkami, samo 2 točki zaostanka za njim pa ima Skledar na tretjem mestu.

Med mladinci je bil tokrat prepričljivo najboljši Miha Nahtigal (SD Trap Ormož), ki je zadel 62 tarč, Rene Maček (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota) je bil drugi s 54 tarčami, tretje mesto pa je pripadlo domačinu Leonu Sadku (SD Trap Ormož), ki je zadel 49 tarč.

V ekipni konkurenci so bili najboljši strelci SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota (Pap, Pojbič, Maček), ki so zadeli 203 tarče, samo eno tarčo manj so zadeli domačini SD Trap Ormož (Blazinšek, Kampuš, Valenko) na drugem mestu, tretje mesto pa so osvojili strelci ŠSD Radgona (Šmid, Pelcl, Kostanjevec) s 192 tarčami.

Tudi v skupnem seštevku je na vrhu SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota s 17 točkami, ŠSD Radgona je z dvema točkama manj na drugem mestu, še tri točke manj pa ima SD Trap Ormož.

Na zahodu najboljši Nučič in TK Brda

Tako v kvalifikacijah kot tudi v finalu 1. lige na zahodu je bil najboljši Robert Nučič (SD Svoboda Sežana) s 66 tarčami v kvalifikacijah in 22 tarčami v finalu. Drugo mesto je osvojil Ivo Kompan (TK Ilirska Bistrica), z 20 tarčami v finalu, tretje mesto pa je osvojil Jurij Veber (SD Kamnik).

Po dveh krogih je v skupnem seštevku s 35 točkami v vodstvu Boris Grmek (SD Svoboda Sežana), 5 točk manj ima Jurij Veber na drugem mestu, še 5 točk manj pa ima na tretjem mestu zmagovalec tega kroga.

Matej Žniderčič (TSK ZLD Gorica) se je v finale 2. lige najboljše šesterice na zahodu uvrstil kot 3. najboljši (66 tarč), saj sta bila pred njim Matej Šfiligoj (TK Brda) in Rok Žigante (TK Ilirska Bistrica) z 68 tarčami. V finalu pa je Žniderčič presenetil ostale tekmovalce in zmagal z 21 zadetimi tarčami. Drugo mesto je osvojil Matej Šfiligoj z 19 tarčami, tretje pa Žigante z 12 tarčami.

V skupnem seštevku vodi Sebastjan Debevc (SD Vrhnika) z 32 točkami, sledi mu zmagovalec tega kroga Matej Žniderčič s 27 točkami, tretji pa je mladinec Sašo Hrovat (SD Olimpija) s 23 točkami.

V konkurenci mladincev je bil tokrat samo en tekmovalec. Sašo Hrovat je zadel 63 tarč. V skupni konkurenci je Hrovat na prvem mestu, na drugem pa je Žiga Juretič (TSK ZLD Gorica).

Prepričljivo najboljši so bili tokrat strelci TK Brda (Šfiligoj Ž., Šfiligoj M., Debenjak), saj so zadeli zadeli 198 tarč. 10 tarč manj so zadeli strelci SD Kamnik (Starc, Veber, Ajtnik) na drugem mestu in TK Ilirska Bistrica (Dekleva, Žigante, Kompan) na tretjem mestu.

Po dveh krogih je trenutno na prvem mestu TK Ilirska Bistrica s 15 točkami, kateri diha za ovratnik TK Brda z 2 točkama manj, tretja pa je ekipa SD Vrhnika z 9 točkami.