Venta 20. na ISSF Svetovnem pokalu, člani na Lapua Evropskem pokalu z novimi rekordi


ISSF Pokal Fort Benning


Kevin Venta je bil edini slovenski strelec, ki se je udeležil ISSF Svetovnega pokala v Fort Benningu v ZDA. V kvalifikacijah zračne pištole je odlično streljal, saj je zadel kar 575 krogov. Žal pa so tudi ostali strelci odlično tekmovali, tako da so Venti zmanjkali 4 krogi do uvrstitve v finale. Zmagovalec tekme je bil odločen šele po zadnjem finalnem strelu. To je bil Jiayu Wu, ki je s 241,2 kroga za samo 0,2 kroga premagal Meng Yi Wanga (oba Kitajska). Tretje mesto je osvojil Pablo Carrera (Španija).

 

 Rezultati


Lapua Evropski pokal

 

Medtem v Århusu na Danskem poteka Lapua Evropski pokal s puško velikega kalibra na 300 m, kjer so bili naši strelci zelo uspešni. Prvi tekmovalni dan so Rajmond Debevec, Dušan Ziško in Robert Markoja zmagali s standardno puško velikega kalibra v trojnem položaju z novim ekipnim državnim rekordom, ki sedaj znaša 1729 krogov. Blesteli so tudi v posamični konkurenci, saj je Debevec osvojil srebrno medaljo s 579 krogi, Markoja bronasto s 576 krogi, Ziško pa je osvojil 4. mesto s 574 krogi. S 584 krogi je zlato medaljo osvojil Kim-Andre Lund (Norveška).

 

Tudi drugi tekmovalni dan je bil enako uspešen, saj so v trojnem položaju ponovno z novim ekipnim državnim rekordom 3489 osvojili prvo mesto. V posamični konkurenci je bil tokrat najboljši Markoja s 1175 krogi, Debevec je bil drugi s 1169 krogi, Jacob Helding Larsen (Danska) je bil tretji s 1162 krogi, četrti pa Ziško s 1145 krogi.

Tretji tekmovalni dan so se tekmovalci pomerili v disciplini puška 300m leže. V eliminacijah, ki so štele tudi za ekipno tekmovanje, je bil v svoji tekmovalni skupini Debevec najboljši z izenačenim državnim rekordom 599 krogov. Ekipa v postavi Debevec, Markoja in Ziško pa je z novim ekipnim državnim rekordom 1781 krogov osvojila 3. mesto. Žal pa sta se v posamično tekmovanje uspela uvrstiti samo Debevec in Markoja,  Ziško se s 586 krogi ni uspel prebiti skozi sito.

 

Markoji je nato ponovno uspel odličen nastop saj je s 598 krogi osvojil bronasto medaljo, Debevec pa po manjših tehničnih težavah 10. mesto s 594 krogi.

 

Rezultati

 

Martin Kolar

 

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

 

01 427 10 09

01 428 05 82

info[@]strelska-zveza.si

Obvestilo

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si