Strelci prinesli 4 medalje iz GP Wroclawa

Med 24. in 30. 3. 2018 je v Wroclawu potekal 9. Mednarodni turnir z zračno in mk puško na katerem so uspešno tekmovali tudi naši strelci, saj so prinesli v domovino kar 4 medalje in izboljšali dva državna rekorda.

Prvi dan tekmovanja so strelke in strelci tekmovali z mk puško v trojnem položaju. Med člani sta se uvrstila v finale Robert Markoja s tretjim (1166 krogov) in Rajmond Debevec s četrtim rezultatom kvalifikacij (1164 krogov). Dva kroga do uvrstitve v finale sta zmanjkala Eriku Kandaretu (1155 krogov), ki je osvojil 11. mesto, Jakob Petelinek pa je bil s 1129 krogi 21. V finalu žal Debevcu in Markoji ni šlo tako kot v kvalifikacijah, na koncu sta osvojila 5. (Debevec) in 6. mesto (Markoja).

Med članicami sta tekmovali Živa Dvoršak in Katarina Fevžer. Dvoršakova je v kvalifikacijah osvojila 4. mesto s 1166 krogi, Fevžerjeva pa je s 1128 krogi osvojila 27. mesto in postavila nov državni rekord za mladinke. V finalu je Dvoršakova prikazala odlično streljanje in na koncu s samo 0,2 kroga zaostanka osvojila srebrno medaljo.

Drugi dan so potekale tekme z zračno puško, kjer so med člani složno tekmovali Petelinek, Kandare in Markoja. Namreč osvojili so 15. (Petelinek s 614,9 kroga), 16. (Kandare s 614,3 kroga) in 17. mesto (Markoja s 612,4 kroga). Med članicami se je ponovno uvrstila v finale Živa Dvoršak, ki je s 622,2 kroga v kvalifikacijah osvojila 4. mesto. Nato pa v finalu osvojila 6. mesto. Tudi Katarina Fevžer je prikazala lepo streljanje in osvojila 25. mesto (610,8 kroga).

Tretji dan je ponovno potekalo tekmovanje v trojnem položaju. S 1171 krogi se je Rajmond Debevec z lahkoto uvrstil v finale, kjer je osvojil 4. mesto. Dva kroga do uvrstitve v finale sta zmanjkala Robertu Markoji (9. mesto s 1158 krogi), 4 kroge manj je imel Erik Kandare na 10. mestu, Jakob Petelinek pa je bil 14. s 1149 krogi.

V isti disciplini je v kvalifikacijah "eksplodirala" Živa Dvoršak, ki je bila najboljša z novim državnim rekordom 1181 krogov. Tudi v finalu ni imela konkurence in je osvojila zlato medaljo s 459 krogi. Ponovno je zelo dobro streljala Katarina Fevžer, ki je državni rekord popravila za 11 krogov in s 1139 krogi osvojila 23. mesto.

Zadnji dan tekmovanja je bila tekma v disciplini MK puška 50 m leže, ki so jo izvedli v mešani konkurenci članic in članov. V finale se je uvrstil samo Rajmond Debevec s 624,5 kroga. V finalu je nato pokazal vse svoje znanje in si za rojstni dan priboril najlepše darilo – zlato medaljo. Tekmovali so tudi Robert Markoja, ki je osvojil 15. mesto (618,1 kroga), Erik Kandare, ki je osvojil 28. mesto (616 krogov, Jakob Petelinek, ki je bil 43. (610,3 kroga) in mesto za njim Katarina Fevžer s 609,8 kroga.

Za konec tekmovalnega sporeda pa so organizatorji izvedli še tekmo mešanih parov. Med 5 najboljših ekip sta se z drugim mestom v kvalifikacijah uvrstila Živa Dvoršak in Jakob Petelinek. Tudi v finalu sta odlično streljala in na koncu osvojila bronasto medaljo. Samo 2 kroga sta ločila do finala Katarino Fevžer in Erika Kandareta, ki sta bila 6. z 824,2 kroga.

Pištola 25m

Venta osvojil dve medalji na GP Wroclawa

Med 4. in 8. aprilom 2018 je v Wroclawu na Poljskem potekal 9. GP Wroclawa s pištolo. Tekmovanja so se udeležili Jagoda Tkelc, Peter Tkalec, Andrej Brunšek, Jože Čeper in Kevin Venta. Najbolje sta se odrezala Venta, ki je osvojil dve medalji, in Tkalčeva z uvrstitvijo v finale.

Prvi tekmovalni dan so začeli s tekmovanjem člani, ki so tekmovali s pištolo s središčnim vžigom. Najbolje je tekmoval Jože Čeper, ki je osvojil 5. mesto s 568 krogi, s krogom manj je 6. mesto osvojil Venta, Peter Tkalec je bil 7. s 556 krogi, Andrej Brunšek pa 8. s 549 krogi. Za medaljo je bilo potrebno zadeti vsaj 572 krogov.

Naslednji dan je nastopila tudi Jagoda Tkalec s pištolo 25 m. Zadela je 559 krogov kar je zadostovalo za 18. mesto. V finale, kjer je zmagala Monika Karsch (Nemčija) je bilo potrebno zadeti vsaj 579 krogov.

Člani pa so nastopali v disciplini standardna pištola. Najboljši med našimi strelci je bil Venta s 559 krogi na 4. mestu in samo za 1 krog za medaljo. Peter Tkalec osvojil 8. mesto s 543 krogi, Andrej Brunšek 9. (540 krogov) in Jože Čeper 10. mesto (538 krogov).

Bronasto medaljo je s pištolo 50 m z rezultatom 548 krogov osvojil Kevin Venta. Naš drugi tekmovalec v tej disciplini je bil Jože Čeper, ki je s 514 krogi osvojil 16. mesto. Še enkrat so se v disciplini pištola 25 m pomerile članice. Jagoda Tkalec je tokrat zadela 553 krogov, kar je zadostovalo za končno 19. mesto. V finalu je zmagala Slawomira Szpek pred Moniko Karsch in Miechelle Skeries.

Tkalčeva je bolje tekmovala z zračno pištolo. V kvalifikacijah je bil 7. z izenačenim državnim rekordom (568 krogov), nato pa je tudi v finalu osvojila 7. mesto. V finalu je bila za ostale tekmovalke premočna Sandra Reitz, ki je osvojila zlato medaljo. Ravno tako je z zračno pištolo odlično tekmoval tudi Venta. V kvalifikacijah je s 578 krogi osvojil 4. mesto, nato pa v finalu še stopnjeval formo in z novim državnim rekordom 240,1 kroga osvojil srebrno medaljo. Boljši od njega je bil samo Christian Reitz z 242,9 kroga. Z zračno pištolo je tekmoval tudi Peter Tkalec, ki je s 571 krogi osvojil 12. mesto.

Zadnji dan tekmovanja sta potekali še tekmi mešanih parov z zračno pištolo in hitrostrelno pištolo za člane. Med mešanimi pari sta 15. mesto osvojila latvijsko-slovenski par Agata Rasmane in Peter Tkalec s 751 krogi in za 9 krogov ostala izven finala. Jagoda Tkalec in Kevin Venta sta s 745 krogi osvojila 20. mesto. Tako v kvalifikacijah kot tudi v finalu sta bila nepremagljiva Sandra in Christian Reitz. V finalu sta zmagala z več kot 12 krogi prednosti.

V zadnji tekmovalni disciplini – hitrostrelni pištoli je najbolje tekmoval Jože Čeper, ki je s 549 krogi osvojil 13. mesto. Peter Jenko je bil 18. s 525 krogi, Peter Tkalec pa 24. s 483 krogi.