Tiršek z dvema medaljama iz Al Ain-a

Reprezentanca strelcev invalidov se je med 22. 3. in 27. 3. 2018 udeležila tekme za Svetovni pokal v Al Ainu v Združenih Arabskih Emiratih. Pod vodstvom trenerjev Polone Sladič in Aleša Kosmača je ekipa, ki so jo sestavljali Veselka Pevec, Franček Gorazd Tiršek, Franc Pinter in Damjan Pavlin, odpotovala v enega izmed najbolj zelenih mest v ZAE.

Pinter do 6. mesta

Prvi dan tekmovanja je Franc Pinter z zračno puško leže v mešani konkurenci v kategoriji SH1 osvojil 20. mesto s 626,1 kroga. Naslednji dan je nastopil ravno tako z zračno puško vendar v stoječem položaju in v kvalifikacijah s 614,5 kroga osvojil 7. mesto. V finalu je nato streljal še bolje in osvojil 6. mesto.

Gorazd Tiršek se je pomeril z MK puško leže za tekmovalce SH2. Na njegovi prvi tekmi v tej disciplini je zadel 610,1 kroga in s tem osvojil 19. mesto.

Tiršek do srebra in zlata

25. 3. sta na prizorišče stopila z zračno puško stoje v kategoriji SH2 Franček Goraz Tiršek in Damjan Pavlin. V kvalifikacijah je Pavlin zadel 623,2 kroga in s tem osvojil 18. mesto. Tiršek pa je bil v kvalifikacijah najboljši, saj je zadel 633,7 kroga. V finalu je potem streljal odlično, ves čas je bil na vrhu, na koncu pa je s 252,9 kroga osvojil drugo mesto. Za samo 0,4 kroga je bil od njega boljši Philip Jonsson (Švedska), ki je s 253,3 kroga postavil nov svetovni rekord.

Dva dni kasneje sta bila na prizorišču ponovno Pavlin in Tiršek. Pavlin je osvojil 22. mesto v kvalifikacijah s 629,2 kroga, Tiršek pa je bil z rezultatom 639,4 kroga prepričljivo najboljši. In s tem rezultatom je samo za 0,5 kroga zaostal za svetovnim rekordom. Tudi v finalu je začel odlično s tekmovanjem in ga suvereno pripeljam do konca ter zmagal s 254,3 kroga.

Veselki Pevec pa so na žalost zdravstvene težave preprečile nastop na tekmovanju.