Finale tekem za osnovne in srednje šole z zračnim orožjem

V sredo 21. 3. 2018 je v Ljubljani na centralnem strelišču potekalo državno prvenstvo za osnovne in srednje šole v streljanju z zračnim orožjem kjer je bilo doseženih nekaj dobrih rezultatov.

OSNOVNE ŠOLE

Urbasova in Rombo državna prvaka med mlajšimi učenci

Inja Urbas (OŠ Brinje Grosplje) je postala državna prvakinja s 186 krogi. Najbližja zasledovalka je bila Tinkara Andročec (OŠ Luisa Adamiča Grosuplje) s 177 krogi, krog manj pa je zadela Nina Zver (Dvojezična osnovna šola 1 Lendava), ki je osvojila 3. mesto.

Mlajši učenci so imeli tokrat nekoliko višje rezultate od učenk. S 187 je zlato medaljo osvojil Mark Rombo (OŠ Luisa Adamiča Grosuplje), s krogom manj je srebrno medaljo osvojil Nik Kralj (OŠ Toneta Okrogarja), Mišo Hari (OŠ III Murska Sobota) pa s 183 krogi bronasto.

V ekipni konkurenci je bila najboljša OŠ Luisa Adamiča Grosuplje (Rombo, Hren, Andročec) s 533 krogi, OŠ Juršinci (Drašler, Marušič, Horvat) je osvojila drugo mesto s 519 krogi po "dvoboju" do zadnjega strela z OŠ Prežihovega Voranca Jesenice (Babača, Regeis, Šega), ki so zadeli samo 1 krog manj.

Meta Dobrovoljc in Luka Lukić državna prvaka med učenci

Meta Dobrovoljc (OŠ Ivana Cankarja Vrhnika) je vknjižila še eno zmago. Tokrat je s 187 krogi osvojila prvo mesto, z dvema krogoma manj je srebrno medaljo osvojila Sara Slak (OŠ Šmarje – Sap), s 183 krogi pa bronasto medaljo Zoja Kalin (OŠ Marjana Nemca Radeče).

V ekipni konkurenci so bile najboljše učenke OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas (Košir, Biondič, Justin) s 530 krogi. Drugo mesto so osvojile učenke OŠ Trzin (Dolenšek, Pezdir, Prostran) s 524 krogi, krog manj in tretje mesto pa OŠ Primoža Trubarja Laško (Kristanšek, Privšek, Žumer).

Med učenci je bila tekma napeta do zadnjega strela. Na koncu je zmagal Luka Lukić (OŠ Trzin) s 185 krogi, s krogom manj je srebrno medaljo osvojil Anton Korbar (OŠ Prežihovega Voranca Jesenice), s še krogom manj pa je osvojil bron Šoper Luka (OŠ Trbovlje).

Tudi ekipna zmaga je šla v OŠ Trzin (Lukić, Emberšič, Zupanc Mušič), drugo mesto so osvojili učenci OŠ Toneta Okrogarja (Jazbec, Jazbec, Rokavec), tretje pa OŠ Idrija (Bolčina, Šmit, Mažgon).

SREDNJE ŠOLE

Dijaki so tekmovali v več disciplinah kot njihovi mlajši kolegi in sicer s serijsko zračno puško, s standardno zračno puško in z zračno pištolo.

Nuša Žnidarič in Jure Sočič najboljša s standardno zračno puško

S standardno zračno puško je bil najboljši Jure Sočič (Srednja poklicna in tehniška šola MS) s 410,5 kroga, Nejc Klopčič (Elektrotehniško-računalniška strokovna šola in gimnazija Ljubljana)je bil s 406,9 kroga drugi, Blaž Lužar (Gimnazija Vič) pa s 405,2 kroga tretji.

Najvišji rezultat na tekmi je dosegla Nuša Žnidarič (ŠC Ptuj, Ekonomska šola Ptuj) s 414,5 kroga. S tem je med dijakinjami s standardno zračno puško osvojila prvo mesto. Urška Hrašovec (Gimnazija in srednja kemijska srednja šola Ruše) je bil s 411,7 kroga druga, Valerija Tišler (Gimnazija in ekonomska srednja šola Trbovlje) pa s 406,5 kroga tretja.

Ekipno prvo mesto so osvojili dijaki ŠC Kranj – Srednja tehniška šola (Babača, Dragičevič, Pivk) 1204,7 kroga, drugo mesto so osvojili dijaki ŠC Ptuj Elektro in računalniške šole (Cicmanovič Zimet, Čučko, Soto Vargas) z 10 krogi manj, tretje mesto pa dijaki ŠČ Celje, Srednje šole za kemijo, elektrotehniko in računalništvo (Matek, Mrgole, Žagar) s 1190,4 krogi.

Anja Prezelj in Matija Demšar z zračno pištolo preko 370 krogov

Med dijakinjami z zračno pištolo Anja Prezelj tokrat ni imela prave konkurence, saj je s 374 krogi zmagala z 10 krogi prednosti. Drugo mesto je osvojila Teja Brašain (obe Gimnazija Škofja Loka) je osvojila drugo mesto, tretje pa Vita Volgemut (2. Gimnazija Maribor) s 356 krogi.

Med dijaki je z lahkoto zmagal Matija Demšar (Gimnazija Škofja Loka) s 376 krogi. 8 krogov manj je imel Žan Bogša (ŠC Ptuj Strojna šola) na drugem mestu, z enakim rezultatom pa je bil tretji Rok Bezjak (ŠC Ptuj Elektro in strojna šola).

V ekipni konkurenci je zmagala ekipa Gimnazije Škofja Loka (Bernik, Demšar, Prezelj), s skoraj 40 krogi manj pa so drugo mesto osvojili strelci ŠC Ptuj Strojna šola (Bogša, Krajnc, Luževič).

S serijsko zračno puško najboljša Hana Černivec in Amadej Slak

Dijakinje in dijaki so tekmovali tudi s serijsko zračno puško. Med dijakinjami je s 182 krogi zmagala Hana Černivec (Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana) s 182 krogi, s tremi krogi manj je bila druga Laura Erjavec (Srednja vzgojiteljska šola in gimnazija Ljubljana), tretja pa je bila Nuša Brezovar (Gimnazija Novo mesto) s 177 krogi.

Med dijaki je bil najboljši Amadej Slak (Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana) s 176 krogi. Kar 6 krogov manj je imel na drugem mestu Žak Pernek (Šolci center Novo mesto Srednja strojna Šola), Nejc Hudoklin (Grm Novo mesto – Kmetijska šola in biotehniška gimnazija) pa je bil z istim rezultatom tretji.

Grm Novo mesto, Kmetijska šola in biotehniška gimnazija (Hudoklin, Lenič, Solomun) je s 485 krogi osvojila 1. mesto, 6 krogov manj je na drugem mestu imela Srednja gozdarska in lesarska šola Postojna (Lenarčič, Pušavec, Rotar), s 460 krogi pa je tretje mesto osvojila Srednja šola za farmacijo, kozmetiko in zdravstvo Ljubljana (Purkard, Dinghauser, Slak).

Več v rezultatih