Klavdija Jerovšek je osvojila 5. mesto na Svetovnem univerzitetnem prvenstvu

Klavdija Jerovšek, Suzana Lukić, Klara Smolič, Sašo Stojak, Jože Čeper, Žiga Miklič, Jan Kolenc, Maj Kadunc in Domen Jarni so skupaj z vodjo reprezentance Andrejo Vlah odpotovali na Svetovno univerzitetno prvenstvo v streljanju v Kuala Lumpur (Malezija). Kljub temu, da so imeli kar nekaj težav z lokalno hrano, so dosegli dobre rezultate.

Najbolje se je odrezala Klavdija Jerovšek, ki je z zračno puško v kvalifikacijah zadela 398 krogov (streljali so na papirnate tarče) in se kot 6. uvrstila v finale. V kvalifikacijah je tekmovala tudi Suzana Lukić in se s 396 krogi uvrstila na 12. mesto. Jerovškova je v finalu pokazala odlično streljanje in osvojila 5. mesto.

Klavdija Jerovšek je bila edina slovenska tekmovalka, ki je tekmovala tudi z malokalibrsko puško v trojnem položaju. Tam je s 570 krogi osvojila 23. mesto. Na istem strelišču je z malokalibrsko pištolo na 50 metrov tekmoval tudi Jože Čeper, ki je s 516 krogi osvojil 24. mesto. Klavdija Jerovšek je po tekmi dejala: "Prvenstvo mi je dalo priložnost, da sem pokazala ves svoj trud s treningov. Športu posvečam vsaj 2 uri na dan, v poletni sezoni (ko streljamo z malim kalibrom) pa tudi po 4 ure".

Zelo blizu finala je bil v streljanju z zračno pištolo Sašo Stojak, ki je sicer zadel toliko krogov kot osmi tekmovalec (574 krogov), vendar je zaradi premalo notranjih centrov osvojil "samo" 9. mesto in se žal ni uvrstil v finale. V isti disciplini sta tekmovala tudi Jože Čeper, ki je s 553 krogi osvojil 32. mesto in Žiga Miklič, ki je bil 35. (507 krogov). Sašo Stojak: »Udeležba na takšnem tekmovanju mi je veliko pomenila. Trenutni načrti temeljijo na napredku, Želim izboljšati svojo formo in s tem tudi nastope.«

Z zračno pištolo je streljala tudi Klara Smolič, ki je s 375 krogi osvojila 17. mesto.

Z zračno puško je bil med študenti od naših strelcev najboljši Jan Kolenc, ki je s 590 krogi osvojil 34. mesto, Maj Kadunc je bil s 582 krogi 43., Domen Jarni pa s 575 krogi 48.

Vsi tekmovalci so že prišli domov in se trenutno pripravljajo na Državno prvenstvo, ki bo 14. in 15. 4. 2018 v Gorišnici.