Na 5. turnirju za Pokal Slovenije zadnje preverjanje forme pred EP

V nedeljo, 11. februarja 2018, je SD 1956 Trbovlje na centralnem strelišču v Ljubljani organiziral 5. turnir Pokala prijateljstva v pionirski konkurenci ter Državne mladinske in kadetske lige. Za tekmovalce, ki se bodo udeležili EP v Györu, je to zadnji test forme pred vrhuncem sezone.

 

Državna pionirska liga

 

Ob veliko odpovedi v konkurenci pionirk je tokrat zmagala Manca Košir (SD Gorenja vas) s 185 krogi. Izjemno zanimivo borbo do zadnjega strela sta uprizorili Meta Dobrovoljc (SD Vrhnika) in Zoja Kalin (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem). Obe sta imeli 182 kogov, srebrno medaljo pa je zaradi več notranjih centrov osvojila Dobrovoljčeva.

V ekipni konkurenci so bile prijavljene samo 3 ekipe. Najboljše so bile predstavnice SD Postojna (Brecelj, Pišljar, Bola Ujčič), drugo mesto so osvojile tekmovalke SD "Koloman Flisar" Tišina (Miholič, Kolman, Györek Ficko), tretje pa SD Trzin (Pezdir, Stjepanovič, Dolenšek).

 

V skupnem točkovanju lige je še zmeraj vodilna Tija Šiles (SD Kisovec) s 133 točkami. Za ostali mesti na zmagovalnem odru pa se bodo "spopadle" kar štiri tekmovalke – Zoja Kalin (112 točk), Manca Košir (110 točk), Meta Dobrovoljc (109 točk) in Daša Dolenšek (SD Trzin, 103 točke).

 

Med ekipami je pred zadnjim turnirjem v vodstvu SD "Koloman Flisar" Tišina (91 točkam), na drugem mestu je SD Postojna (84 točkam), na tretjem pa SD Trzin (62 točk).

 

V konkurenci pionirjev je bila zelo zanimiva borba za prvo in tretje mesto. Luka Lukić (SD Trzin) kot tudi Nik Kralj (SD Kisovec) sta zadela 184 krogov. Zaradi več notranjih desetk je prvo mesto osvojil Lukić, Kralj pa je osvojil srebrno medaljo. Anton Korbar (SD Triglav Javornik – Koroška Bela) in Nino Benjamin Kovačec (SD Kovinar Ormož) sta tudi imela na koncu tekme oba 178 krogov, bronasto medaljo je osvojil Korbar.

 

V ekipni konkurenci so z lepo prednostjo 8 krogov zmagali pionirji SD Trzin (Lukić, Emberšič, Miličević), drugo mesto so osvojili strelci SD Kisovec (Kralj, Jazbec, Jazbec) s samo krogom prednosti pred SD Kovinar Ormož (Kovačec, Dogša, Fafulič).

 

V skupnem točkovanju ima pred zadnjim turnirjem lepo prednost Luka Lukić (136 točk), na drugem mestu je Anton Korbar (126 točk), na tretjem pa Nik Kralj (103 točke).

 

Tudi v ekipni konkurenci ima SD Trzin (94 točk) lepo prednost, saj vodijo pred OSZ Kočevje s 13 točkami prednosti, tretji pa so pionirji ŠSD Murska Sobota (64 točk), ki pa jim dihajo za ovratnik tekmovalci iz SD Kisovec (62 točk) in SD Kovinar Ormož (56 točk).

 

Trzinci najboljši med mladinci z zračno puško

 

Tekmovalci SD Trzin so bili z zračno puško najboljši na 5. turnirju, saj so odnesli zlate medalje tako v posamični kot tudi v ekipni konkurenci. Med mladinkami je zmagala Suzana Lukić (SD Trzin) s 418,1 kroga in s tem pokazala odlično formo pred Evropskim prvenstvom, ki se začne naslednji teden. Srebrno medaljo je osvojila Nuša Žnidarič (SD Kovinar Ormož) s 414,5 kroga, bronasto pa Antonija Kosi (SD Mesto Ljutomer) s 412,1 kroga.

 

Med mladinci je prvo mesto osvojil Nejc Klopčič (SD Trzin) s 411,9 kroga. Njegov klubski sotekmovalec Maj Kadunc je bil drugi s 407 krogi, Patrik Jakopiček (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) pa tretji s 405,8 kroga.

 

V ekipni konkurenci so z lepo prednostjo zmagali tekmovalci SD Trzin (Klopčič, Kadunc, Lukič), drugo mesto so osvojili tekmovalci SD 1. Pohorski bataljon Ruše (Jakopiček, Hrašovec, Osrajnik), tretje pa SD "Koloman Flisar" Tišina (Gjergjek, Kuronja, Žalik).

 

V skupnem točkovanju med mladinci je Klopčič še povečal prednost na 144 točk, na drugem mestu je Kadunc s 130 točkami, na tretjem pa je Jakopiček pobegnil Nagyju na 110 točk. Med mladinkami je vodilna Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) s 131 točkami, Nuša Špindler (SD Mesto Ljutomer) je na drugem mestu s 114 točkami, točko manj ima Lukićeva. V ekipni konkurenci vodi SD Trzin s 85 točkami, SD 1. Pohorski bataljon Ruše pa je z 68 točkami prehitel SD Mesto Ljutomer, ki ima 63 točk.

 

Kadetinje SD Grosuplje do novega državnega rekorda

 

Med kadeti je že četrtič v tej sezoni zmagal Jure Sočič (ŠSD Murska Sobota) s 408,8 kroga. Drugo mesto je osvojil Ernest Eman Babača (SD Triglav Javornik – Koroška Bela) s 400,4 kroga, tretje pa Leon Režonja (SD Štefan Kovač Turnišče). Sočič je tudi v skupnem seštevku na vrhu s 146 točkami. Sledi mu Leon Režonja (SD Štefan Kovač Turnišče) s 123 točkami, tretji pa je Patrik Farkaš (ŠSD Murska Sobota) s 122 točkami.

 

Med kadetinjami je prvo zmago v sezoni s 409 krogi zabeležila Naja Prezelj (SD Lotrič Železniki), Nikita Lenarčič (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) je osvojila drugo mesto s 406,9 kroga, tretje pa Sara Slak (SD Grosuplje) s 405,5 kroga. V skupnem seštevku še zmeraj vodi Nikita Lenarčič s 132 točkami, sledita pa ji Teja Medved in Naja Prezelj (obe SD Lotrič Železniki) s 122 točkami.

 

V ekipni konkurenci je zmagala ekipa SD Grosuplje (Katarinčič, Kolenc, Slak) z novim ekipnim državnim rekordom 1199 krogov v konkurenci kadetinj. Drugo mesto je osvojila ekipa ŠSD Murska Sobota (Sočič, Farkaš, Maček) s 1189,3 kroga, tretje pa SD Olimpija (Lužar, Furlan, Kušar) s 1182,2 kroga.

 

Jager izenačil državni rekord

Med kadeti z zračno pištolo se je tokrat izkazal Dejan Jager (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem), saj je zmagal z izenačenim kvalifikacijskim rekordom 379 krogov, drugo mesto pa je osvojil Aleš Mitja Janc (SD Marok Sevnica) s 360 krogi. Šele po zadnjem strelu smo dobili dobitnika bronaste medalje, saj sta Matija Kecelj (SD Domžale) in Matija Demšar (SD Lotrič Železniki) imela enak rezultat. Zaradi več notranjih centrov je bronasto medaljo osvojil Kecelj.

 

V skupnem seštevku vodi današnji zmagovalec Dejan Jager s 146 točkami. Nato mu sledijo Matija Demšar s 123 točkami, Aleš Mitja Janc s 122 točkami in Matija Kecelj s 115 točkami.

 

Med kadetinjami je zlato medaljo osvojila Pia Srpčič s 363 krogi, Sara Ščuri (obe SK Brežice) srebrno s 360 krogi, bronasto pa Julija Lajh (SD Juršinci) s 351 krogi. V skupnem seštevku vodi Nina Bogša (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu s 121 točkami, sledijo ji Sara Ščuri s 112 točkami, Pia Srpčič s 110 točkami, Lajh Julija s 108 točkami in Sandra Kumer (SD Kovinar Ormož) s 106 točkami.

 

V ekipni konkurenci je bila najboljša ekipa SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Jager, Trkulja, Lukež), drugo mesto je osvojila ekipa SK Brežice (Srpčič, Ščuri, Srpčič), tretje pa SD Marok Sevnica (Janc, Kovačič, Janc).

 

Širec in Smoličeva najboljša v mladinski konkurenci

 

Tadej Širec (SK Ptuj) se je v tej sezoni šele drugič pojavil na turnirju državne lige in zabeležil še drugo zmago. Prvo mesto je osvojil s 376 krogi, drugo mesto je osvojil Matija Demšar (SD Škofja Loka) s 373 krogi, tretje pa Anže Gmajnič (SK Brežice). V skupni razvrstitvi trenutno vodi Demšar s 128 točkami, 3 točke manj na drugem mestu ima Gmajnič, Domen Celec (SD Škofja Loka) je na tretjem mestu s 106 točkami, Žan Bogša (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu) pa na četrtem s točko manj.

 

Med mladinkami je bila tokrat najboljša Klara Smolič (SD Gorjanci) z novim osebnim rekordom 377 krogov, Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki) na drugem mestu je zadela 372 krogov. S 350 krogi je tretje mesto osvojila Anja Ostrovršnik (SD Mrož Velenje). V skupni razvrstitvi bo zmagovalka odločena šele po zadnjem turnirju, saj ločijo vodilno Klaro Smolič in drugo uvrščeno Anjo Prezelj samo 4 točke. Tudi končno tretje mesto bo odločeno po zadnji tekmi, saj so čisto na kupu Vita Volgemut (SK Ptuj) s 109 točkami, Urška Gmajnič (SK Brežice) s 105 točkami) in Saša Maček (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s 101 točko.

 

V ekipni razvrstitvi je v Ljubljani zmagala ekipa SD Škofja Loka (Demšar, Celec, Barašin). Ekipa SD Lotrič Železniki (Medved, Košir, Prezelj) je s samo krogom prednosti osvojila drugo mesto pred SK Ptuj (Širec, Bezjak, Volgemut). V skupni razvrstitvi sta na vrhu izenačeni ekipi SK Brežice in SD Škofja Loka z 80 točkami, na tretjem mestu jima sledi SK Ptuj s 6 točkami manj.

 

Rezultati:

Fotografije FB SZS

 

Martin Kolar

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

 

01 427 10 09

01 428 05 82

info[@]strelska-zveza.si

Obvestilo

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si