Dvoršakova in Venta izstopala na 5. turnirju za Pokal Slovenije

Strelsko društvo 1956 Trbovlje je na pustno soboto organiziralo 5. turnir za Pokal Slovenije v 1.A in 1.B državni ligi z zračnim orožjem na centralnem strelišču v Ljubljani. Odlično formo sta pred bližajočim se Evropskim prvenstvom prikazala Živa Dvoršak z zračno puško in Kevin Venta z zračno pištolo.

1. A liga

Dvoršakova najboljša v kvalifikacijah in finalu

Živa Dvoršak (SD Olimpija) je bila v kvalifikacijah 1.A DL z zračno puško s 417,5 kroga za 2 kroga boljša od Urške Kuharič (SD Kovinar Ormož), tretje mesto pa je zasedla Sonja Benčina (SD Olimpija). V finalu je Dvoršakova po 12 strelih prevzela vodstvo, ki ga ni več spustila iz rok. Prednost pred zasledovalci je nato od strela do strela samo še povečevala in na koncu je znašala že več kot dva kroga. Drugo mesto je osvojila Klavdija Jerovšek (SD Grosuplje), tretje pa Sonja Benčina (SD Olimpija).

Tekmovalci SD Olimpija (Dvoršak, Benčina, Gotovina) so tudi v ekipni konkurenci zmagali s 13 krogi prednosti pred SD Postojna (Kerlatec, Muhič, Otoničar), tretje mesto pa so osvojili tekmovalci SD Kovinar Ormož (Kuharič, Šumak, Horvat).

V skupnem točkovanju je v 1.A ligi po 5 krogih vodilna Dvoršakova s 120 točkami, sledita ji Kuharičeva s 114 in Benčina s 113 točkami. V ekipni konkurenci vodi ekipa SD Olimpija z 72 točkami in je že osvojila 1. mesto.  V borbi za ostali stopnički na zmagovalnem odru so SD Grosuplje (50 točk), SD Trzin (49 točk) in SD Kovinar Ormož (46 točk). Pred izpadom v 1.B ligo se borijo 4 ekipe, ki so na dnu lestvice – SD Postojna (19 točk), SD "Koloman Flisar" Tišina (18 točk), SD Lotrič Železniki (17 točk) in ŠD Črenšovci (15 točk).

Venta v finalu zmagal z visoko prednostjo

V 1.A DL z zračno pištolo je Kevin Venta (SD Kovinar Ormož) v finalu prevzel vodstvo po prvih 10 strelih in ga ravno tako kot Dvoršakova povečeval od zadetka do zadetka in na koncu zmagal z 241,5 krogi ter 8 krogi prednosti pred Sašom Stojakom (SK Ptuj). Bronasto medaljo je osvojil Peter Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem). Ti trije tekmovalci so bili tudi najboljši v kvalifikacijah v istem vrstnem redu.

Med ekipami je zmagala ekipa SK Ptuj (Stojak, Potočnik, Raušl) s 5 krogi prednosti pred SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu (Ciglarič, Miholič, Simonič), s krogom manj na tretjem mestu pa SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Tkalec, Tkalec, Brunšek).

V skupnem seštevku po 5 turnirjih vodi Stojak s 121 točkami, Klemen Tomaševič (SD Lotrič Železniki) je na drugem mestu s 109 točkami, na tretjem pa Tkalec s 106 točkami. Tudi v ekipni konkurenci vodi ekipa SK Ptuj s 63 točkami, na drugem mestu je ekipa SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem, na tretjem pa SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu (obe s 54 točkami).

Najmanj točk in posledično izpad v 1.B ligo grozi ekipi SD Olimpija (14 točk) in SD Domžale (11 točk).

1.B liga

Cerkniško društvo strelk in strelcev zmagalo že petič zapored, Somogyi ostaja nepremagljiv med posamezniki

v 1.B DL z zračno puško je Peter Somogyi (SD "Jezero" Dobrovnik) zmagal že na četrti tekmi in dosegel 18.zaporedno zmago v 1.B DL! Zmagal ni samo na 3. turnirju, ki se ga ni udeležil. Tokrat je bil najboljši s 414,5 krogi. Drugo mesto je osvojil Erik Kandare (Cerkniško društvo strelk in strelcev) s 411,3 kroga, tretja pa je bila Antonija Kosi (410,2 kroga).

V ekipni konkurenci je bila ekipa Cerkniškega društva strelk in strelcev (Kandare, Petelinek, Lazar) najboljša, drugo mesto je osvojila domača ekipa – SD 1956 Trbovlje (Strakušek, Ravnikar, Kočar), tretje pa OSZ Kočevje (Jarni, Marinč, Kovačič).

V skupnem seštevku je med posamezniki najboljši Peter Somogyi s 120 točkami, sledi mu Jakob Petelinek (Cerkniško društvo strelk in strelcev) s 115 točkami, tretja pa je Klavdija Pufič (SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas) s 107 točkami. V ekipni konkurenci so brez konkurence člani Cerkniškega društva strelk in strelcev s 75 točkami in so si že zagotovili prehod v 1.A ligo. Izenačeni sta ekipi SD Mesto Ljutomer in SD 1956 Trbovlje, ki sta z 51 točkami na 2. oziroma 3. mestu. V nižji rang tekmovanja bo izpadla ekipa SD Slovenske Konjice, v zadnjem krogu pa se bo videlo katera ekipa se jim bo še pridružila, saj sta še dve ekipi z manj kot 20 točkami in sicer SD Gorjanci (17 točk) ter SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas (19 točk).

Bola Ujčič dviguje formo pred EP

V 1.B DL z zračno pištolo je zmagala Denis Bola Ujčič (SD Postojna) je zmagala na 5. turnirju s 377 krogi, Klemen Juvan (SD Marok Sevnica) je bil drugi s 373 krogi, Mario Hološ (SD Trzin) pa tretji z enakim rezultatom. Ekipna zmaga je šla tekmovalcem SD Marok Sevnica (Juvan, Kolman, Petrin) s 1117 krogi, ekipa SD Gorjanci (Smolič, Barbo, Hudoklin) je osvojila 2. mesto, SD Vremščica Vremski Britof (Čeper, Knez, Mujezinovič) pa 3.

V skupnem seštevku točk med posamezniki še zmeraj vodi Mario Hološ s 132 točkami, Denis Bola Ujčič je s 121 točkami na drugem mestu. Zanimiv pa bo boj za tretje mesto, saj ima Klemen Juvan na 3. mestu 115 točk, Ludvik Pšaj ml. (SD Juršinci) pa 114.

Med ekipami imata največ točk vodilni ekipi SD Marok Sevnica in SD Trzin na drugem mestu (obe 66 točk). Borba za tretje mesto bo v naslednjem turnirju zelo napeta med SD Juršinci in SD Gorjanci, saj imata obe ekipi 48 točk. V nižji rang tekmovanja bo zanesljivo izpadla ekipa SD "Celjska četa" Mala Breza, ki je do sedaj osvojila samo 8 točk. Poleg njih bo izpadla še ena izmed naslednjih ekip: SD Gorenja vas (14 točk), SD 1956 Trbovlje (16 točk) in SD Liboje (18 točk).

Rezultati I.liga