Kevin Venta osvojil 3. mesto v prestižni Bundesligi

 

 

Ljubljana, 6.2.2018

 

Naš trenutno najboljši strelec z zračno pištolo in državni rekorder v tej disciplini je tudi to sezono tekmoval v nemški Bundesligi, ki velja za najmočnejšo ligo na svetu v streljanju z zračnim orožjem. Liga je razdeljena na dve skupini, Sever in Jug, v vsaki skupini pa je 12 ekip. V sezoni je v vsaki skupini 11 tekem, to pomeni, da se vsaka ekipa pomeri z vsako. Zmagovalna ekipa dobi dve točki in na koncu sezone se najboljše 4 ekipe iz vsake skupine uvrstijo v finale Bundeslige. V ekipah tekmujejo tudi nekateri najboljši strelci na svetu, nosilci medalj iz olimpijskih iger, svetovnih in evropskih prvenstev. In v takšni konkurenci je prišel do medalje tudi Ormožan Kevin Venta.

Njegova ekipa SGi Ludwigsburg s katero je nastopal v skupini Jug je v rednem delu zmagala vseh 11 tekem in se kot vodilna iz te skupine uvrstila na finalno tekmovanje, ki je potekalo 3. in 4. februarja. Tam se je najprej srečala s četrto uvrščeno ekipo iz skupine Sever, ekipo SV Bassum. S tesno zmago s 3:2, kjer je točko za zmago prispeval tudi Venta, se je ekipa SGi Ludwigsburg uvrstila v polfinale. Tam so morali priznati premoč z 2:3 proti ekipi SV Kriftel, za katero nastopa med drugim tudi Christian Reitz, olimpijski prvak iz Ria de Janeira 2016. Kevinova ekipa se je nato v malem finalu borila proti ekipi SV Kelhein-Gmünd, za katero nastopajo recimo Srb Damir Mikec, evropski podprvak iz leta 2017, Monika Karsch, nosilka srebrne olimpijske medalje iz Ria 2016, Philipp Grimm, evropski podprvak iz leta 2015 ... V boju za tretje mesto je Venta tekmoval proti Karschevi in si v zadnjih 4 strelih priboril prednost, ki je zadostovala, da je njegova ekipa osvojila 3. mesto na tem prestižnem tekmovanju.

 

Komentar Vente po tekmovanju: "Po tekmi sem se zavedal, da sem osvojil točko za ekipo, nisem pa vedel, da je bila odločilna za zmago s 3:2. to sem zvedel šele, ko so moji sotekmovalci od veselja skočili name po tekmi. Zadnji 4 streli so mi bili izjemno naporni, saj sem pred tem pogledal na zaslon, ki je kazal Monikine zadetke in sem se moral zelo skoncentrirati na svoje streljanje, da nisem storil napake, ki bi nam odvzela možnost za zmago. Tudi v vseh tekmah v Bundesligi sem moral priznati premoč nasprotniku samo enkrat in sem s tem na drugem mestu po številu posameznih zmag takoj za Reitzem."

 

Kako predan je Venta strelstvu pove tudi dejstvo, da ga je po tekmi čakala 11 ur dolga vožnja do Ljubljane, kjer je šel spat ob šestih zjutraj, ob 16:00 pa je že bil na strelišču na pripravah na EP, ki se začne 16. 2. v Györu na Madžarskem.

 

Link do rezultatov:

 

Strelska zveza Slovenije

Martin Kolar

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

 

01 427 10 09

01 428 05 82

info[@]strelska-zveza.si

Obvestilo

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si