Blazinšek 14. na GP Cipra

Medtem ko se reprezentanca strelcev z zračnim orožjem pripravlja na prvi vrhunec sezone, je s sezono začela reprezentanca s puško šibrenico. Prvo tekmovanje v tej sezoni, ki se ga bodo udeležili, je GP Cipra, ki poteka do 11. 2. 2018. Rezultati bodo objavljeni na povezavi:  http://www.cssf-shooting.org/nw/competitons.php?comp_parent_id=111.

Najprej je pričela s tekmovanjem po novih pravilih Jasmina Maček in po prvem dnevu zaseda 28. mesto s 57 zadetki. Medtem pa se Tomaž Blazinšek, Denis Vatovec, Aleš Hozjan, Ivan Krkač, Boštjan Maček in Matjaž Lepen trudijo na treningih, da bo vodja reprezentance Nikolaj Mejaš določil enega izmed njih na tekmo mešanih parov z Mačkovo. Moški del ekipe drugače začne s tekmovanjem v posamični konkurenci v soboto.

8. 2. 2018

Jasmina Maček je v drugem delu kvalifikacij izboljšala svojo uvrstitev in s 95 zadetki osvojila 27. mesto. V finalu je zmagala svetovna mladinska prvakinja iz 2017 Marialuca Palmitessa (Italija) pred Liyo Sharypovo, tretje mesto je osvojila Tatiana Barsuk (obe Rusija).

V petek pa skupaj s Tomažem Blazinškom nastopata v mešanih parih v prvi skupini.

9. 2. 2018

Samo 2 zadetka sta Jasmino Maček in Tomaža Blazinška v mešanih parih v trapu ločila od finala. Skupaj sta imela 137 zadetkov, za finale pa je bilo potrebnih 139 zadetkov. V finalu sta bila prepričljivo najboljša Ekaterina Rabaya in Nikita Egorov (Rusija), srebrno medaljo sta osvojila Mopsi Veromaa in Vili Kopra (Finska), tretje pa Silvana Stanco in Fabbrizi Massimo (Italija).

V mešanih parih v isti disciplini je nastopal tudi Boštjan Maček skupaj z mlado ukrajinsko tekmovalko Nadiio Bulhakovo. Skupaj sta imela 121 zadetkov in osvojila 31. mesto.

V naslednjih dveh dneh pa bodo nastopili še naši člani in mladinci v trapu.

10. 2. 2018

Predzadnji dan tekmovanja so nastopili še naši člani v trapu. V izjemno izenačeni konkurenci je po prvem dnevu najvišje Tomaž Blazinšek. Za trenutno vodilnim Alexeyem Guliaevim (Rusija) z 72 zadetki Blazinšek zaostaja za 5 zadetkov, kar ga uvršča na 43 mesto. Denis Vatovec je 62. (66 zadetkov), Boštjan Maček je 72. (65 zadetkov), Ivan Krkač 104. (61 zadetkov), Matjaž Lepen 108. (61 zadetkov) in Aleš Hozjan 119. (59 zadetkov). Pred zadnjim dnevom tekmovanja je ekipa, ki jo sestavljajo Blazinšek, Vatovec in Maček, na 9. mestu. S 198 zadetki zaostajajo za vodilno ekipo Rusije (Guliaev, Veretin, Chernikov) za 11 zadetkov.

11. 2. 2018

Zadnji dan tekmovanja je Tomaž Blazinšek izboljšal svoj nastop in se s 115 zadetki povzpel na končno 14. mesto. Samo trije zadetki so mu zmanjkali do vstopa v finale, kjer je zmagal Alexey Alipov (Rusija), olimpijski prvak iz Aten. Tudi drugo in tretje mesto sta osvojila Rusa, srebro ima Maxim Smykov, bron pa Maxim Kabatskiy, svetovni mladinski prvak iz Suhla 2016. Denis Vatovec je osvojil 43. mesto (111 zadetkov), Ivan Krkač 55. (109), Boštjan Maček 66. (108), Matjaž Lepen 96. (102) in Aleš Hozjan 100. (101). V ekipni konkurenci je slovenska ekipa (Blazinšek, Vatovec, Maček) osvojila 11. mesto s 334 zadetki. Prvo mesto je tudi tokrat pripadlo ruski ekipi (Smykov, Alipov, Egorov) s 349 zadetki, tudi drugo mesto je osvojila ruska ekipa (Guliaev, Veretin, Chernikov) s tremi zadetki manj, češka ekipa (Hojny, Vanek, Stepan) pa je bila tretja z zadetkom manj.

Slovenci smo imeli tekmovalca tudi v mladinski konkurenci. Sašo Hrovat je z 89 zadetki osvojil 20. mesto. V tej konkurenci je zlato medaljo osvoji Clement Bourgue (Francija) s 118 zadetki, Vili Kopra (finska) je bil srebrni z zadetkom manj, Dmitrii Isaev (Rusija) pa je osvojil bron s 112 zadetki.