285 tekmovalcev na 4. turnirju pionirskih in mladinskih lig

 

Po nekaj tekmah, ki so jih organizirali na centralnem strelišču v Ljubljani, smo se tokrat odpravili na tekmo v Prlekijo. 4. turnir pionirskih in mladinskih lig je v prvič v soboto organiziral SD Kovinar Ormož v športni dvorani Osnovne šole Ormož, v nedeljo pa tekmo 1. lige. Mladih tekmovalcev je bilo prijavljeno kar 285, tekmovalcev v 1. ligi pa 144.


Sobota

Koširjeva in Korbar najboljša med pionirji

 

S svojim najboljšim rezultatom te sezone na ligi (183 krogov) je prvo mesto osvojila Manca Košir (SD Gorenja vas). Za drugo mesto sta se do zadnjega strela borili Lena Bola Ujčič (SD Postojna) in Daša Dolenšek (SD Trzin). Obe sta zadeli 179 krogov, tako da je uvrstitvi odločalo število zadetih centrov. V tem je bila boljša Bola Ujčič, ki je tako osvojila 2. mesto.

V ekipni konkurenci pionirk je zmagala ekipa SD Trzin (Dolenšek, Prostran, Stjepanovič) pred SD "Koloman Flisar" Tišina (Miholič, Kolman, Škodnik) in SD "Celjska četa" Mala Breza (Kristanšek, Žumer, Prvšek).

 

Kljub nekoliko slabšemu rezultatu je še zmeraj po štirih tekmah v vodstvu Tija Šiles (SD Kisovec) s 111 točkami, Daša Dolenšek je s 93 točkami na drugem mestu, Zoja Kalin (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) pa z 88 na tretjem. V ekipni konkurenci vodi z 10 točkami prednosti SD " Koloman Flisar" Tišina pred SD Postojna, na tretjem mestu pa je trenutno SD "Celjska četa" Mala Breza.

 

Že drugič zapored je bil med pionirji najboljši Anton Korbar (SD Triglav Javornik – Koroška Bela) s 186 krogi. Na drugo mesto se je uvrstil Luka Lukić (SD Trzin) s 183 krogi, na tretje pa Nik Kralj (SD Kisovec) s krogom manj.

Že tretjič zapored je v ekipni konkurenci zmagala ekipa SD Trzin (Lukić, Emberšič, Zupanc Mušič), ki so imeli več kot 20 krogov prednosti pred ekipo OSZ Kočevje (Bizjak, Jarni, Dejak), tretje mesto pa je osvojila ekipa SD Kisovec (Kralj, Jazbec, Jazbec).

 

Luka Lukić in Anton Korbar sta trenutno tudi vodila strelca v skupnem točkovanju lige. Lukić je na prvem mestu s 106 točkami, Korbar pa tesno za njim s 102 točkama. Tretje mesto ima trenutno Žiga Pirc (SD Gorjanci). V ekipni konkurenci trenutno vodi SD Trzin s 74 točkami, tri točke manj imajo tekmovalci OSZ Kočevje, tekmovalci ŠSD Murska  Sobota na tretjem mestu pa imajo 53 točk.

 

Kadeti SD Olimpija rekordno

 

Med kadetinjami je bila tokrat najboljša Teja Medved s 410,7 krogi, drugo mesto je osvojila Naja Prezelj (obe SD Lotrič Železniki) s 406,3 krogi, tretje pa Nikita Lenarčič (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) s 403,9 kroga.

 

Lenarčičeva je tudi vodila v skupnem seštevku s 106 točkami, s 6 točkami manj ji za ovratnik diha Teja Medved, Naja Prezelj pa je z 92 točkami na tretjem mestu.

Pri kadetih je presenetljivo prvo mesto osvojil Patrik Farkaš s 405 krogi, drugi je bil njegov klubski sotekmovalec in državni rekorder Jure Sočič (oba ŠSD Murska Sobota) s 402,4 kroga, tretji pa je bil Blaž Lužar (SD Olimpija) s 398,7 kroga.

V skupnem točkovanju je Jure Sočič še zmeraj vodilni s 116 točkami, na drugem mestu je Patrik Farkaš  s 101 točko, Aljaž Kerlatec pa je na tretjem mestu z enakim številom točk kot Ernest Aman Babača (SD Triglav Javornik – Koroška Bela) na četrtem mestu.

 

V skupni ekipni konkurenci kadetinj in kadetov so bile najboljše kadetinje SD Grosuplje (Katarinčič, Kolenc, Slak) s 1194,3 kroga, drugo mesto so z novim ekipnim državnim rekordom za kadete (1190,5 kroga) osvojili kadeti SD Olimpija (Lužar, Kušar, Furlan), tretje pa sedaj že nekdanji rekorderji ŠSD Murska Sobota (Farkaš, Sočič, Makari) s 1189,8 kroga.

 

V skupnem seštevku ekip so na vrhu zelo izenačene ekipe SD Olimpija, ŠSD Murska Sobota in SD Grosuplje. Trenutno je vodilna ekipa SD Olimpija z 68 točkami, na drugem mestu je z enakim številom točk ŠSD Murska Sobota, z dvema točkama manj na tretjem mestu pa SD Grosuplje.

 

Hrašovčeva in Klopčič najboljša mladinca z zračno puško

 

Med mladinkami je bila tokrat najboljša Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) s 412,2 kroga. Najbolj se ji je približala Ajda Kerlatec (SD Postojna) s 410 krogi, tretje mesto pa je osvojila mlada domačinka Nuša Žnidarič (SD Kovinar Ormož). s 408,7 krogi.

Med mladinci je že tretjič zapored zmagal Nejc Klopčič s 411,2 kroga. Tako kot na vseh prejšnjih turnirjih v tej sezoni je tudi tokrat drugo mesto osvojil Maj Kadunc (oba SD Trzin) s 408,5 kroga, tretje pa Jan Nagy (ŠD Črenšovci) z dvema krogoma manj.

Ekipna zmaga je šla v roke SD Trzin (Klopčič, Kadunc, Lukić), drugo mesto je osvojila ekipa (SD 1. Pohorski bataljon Ruše), tretje pa ekipa OSZ Kočevje (Marinč, Cilenšek, Perko), ki je pozabila priti na podelitev.

 

Med mladinkami je v skupnem seštevku vodilna Urška Hrašovec s 110 točkami, Nuša Špindler (SD Mesto Ljutomer) je z 92 točkami na drugem mestu, Rebeka Slak (SD Grosuplje) pa je s 85 točkami tretja.

Vodilni v konkurenci maldincev je s 114 točkami Nejc Klopčič, njegov klubski sotekmovalec Maj Kadunc je s 104 točkami drugi, Jan Nagy pa z 88 točkami tretji.

V skupnem seštevku ekip se za prvo mesto borita ekipi SD Trzin in SD Mesto Ljutomer. Trzinačni so s 65 točkami vodilni, Ljutomerčani so z dvema točkama zaostanka na drugem mestu, ekipa SD 1. Pohorski bataljon Ruše pa z 51točkami tretji.

 

Širec veni, vidi, vici

 

Med mladinkami z zračno pištolo je zanesljivo zmagala Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki). S 375 je bila za kar 13 krogov boljša od Klare Smolič (SD Gorjanci) na drugem mestu, tretja pa je bila Urška Gmajnič (SK Brežice) s 350 krogi.

Prvič letos je na turnirju mladinske lige nastopil Tadej Širec (SK Ptuj) in takoj zabeležil zmago. S 379 krogi je bil za 5 krogov boljši od Anžeta Gmajniča (SK Brežice), tretje mesto pa je osvojil Rok Bezjak (SK Ptuj) s 371 krogi.

Tudi v ekipni konkurenci mladink in mladincev so prevladovali strelci SK Ptuj (Širec, Bezjak, Volgemut), saj so bili s 1097 krogi z naskokom najboljša ekipa. Drugo mesto je osvojila ekipa SK Brežice (Gmajnič, Kuhar, Gmajnič) s 1074 krogi, tretje pa ekipa SD Lotrič Železniki (Medved, Košir, Prezelj) s 1056 krogi.

 

V skupnem seštevku mladink je na prvem mestu Anja Prezelj s 112 točkami, Klara Smolič je z enakim številom točk na drugem mestu, na tretjem mestu je Vita Volgemut (SK Ptuj).

Tudi v konkurenci mladincev so strelci zelo izenačeni. Trenutno je vodilni Matija Demšar (SD Škofja Loka), ki ima 102 točki. S točko manj je na drugem mestu Anže Gmajnič, s 87 točkami je na tretjem mestu Žan Bogša (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu).

V ekipni konkurenc je vodilna ekipa SK Brežice z 68 točkami, ekipa SK Ptuj je z 8 krogi manj na drugem mestu, tretja pa je ekipa SD Škofja Loka z enakim številom točk.

 

Bogša in Jager najboljša kadeta z zračno pištolo

 

Ob odstotnosti Sare Ščuri in Pie Srpčič (obe SK Brežice) je z lahkoto med kadetinjami z zračno pištolo prvo mesto osvojila "domačinka" Nina Bogša (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu) s 350 krogi. Druga je bila Nasiha Žilić (SK Brežice) s 7 krogi manj, tretja pa Blažka Lajh (SD Juršinci) s 339 krogi.

Nina Bogša je tudi v skupnem seštevku z 99 točkami vodilna, 11 točk manj ima Nasiha Žilić, Sara Ščuri s 86 točkami je še zmeraj med vodilnimi in sicer na tretjem mestu.

Med kadeti je že tretjič v tej sezoni zmagal Dejan Jager (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s 362 krogi, drugo mesto je osvojil Aleš Mitja Janc (SD Marok Sevnica) z dvema krogoma manj, tretje pa Matija Kecelj (SD Domžale) s 357 krogi.

Jager je tudi vodilni v skupnem seštevku s 116 točkami, na drugem mestu je Matija Demšar s 101 krogom, na tretjem pa Aleš Mitja Janc s 96 točkami.

Med ekipami je bila najboljša ekipa SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Jager, Lukež, Trkulja) s 1034 krogi pred ekipo SK Brežice (Srpčič, Pšeničnik, Žilić) in SD Juršinci (Horvat, Lajh, Lajh).

V ekipni konkurenci je vodilna ekipa SK Brežice s 77 točkami, s 6 točkami manj je na drugem mestu SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem, tretja pa je ekipa SK Ptuj s 47 točkami.

 

Nedelja

 

1. B liga

 

Napet boj za zmago med Čeprom in Hološem

 

V nedeljo so najprej stopili na tekmovališče strelci z zračno pištolo v 1. B ligi. V boju za zmago sta bila do konca zadnje serije Jože Čeper (SD Vremščica Vremski Britof) in Mario Hološ (SD Trzin). S 382 krogi in dvema krogoma prednosti je zlato medaljo osvojil Čeper, srebrno pa Hološ. Tudi borba za bron je bila zelo izenačena, največ strelskega znanja je pokazal Ludvik Pšajd ml. (SD Juršinci), ki je tako s 371 krogi osvojil bronasto medaljo.

Tudi ekipna konkurenca je bila zelo izenačena, saj sta najboljše tri ekipe na koncu ločila samo 2 kroga. Ekipi SD Trzin in SD Marok Sevnica sta zadeli 1101 krogov, zmaga pa je zaradi več zadetih notranjih centrov pripadla Trzinčanom. Tretje mesto je s 1099 krogi osvojila ekipa SD Juršinci.

 

Somogyi in Cerkniško društvo strelk in strelcev nepremagljiva

 

Peter Somogyi (SD "Jezero" Dobrovnik) tako kot v prejšnji tudi na v tej sezoni zmaga na vsaki tekmi, ki se je udeleži. Danes je zmagal s 417,6 kroga, Jakob Petelinek (Cerkniško društvo strelk in strelcev) pa je bil drugi s 414 krogi. Presenečenje je pripravila Nuša Špindler (SD Mesto Ljutomer), ki se je uvrstila s 413,1 kroga na tretje mesto in prvič v tej sezoni osvojila medaljo.

Ekipa Cerkniškega društva strelk in strelcev (Petelinek, Kandare, Lazar) je letos preprosto nepremagljiva. Zmagala je že 4. zapored in tokrat s skoraj 8 krogi prednosti pred ekipi SD Mesto Ljutomer (Špindler, Kosi, Robnik), tretje mesto pa je osvojila ekipa OSZ Kočevje.

 

1. A liga

 

Izjemno zanimivo finale z zračno puško sta priredili Klavdija Jerovšek (SD Grosuplje) in Živa Dvoršak (SD Olimpija). Zlato medaljo je po 24 strelih v finalu osvojila Dvoršakova z rezultatom 251 krogov, Jerovškova je osvojila srebrno medaljo z 0,7 kroga zaostanka, bronasto medaljo pa je osvojila mlada Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše).

Dvoršakova je bila s 417,6 kroga vodila tudi v kvalifikacijah, Jerovškova je bila s 0,6 kroga zaostanka druga, tretja pa je bila Sonja Benčina (SD Olimpija) s 416,3 kroga.

V ekipni konkurenci je šla zmaga v roke strelkam SD Olimpija (Dvoršak, Benčina, Juvan), drugo mesto je osvojila ekipa SD Grosuplje (Jerovšek, Kolenc, Slak), tretje pa ekipa SD Trzin (Lukić, Kadunc, Adlešič).

 

Venta v kvalifikacijah z naskokom najboljši

 

Naš najboljši strelec z zračno pištolo Kevin Venta (SD Kovinar Ormož) je v kvalifikacijah pokazal zelo dobro formo, saj je bil s 389 krogi z naskokom najboljši. Najbolj se mu je približal mladi Sašo Stojak (SK Ptuj), ki je zadel 10 krogov manj. V finalu pa Venta ni pokazal takšne premoči, saj mu je življenje zagrenil Klemen Tomaševič (SD Lotrič Železniki). Večino finala je bil v vodstvu Tomaševič, nato pa se je Venta uspel zbrati in si v zadnjih 4 strelih priboriti zmago s prednostjo 1,7 kroga. Tretje mesto je osvojil Stojak.

V ekipni konkurenci je zmagala ekipa SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu (Simonič, Ciglarič, Simonič) s 1117 krogi, drugo mesto je osvojila ekipa SK Ptuj (Stojak, Raušl, Potočnik) s 1115 krogi. SD Lotrič Železniki, SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem in SK Brežice so imele enak rezultat 1114 krogov. Ker pa lahko medalja pripade samo eni ekipi, je tretje mesto osvojila ekipa iz Železnikov (Dobravec, Tomaševič, Ljubič) zaradi več zadetih notranjih desetk. Četrto mesto je pripadlo Brežičanom, peto pa Rečičanom.

 

 

 

 

 

 

Rezultati

Fotografije FB SZS

 

Martin Kolar

 

mediji

https://www.posavskiobzornik.si/ostali-sporti/breziski-strelci-tudi-po-4-turnirju-pokalnega-prvenstva-ostajajo-v-vodstvu

http://www.lokalno.si/2018/01/23/189356/zgodba/Breziski_strelci_tudi_po_4_turnirju_pokalnega_prvenstva_ostajajo_v_vodstvu/

http://ansat-tv.si/12571/breziski-strelci-tudi-po-4-turnirju-pokalnega-prvenstva-ostajajo-v-vodstvu/

http://radiokrka.si/clanek/sport/foto-breziski-strelci-ostajajo-v-vodstvu-616919

 

Strelska zveza Slovenije

Dolenjska cesta 11

1000 Ljubljana

 

01 427 10 09

01 428 05 82

info[@]strelska-zveza.si

Obvestilo

- Veliko datotek na naši strani je v PDF formatu. V kolikor jih ne morete odpirati, si namestite Adobe Reader.

- Imate novico za našo spletno stran? Pišite nam na info[@]strelska-zveza.si. Ne pozabite priložiti tudi fotografije.

- Pripombe, predloge in pobude posredujte na info[@]strelska-zveza.si