Prekmurci organizirali domačo tekmo v praznično okrašeni Ljubljani

Organizator 3. turnirja državnih lig, Športno društvo Črenšovci, je po odpovedi najema v občinski telovadnici v domačem kraju, moral tekmo prestaviti na centralno strelišče v Ljubljano, ki prav v večernem času pokaže  čare novoletnega časa. To je bila tudi zadnja tekma 1.državne lige v tem koledarskem letu, ki je bila izvedena v soboto, saj bodo v naslednjem letu tekme prve lige izvedene ob nedeljah.

Stojak po dodatnem strelu v finalu ugnal Vento

Finale 1.A državne lige s pištolo je bil izjemno zanimiv in napet. V boju za prva tri mesta so na koncu ostali Jagoda Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem), Kevin Venta (SD Kovinar Ormož) in Sašo Stojak (SK Ptuj). V borbi za srebrno medaljo sta bila po 22. strelu izenačena Tkalčeva in Venta, ki sta oba imela 215,8 kroga. V "shot-off-u" je več pokazal Venta, tako da se je morala Tkalčeva zadovoljiti z bronom. Venta je bil nato po 24. strelu izenačen s Stojakom, tako da je bil potreben še en "shot-off". Tokrat je bil z 10,3 kroga za 0,1 kroga boljši Stojak, ki je s tem zmagal. Pohvaliti pa gre tudi mladinca Matijo Demšarja (SD Škofja Loka), ki si je v finalu priboril 4. mesto in s tem osrečil tudi svojega trenerja.

Ekipa SK Ptuj (Stojak, Raušl, Potočnik) je z rezultatom 1132 krogov osvojila prvo mesto, sledila ji je ekipa SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Tkalec, Tkalec, Brunšek) s 1123 krogi, tretje mesto je dosegla ekipa SD Lotrič Železniki (Ljubič, Tomaševič, Dobravec) z dvema krogoma manj.

Pred novoletnim premorom je v vodstvu v posamični konkurenci Sašo Stojak, na drugem mestu je z enakim številom točk (71), vendar s slabšim povprečjem krogov, Klemen Tomaševič (SD Lotrič Železniki), tretji pa je z zaostankom 11 točk Peter Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem). V ekipni konkurenci sta na prvih dveh mestih z enakim številom točk (36) ekipi SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem in SK Ptuj, na tretjem mestu pa SD Lotrič Železniki s 5 točkami manj. V nadaljevanju sezone po Novem letu pa bodo morali pošteno "pljuniti v roke" v SD Kovinar Ormož, SD Domžale in SD Štefan Kovač Turnišče, da se izognejo izpadu v 1.B ligo, saj so dokaj skupaj na zadnjih treh mestih.

Živa Dvoršak ni dovolila presenečenja

Kot prvouvrščena z rezultatom 417,5 kroga po kvalifikacijah v 1.A državni ligi s puško je Živa Dvoršak iz SD Olimpija tudi v finalu nadaljevala suvereno streljanje in ni dovolila, da bi si ji tekmice preveč približale. S prednostjo 1,5 kroga je slavila pred drugouvrščeno Urško Kuharič iz SD Kovinar Ormož in tretjeuvrščeno Klavdijo Jerovšek iz SD Grosuplje. Ekipa SD Olimpija, tokrat v postavi Dvoršak, Benčina in Gotovina, je slavila z rezultatom 1241 krogov, na drugo mesto se je uvrstila ekipa SD Trzin (Kadunc, Lukić, Adlešič) in na tretje ekipa SD Grosuplje (Jerovšek, Kolenc, Slak).

V skupnem seštevku 1.A državne lige s puško je v vodstvu Ormožanka Kuharičeva, ki ima 74 točk in s tem 7 točk prednosti pred Sonjo Benčina (SD Olimpija), tretji pa je trenutno Jan Kolenc (SD Grosuplje) z 62 točkami. V ekipni konkurenci vodi z 42 točkami SD Olimpija, ki ima kar 10 točk prednosti pred SD Grosuplje, na tretjem mestu pa je SD Trzin. Manj kot 10 točk imajo trenutno tri ekipe, ki se bodo očitno v drugi polovici sezone borile proti izpadu. To so ŠD Črenšovci, SD Lotrič Železniki in SD Postojna.

Cerkniško društvo strelk in strelcev do tretje zaporedne zmage

Okrepitev ekipe Cerkniškega društva strelk in strelcev z Lio Lazar je dobra poteza tega društva, saj je s tretjo zaporedno zmago na dobri poti k uvrstitvi v 1.A ligo, današnji rezultat pa bi jih popeljal kar na tretje mesto. Tokrat so prepričljivo, s prednostjo skoraj osemnajstih krogov, premagali ekipo SD Mesto Ljutomer (Kosi, Špindler, Robnik), ekipa SD 1956 Trbovlje (Ravnikar, Strakušek, Kočar) pa je osvojila tretje mesto. Tudi v konkurenci posamezno so slavili na prvih treh mestih člani zmagovalne ekipe, in sicer Jakob Petelinek z zmago in rezultatom 413,7 kroga, Erik Kandare (410,3) je bil drugi in Lia Lazar (408,9) tretja.

Jakob Petelinek je v vodstvu v skupnem seštevku posamične konkurence s 70 točkami. S tremi točkami zaostanka mu sledi Mitja Černi (SD Gančani), še tri točke manj ima Klavdija Pufič (SD Franc Lešnik Vuk Hotinja Vas). Med ekipami je v skupnem seštevku s 45 točkami krepko v vodstvu Cerkniško društvo strelk in strelcev. Skoraj tretjino točk manj ima SD 1956 Trbovlje (31), še točko manj pa ekipa SD Mesto Ljutomer. Po polovici tekem imajo tri ekipe 10 točk in manj in zanimivo bo videti, katera ekipa bo ostala v 1.B ligi, kateri pa bosta izpadli. Zadnje tri ekipe na lestvici so trenutno SD Gorjanci, SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas in SD Slovenske Konjice.

V 1.B ligi s pištolo v skupnem vodstvo SD Trzin

Ludvik Pšajd ml. (SD Juršinci) je osvojil prvo mesto s 378 krogi. Z enakim rezultatom, vendar z manj notranjimi desetkami, je drugo mesto pripadlo Mariu Hološu (SD Trzin), tretji pa je bil s krogom  manj Jože Čeper (SD Vremščica Vremski Britof). Ekipna zmaga je šla v roke SD Marok Sevnica, ki so zadeli 1113 krogov, drugo mesto so s tremi krogi manj osvojili člani SD Trzin, tretje pa SD Juršinci.

V skupnem seštevku so na vrhu tako v posamični kot tudi v ekipni konkurenci Trzinčani. V posamični konkurenci je v vodstvu Mario Hološ, ki ima z 82 točkami kar 10 točk prednosti pred najbližjim zasledovalcem. To je trenutno Ludvik Pšajd ml. z 72 točkami, na tretjem mestu pa je Denis Bola Ujčič (SD Postojna) z dvema točkama manj. V ekipni konkurenci, kot že rečeno, vodi SD Trzin z 42 točkami, 3 točke manj na drugem mestu ima ekipa SD Marok Sevnica, na tretjem mestu pa so že z nekoliko večjim zaostankom SD Juršinci (30 točk). Ker bosta na koncu sezone najslabši dve ekipi izpadli v nižjo ligo, moramo pogledati tudi, katere ekipe so na repu lestvice. Trenutno je z osvojenimi 5 točkami na zadnjem mestu SD "Celjska četa" Mala Breza, 10 točk pa imajo SD Liboje, SD 1956 Trbovlje in SD Gorenja vas.

Fotografije FB SZS

pg

Liga mladih – nedelja

Tija Šiles trenutno nepremagljiva

Na zadnji nedeljski tekmi lige mladih v tej sezoni je bilo doseženih nekaj dobrih rezultatov. Tako je med pionirkami z zračno puško ponovno zmagala Tija Šiles (SD Kisovec) s kar 188 krogi. 8 krogov manj je imela drugouvrščena Daša Dolenšek (SD Trzin), tretja pa je bila Zoja Kalin (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s 179 krogi.

Ekipno so bile najboljše pionirke SD Postojna (Brecelj, Pišljar, Bola Ujčič) s 525 krogi, na drugem mestu so bile zmagovalke prejšnjega kroga pionirke SD "Koloman Flisar" Tišina (Kolman, Škodnik, Miholič) s tremi krogi manj, tretje mesto pa je pripadlo pionirkam SD Trzin (Dolenšek, Prostran, Pezdir) s 511 krogi.

V skupni razvrstitvi gre na novoletni počitek z veliko prednostjo 21 točk Tija Šiles, ki je zmagala na vseh treh turnirjih. Na drugem mestu je trenutno Daša Dolenšek, s točko manj pa na tretjem Zoja Kalin. V skupnem točkovanju ekip trenutno vodi SD "Koloman Flisar" Tišina s 75 osvojenimi točkami, na druge mestu je SD Postojna s 3 točkami manj, še 7 točk manj pa ima na tretjem mestu SD "Celjska četa" Mala Breza.

V pionirski konkurenci je bilo bolj napeto, saj so bili rezultati tekmovalcev zelo blizu. Med najboljšo trojico je bil samo en tekmovalec, ki je dobil medaljo na prejšnjem kolu. Zmagal je Anton Korbar (SD Triglav Javornik Koroška Bela) s 183 krogi, za srebrno medaljo pa se je borilo več tekmovalcev. Na koncu jo je osvojil Nik Kralj (SD Kisovec) s 180 krogi. Krog manj sta imela Luka Lukić (SD Trzin) in Jarni Demej (OSZ Kočevje). Zaradi več notranih desetk je bron pripadel Lukiću.

Tudi v tem kolu je šla ekipna zmaga v SD Trzin (Lukić, Emberšič, Miličević) s 528 krogi, drugo mesto je osvojila ekipa OSZ Kočevje (Jarni, Bizjak, Dejak) s 519 krogi, z dvema krogoma manj in samo enim krogom prednosti pred četrtouvrščeno ekipo pa je tretje mesto pripadlo ŠSD Murska Sobota (Plahut, Györek, Bagola).

V skupni razvrstitvi je trenutno vodilni z 80 točkami Luka Lukić, 8 točk manj ima Anton Korbar, tretji pa je z 69 točkami Demej Jarni. V ekipni konkurenci sta na prvem mestu izenačeni ekipi OSZ Kočevje in SD Trzin, ki imata po 54 točk in tudi enak povprečen rezultat 521 krogov. Na tretjem mestu je z 12 krogi zaostanka ŠSD Murska Sobota.

Sočič zmagal tretjič zapored, kadeti ŠSD Murska Sobota ponovno do zmage z državnim rekordom

Jure Sočič (ŠSD Murska Sobota) je zmagal še tretjič zapored, tokrat s 405,4 kroga. Najbolj se mu je približal drugouvrščeni Blaž Lužar (SD Olimpija) s 403,7 kroga, tretje mesto pa je osvojil Aljaž Kerlatec (SD postojna) s 400,4 kroga.

S svojim letošnjim najboljšim rezultatom (407,7 kroga) je tokrat zmagala Teja Medved (SD Lotrič Železniki). Nikita Lenarčič (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) je bila druga s 7 krogi manj, tretje mesto pa je osvojila Naja Prezelj (SD Lotrič Železniki) s 399 krogi.

V ekipni konkurenci kadetov in kadetinj so ponovno z ekipnim državnim rekordom 1189,9 kroga zmagali kadeti ŠSD Murska Sobota (Sočič, Farkaš, Makari). 1,4 kroga manj so zadele drugo uvrščene kadetinje SD Grosuplje (Katarinčič, Kolenc, Slak), tretje mesto pa je dosegla ekipa SD Olimpija (Lužar, Kušar, Bračun) s 1182,3 kroga.

V skupni razvrstitvi kadetov je po treh zmagah v vodstvu Jure Sočič z 29 točkami prednosti pred klubskim sotekmovalcem Patrikom Farkašem. S samo 3 oziroma 4 točkami zaostanka pa Farkašu dihata za vrat Ernest Eman Babača (SD Triglav Javornik Bohinjska Bela) in Aljaž Kerlatec (SD Postojna). Med kadetinjami je vodilna Nikita Lenarčič, z 12 točkami zaostanka ji sledi Teja Medved. Medvedova pa se bo morala potruditi, če bo želela do konca sezone obdržati to mesto, saj ji za ovratnik dihajo Katarina Fevžer (SD Slovenske Konjice), Alja Bračun (obe s točko zaostanka) in Naja Prezelj (s tremi točkami zaostanka za Medvedovo). V razvrstitvi ekip trenutno vodi ekipa ŠSD Murska Sobota s 3 točkami prednosti pred SD Olimpijo, na tretjem mestu pa je ekipa SD Grosuplje.

V mladinski konkurenci z naskokom najboljši Trzinčani

V mladinski konkurenci so prva mesta v vseh treh kategorijah pobrali tekmovalci SD Trzin. Med mladinkami je aktualna državna rekorderka Suzana Lukić (SD Trzin) s 415,5 kroga zmagala pred Nušo Špindler (SD Mesto Ljutomer), ki je osvojila drugo mesto s 408,7 kroga. Tretja je bila Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) s 406,5 kroga. Med mladinci je bil najboljši Nejc Klopčič (SD Trzin) s 410,8 kroga, drugi je bil njegov klubski sotekmovalec Maj Kadunc s 409,2 kroga, tretji pa Patrik Jakopiček (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) s 406,3 kroga.

V ekipni konkurenci je zmagala ekipa SD Trzin (Klopčič, Kadunc, Lukić) s 1235,5 kroga. Drugo mesto je z več kot 40 krogi zaostanka osvojila ekipa SD Mesto Ljutomer (Žižek, Kosi, Špidler), dva kroga manj pa je imela ekipa  SD 1. Pohorski bataljon Ruše (Jakopiček, Osrajnik, Hrašovec) na tretjem mestu.

V skupnem seštevku tekmovanja mladincev vodi Nejc Klopčič s 84 točkami, Maj Kadunc pa ima 6 točk manj. Na tretjem mestu je Matevž Pivk (SD Triglav Javornik Koroška Bela) s 67 točkami, na četrtem pa Patrik Jakopiček z istim številom točk, vendar slabšim povprečjem krogov. Med mladinkami je v vodstvu Urška Hrašovec z 80 točkami, na drugem mestu je Nuša Špindler s 70 točkami, tretja pa je Rebeka Slak (SD Grosuplje) s 67 točkami.

SK Brežice zmagal že tretjič zapored

V konkurenci kadetov z zračno pištolo je zmagal Dejan Jager (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s 360 krogi. Samo 2 kroga manj je zadel Matija Demšar (SD Lotrič Železniki), ki je osvojil drugo mesto, še z 2 krogoma manj pa je bil tretji Aleš Mitja Janc (SD Marok Sevnica). Med kadetinjami je bila najboljša Pia Srpčič s 360 krogi, krog manj je zadela Sara Ščuri (obe SK Brežice), ki je bila druga. Tretje mesto je osvojila prlečka Nina Bogša (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu) s 358 krogi. Tudi ekipna zmaga je šla v Posavje, saj so prvo mesto s 1052 krogi že tretjič zapored osvojile kadetinje SK Brežice (Srpčič, Ščuri, Žilić). Drugo mesto je s kar 21 krogi manj pripadlo kadetom SK Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Jager, Lukež, Trkulja), tretje pa SK Ptuj (Krajnc, Kolarič, Zorec), ki so zadeli 976 krogov.

V skupnem seštevku med kadetinjami vodi Sara Ščuri s 86 točkami, na drugem mestu je Pia Srpčič z 80 točkami, Nina Bogša pa je na tretjem mestu z 69 točkami. Tako kot najbolša kadetinja ima tudi najboljši kadet Dejan Jager 86 točk, vendar pa mu za ovratnik diha Matija Demšar s 4 točkami manj, Aleš Mitja Janc pa je tretji s 70 točkami. V ekipni razvrstitvi s tremi zaporednimi zmagami vodijo kadetinje SK Brežice, na drugem mestu so z 9 točkami zaostanka kadeti SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem, na tretjem mestu pa ekipa SK Ptujz 38 točkami.

SD Škofja Loka zmagalo že tretjič zapored

Med mladinci z zračno pištolo je tokrat najbolje streljal Anže Gmajnič (SK Brežice) s 375 krogi. Za 4 kroge je ugnal Žana Bogšo (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu), tretje mesto pa je osvojil Matija Demšar (SD Škofja Loka) s 370 krogi. Med mladinkami je bila najboljša Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki), ki je zmagala s 373 krogi. 5 krogov manj je zadela Klara Smolič (SD Gorjanci), Teja Barašin (SD Škofja Loka) pa je s 361 krogi osvojila tretje mesto. V ekipni konkurenci je bila že tretjič zapored najboljša ekipa SD Škofja Loka (Demšar, Celec, Ušeničnik) s 1104 krogi, drugo mesto je osvojila ekipa SK Brežice (Gmajnič, Kuhar, Gmajnič) s 1079 krogi, tretja pa je bila ekipa SD Lotrič Železniki (Medved, Košir, Prezelj) s 1065 krogi.

V skupnem seštevku točk med mladinci trenutno izstopajo vodilni Matija Demšar z 80 točkami, drugouvrščeni Luka Ušeničnik (SD Škofja Loka) s 76 točkami in tretjeuvrščeni Anže Gmajnič s 75 točkami. Pri mladinkah sta v veliki prednosti pred ostalimi Klara Smolič s 86 točkami, 4 točke zaostaja Anja Prezelj, na tretjem mestu pa je Teja Barašin s 70 točkami. V ekipni konkurenci s tremi zaporednimi zmagami vodi ekipa SD Škofja Loka (60 točk), druga je ekipa SK Brežice (51 točk), tretja pa ekipa SK Ptuj (40 točk).

Fotografije FB SZS