Tudi na 3. KT nekaj odličnih rezultatov

Kljub temu, da je veliko najboljših strelcev ta konec tedna nastopalo v Beogradu, je bilo na 3. KT, ki ga je organizirala SD Olimpija, doseženih kar nekaj odličnih rezultatov. Za nekatere strelce je bila ta tekma tudi zadnja možnost, da opozorijo vodjo reprezentance nase, za druge pa ena izmed poslednjih možnosti, da izpolnijo normo za nastop na državnem prvenstvu.

Sočič najboljši med mladinci

Kadet Jure Sočič (ŠSD Murska Sobota) nadaljuje z odličnimi rezultati. Z novim osebnim rekordom 616,9 kroga je bil z naskokom najboljši v kategoriji mladincev. Njegov rezultat je bil hkrati tudi višji od najboljšega članskega rezultata. Drugo mesto je osvojil Matevž Pivk (SD Triglav Javornik – Koroška Bela) z 11 krogi manj, tretje pa Urban Mekše (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s 603 krogi. Mejo 600 krogov "je prebil" samo še domačin Blaž Lužar (SD Olimpija) s 601,3 kroga.

Tudi v ekipni konkurenci so bili najboljši mladinci ŠSD Murska Sobota (Sočič, Farkaš, Vrečič) s 1792,3 kroga. Najbližje so jim prišli mladinci S Trzin (Lukić, Vinko, Janežič) s 1788,9 kroga, tretja pa je bila ekipa mladincev SD Olimpija (Furlan, Lužar, Kušar) s 1774,2 kroga.

Troboj članov

V članski konkurenci smo videli troboj med legendarnim Rajmondom Debevcem (SD Olimpija) in dvema mladima članoma, Jakobom Petelinekom (Cerkniško društvo strelk in strelcev) in Domnom Jarnijem (OSZ Kočevje). Na koncu so bili vsi trije z rezultatom znotraj 0,5 kroga. Najboljši je bil Petelinek (614,8), samo 0,1 kroga manj je imel Debevec, Jarni pa je bil tretji (614,3).

Ekipno so bili najboljši člani SD Olimpija (Debevec, Pirih, Gotovina) s 1837,2 kroga, sledili so jim člani Cerkniškega društva strelk in strelcev (Kandare, Kržič, Petelinek) s 1809,5 kroga, tretji pa so bili člani ŠSD Murska Sobota (Franc, Kerčmar, Farkaš) s 1787 krogi.

Med člani s pištolo najboljši Stojak

Med odstotnostjo državnega rekorderja Kevina Vente, ki je uspešno nastopal v Beogradu, je bil bil najboljši Sašo Stojak (SK Ptuj) s 571 krogi. Drugo mesto je s tremi krogi zaostanka dosegel Jože Čeper (SD Vremščica Vremski Britof), tretji pa je bil Rok Ivanc (SD Grosuplje) s 566 krogi.

V ekipno konkurenci je bila najboljša ekipa SD Grosuplje (Ivanc, Lesar, Ivanc) s 1672 krogi, 31 krogov manj je dosegla ekipa SK Brežice (Štampek, Krajnčič, Kostrevc). Za tretje mesto sta se "udarili" ekipi SD Mrož Velenje in SD Domžale. Z enim krogom prednosti je bil boljša ekipa iz Velenja (Ošep, Ošep, Plot).

Pri mladincih dvoboj Gmajniča in Jagra

V konkurenci mladincev s pištolo sta se za prvo mesto spopadla Anže Gmajnič (SK Brežice) in Dejan Jager (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem). Tokrat je bil boljši Gmajnič in sicer je s 558 krogi bil za dva kroga boljši od kadeta Jagra. Tretje mesto je osvojil Jure Klančar (SD Olimpija) s 547 krogi.

V ekipni konkurenci je bila prijavljena samo ena ekipa in sicer SD Olimpija ki je dosegli 1521 krogov.

Benčina z naskokom najboljša

Na tem kvalifikacijskem tekmovanju je med članicami z zračno puško najbolje streljala Sonja Benčina (SD Olimpija), ki je zadela kar 414 krogov. Sledila ji je Klavdija Jerovšek (SD Grousplje) s 409,5 kroga, tretja pa je bila Nina Juvan (SD Olimpija) s 407,8 kroga.

Tudi v tej konkurenci je bila prijavljena samo ena ekipa, članice domače SD Olimpija (Pavšič, Juvan, Benčina) so zadele 1223,9 krogov.

Pri mladinkah borba med Špidnlerjevo in Prezljevo

V kategoriji mladink z zračno puško se do konca zadnje serije ni vedelo katera bo najboljša. Tokrat je bila s 406,9 kroga izkušena Nuša Špindler (SD Mesto Ljutomer) za 0,5 kroga boljša od mlade Naje Prezelj (SD Lotrič Železniki), tretja pa je bila Teja Medved (SD Lotrič Železniki) s 404,1 kroga.

Članice s pištolo izenačene

Izjemno borbo smo videli tudi pri članicah z zračno pištolo kjer so "bile bitko" naše najboljše strelke,  izkušeni Denis Bola Ujčič (SD Postojna) in Majda Raušl (SK Ptuj) ter mlada Jagoda Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem). Rezultat v zadnji seriji je odločal o vrstnem redu. Tako je bila s 372 krogi najboljša Bola Ujčič, krog manj je imela Raušlova, dodatni krog manj pa je imela Tkalčeva na tretjem mestu.

V ekipni konkurenci je bila prijavljena samo ena ekipa in sicer SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem (Tkalec, Kufner, Županc) s 1082 krogi.

Anja Prezelj drži dobro formo

Med mladinkami je bila najboljša Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki), ki sedaj že nekaj časa drži dobro pripravljenost. Na tem tekmovanju je zadela 373 krogov in s tem rezultatom bi mešala štrene tudi najboljšim članicam. Drugo mesto je dosegla Klara Smolič (SD Grojanci) s 367 krogi, tretje pa mlada Sara Ščuri (SK Brežice) s 361 krogi.

Tudi pri mladinkah je bila prijavljena samo ena ekipa, tekmovalke SK Brežice (Ščuri, Srpčič, Žilić) so skupaj zadele 1047 krogov.

Čestitamo vsem strelkam in strelcem, ki so na zadnjem kvalifikacijskem tekmovanju v tej sezoni z zračnim orožjem izpolnili norme za nastope na državnem prvenstvu ali pa na izpolnili norme za nastope v državni reprezentanci.