Lukićeva ponovno izjemna

2. in 3. 12. 2017 je v Zagrebu potekal tradicionalni že 41. Pokal Mladosti. Kot vsako leto se ga je tudi letos udeležilo veliko slovenskih strelcev, predvsem tisti, ki želijo v januarju in februarju dobro nastopati. In tudi letos so bili zelo uspešni.

Lukićeva ponovno popravila državni rekord

Pred tremi tedni smo poročali kako je Suzana Lukić (SD Trzin) na 1. kvalifikacijskem turnirju izboljšala državni rekord v kategoriji mladink z zračno puško. Ta rekord je zdržal tri tedne, saj ga je ponovno popravila v soboto. In to kar za dva kroga, tako da sedaj znaša 418,1 kroga. Lukićeva se je s tem rezultatom gladko uvrstila v finale kot najboljša Slovenka in kot 4. po kvalifikacijskem delu. Poleg nje so se v finale uvrstile še Živa Dvoršak (SD Olimpija) s 417,9 kroga, Klavdija Jerovšek (SD Grosuplje) s 416 krogi in Urška Kuharič (SD Kovinar Ormož) s 414,3 kroga. Izven finala pa je recimo ostala ena izmed najboljših strelk na svetu Snježana Pejčić.

V finalu je bila najboljša Andrea Arsović (Srbija), druga je bila Marija Malić (Srbija), tretja pa Valentina Gustin (Hrvaška). Med našimi strelkami je bila v finalu najboljša Živa Dvoršak (5.), za njo pa so se razporedile še Lukićeva, Kuharičeva in Jerovškova.

Pri moških v finalu Jodl in Debevec

V moški konkurenci je v kvalifikacijah najbolje streljal Petar Gorša (Hrvaška), ki je zadel kar 631,4 kroga. Na 6. mestu je bil Benjamin Jodl (SD 1. Pohorski bataljon Ruše), ki je zadel 620,6 kroga, na 8. pa Rajmond Debevec (SD Olimpija) s 619,3 kroga. Blizu finala je bil tudi mladi Maj Kadunc (SD Trzin) s 617,7 kroga. Tudi v finalu je bil najboljši Gorša, ki je zanesljivo zmagal s skoraj krogom prednosti pred Milutinom Stefanovićem (Srbija), tretje mesto pa je zasedel Borna Petanjek (Hrvaška). Blizu medalje je bil tudi Jodl, saj je osvojil četrto mesto, Debevec pa je obdržal mesto iz kvalifikacij.

Tkalec edini v finalu

Peter Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) je na tem tekmovanju edini izmed naših strelcev zadel več kot 570 krogov. S 571 krogi se je kot 7. uvrstil v finale. V kvalifikacijskem delu sta izstopala Pavol Kopp (Slovaška) in Dimitrije Grgič (Srbija), ki sta edina prebila mejo 580 krogov. Kopp je zadel 581 krogov, Grgič pa 580. V finalu je Tkalec osvojil 8. mesto, zmaga pa je zanesljivo šla Miklosu Tatrai-u (Madžarska), drugo mesto je osvojil Ante Krišto (Hrvaška), tretje pa Pavol Kopp.

Bola Ujčič preko 380, Tkalčeva pod stopničkami

Denis Bola Ujčič (SD Postojna) je prikazala vse svoje znanje in talent in v kvalifikacijah zadela 382 krogov, kar je samo 3 kroge manj od kvalifikacijskega državnega rekorda, ki ga imajo v rokah tri strelke (Toroš, Raušl, Dobravec). Pred njo sta bili samo Zorana Arunović (Srbija), ki je zadela neverjetnih 391 krogov, in Veronika Major (Madžarska). V finalu ji je delala družbo tudi Jagoda Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) s 379 krogi, kar je 8 krogov več kot lani, ko se ji ni uspelo uvrstiti v finale. Zelo blizu finala je bila tudi Anja Prezelj (SD Lotrič Železniki) s 372 krogi.

V finalu je bila najboljša Veronika Major, ki je ves čas nadzorovala tekmo in bila na koncu za skoraj en krog boljša od Arunovićeve. V boju za tretje mesto sta bili Bobana Veličković Momčilović (Srbija) in Tkalčeva. Na koncu je Jagoda Tkalec osvojila 4. mesto, Denis Bola Ujčič pa 8.