V Ormožu doseženih nekaj odličnih rezultatov

25. in 26. 11. 2017 je športna dvorana Gimnazije Ormož gostila slovenske strelce na 9. Strelskih upih in na 2. kvalifikacijskem turnirju. Na obeh tekmah je bilo doseženih nekaj odličnih rezultatov, predvsem v kategoriji mladink z zračno puško.

Markljeva in Petelinek strelska upa 2017

Na tekmovanju za strelske upe je bila v kategoriji mladink v kvalifikacijah najboljša Vesna Markelj (SD Lotrič Železniki) s 407,5 kroga, sledila ji je Olja Kolenc (SD Grosuplje) s 405,7 krogi, s samo 0,1 kroga zaostanka pa je bila tretja Alja Bračun (SD Olimpija). Tudi v finalu je bila Markljeva najboljša saj je zmagala s skoraj dvema krogoma prednosti. Drugo mesto je osvojila Alja Bračun, tretja pa je bila Nuša Špindler. Pohvaliti pa je potrebno mladinke, saj jih je na koncu kar 7 imelo rezultat preko 400 krogov.

V kategoriji mladincev je po kvalifikacijskem delu vodil Jakob Petelinek (Cerkniško društvo strelk in strelcev) s 414,1 krogom. Najbližje se mu je približal Jan Kolenc (SD Grosuplje) s 412,2 kroga, tretji pa je bil Domen Jarni (OSZ Kočevje) s 410 krogi. Skoraj cel finale je vodil Jarni, ki pa je zaradi slabšega zadnjega strela osvojil drugo mesto. Zmagovalec je postal Petelinek z razliko 0,3 kroga. Tretje mesto je osvojil Kolenc.

V ekipni konkurenci je bila najboljša ekipa SD Grosuplje 1 (Jan Kolenc, Rebeka Slak, Zala Katarinčič), ki je imela več kot 6 krogov prednosti pred SD Mesto Ljutomer (Nuša Špindler, Antonija Kosi, Brina Stajnko) in še dodatne 3 kroge prednosti pred SD Grosuplje 2  (Sara Slak, Amadej Slak, Olja Kolenc).

2. Kvalifikacijski turnir

S pištolo na vrhu Venta in Stojak, med članicami Raušlova

Domačin Kevin Venta (SD Kovinar Ormož) je obranil prednost domačega terena in zmagal s 575 krogi. Samo krog za njim je zaostal Sašo Stojak (SK Ptuj), tretji pa je bil Jože Čeper (SD Vremščica Vremski Britof) s 568 krogi.

Ekipno so bili najboljši predstavniki SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu (Ciglarič, Simonič, Trstenjak) s 1651 krogom, 7 krogov manj so imeli predstavniki SD Štefan Kovač Turnišče (Balaško, Horvat, Vnuk), še 8 krogov manj pa domačini SD Kovinar Ormož (Vignjević, Venta, Tomažič).

Med članicami je tokrat izstopala Majda Raušl (SK Ptuj) s 380 krogi, samo tri kroge manj je imela Katja Vodeb (SD Liboje), Jagoda Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) na tretjem mestu pa je imela 370 krogov in hkrati bila zadnja, ki je zadela 370 krogov ali več.

V mladinski kategoriji s pištolo najboljša Smoličeva in Celec

Klara Smolič (SD Gorjanci) je bila v konkurenci 6 mladink z naskokom najboljša na tem turnirju, saj je bila s 368 krogi za 19 krogov boljša od najbližje zasledovalke. Tokrat je to bila Vita Volgemut (SK Ptuj). Samo 3 kroge manj od Volgemutove pa je zadela Teja Barašin (SD Škofja Loka).

Med mladinci je v nekoliko večji konkurenci izstopal Domen Celec (SD Škofja Loka) s 562 krogi. Celec ni imel toliko prednosti kot Smoličeva, saj je imel samo 6 krogov prednosti pred Anžetom Gmajničem (SK Brežice). Tretje mesto je pripadlo še enemu Brežičanu in sicer Gregorju Kuharju s 552 krogi.

Zmagi v članski kategoriji s puško v Olimpijo

Med člani z zračno puško je tokrat največ strelskega znanja pokazal Rajmond Debevec, ki je bil s 619,2 kroga boljši od vseh ostalih. Najbližje sta mu prišla Erik Kandare (Cerkniško društvo strelk in strelcev) in Jan Šumak (SD Kovinar Ormož) s 615,6 kroga.

V ekipni konkurenci je bila tokrat najboljša ekipa SD Štefan Kovač Turnišče (Markoja, Maučec, Maučec), ki je imela 12 kogov prednosti pred ŠSD Radgona (Prajndl, Sapor, Rozman). Tretje mesto je osvojila ekipa ŠSD Murska Sobota (Farkaš, Makari, Kerčmar).

Med članicami je bila najboljša Sonja Benčina (SD Olimpija) s 417,6 kroga. Sledila ji je Urška Kuharič (416,9 kroga), z 0,1 kroga zaostanka za njo pa je bila Živa Dvoršak (SD Olimpija).

V tej konkurenci je bila prijavljena samo ena ekipa – SD Olimpija, ki je popravila ekipni državn rekord. Poleg Dvoršakove in Benčinove je tekmovala za Olimpijo še Nina Juvan.

V mladinski kategoriji s puško najboljša Špindlerjeva in Nagy

Med mladinkami sta prvi dve mesti osvojili tekmovalki SD Mesto Ljutomer. Prvo mesto je osvojila Nuša Špindler s 409,7 kroga, drugo pa Antonija Kosi s pol kroga slabšim rezultatom. Tretje mesto je osvojila Valerija Tišler (SD Rudnik Hrastnik) s 404,8 kroga. Seveda so tekmovalke SD Mesto Ljutomer tudi v ekipni konkurenci najboljše. Poleg Špindlerjeve in Kosijeve je za ekipo tekmovala tudi Sandra Kaučič. Drugo mesto so osvojile strelke SD Rudnik Hrastnik (Polak, Tišler, Kozole), tretje pa SD Kovinar Ormož (Voljč, Habjanič, Voljč).

Mladinci niso imeli tako visokih rezultatov, saj sta samo dva streljala nad 600 krogi. Najvišji rezultat je imel Jan Nagy (ŠD Črenšovci) s 602,6 kroga, drugi je bil Matevž Pivk (SD Triglav Javornik – Koroška Bela) z 1,1 kroga manj, tretji pa je bil domačin Aljaž Čučko (SD TSO Ormož) s 597,8 kroga.

Med dvema prijavljenima ekipama je bila boljša ekipa SD Tovarne Sladkorja Ormož (Čučko, Ambrož, Rakuša) s 1749,4 kroga, SD Stanko Jurkovič Videm (Šijanec, Vajs, Šijanec) pa je imela 1686,6 kroga.

Rezultati II. KT

Rezultati Strelsski upi 2017