Na 1. kvalifikacijskem turnirju doseženih nekaj izvrstnih rezultatov

V nedeljo 12. 11. so prizadevni člani SD Trzin organizirali 1. kvalifikacijski turnir z zračnim orožjem v tej sezoni. Na turnirju so nekateri strelci prikazali zelo dobro formo in upamo, da bodo na takem ali še višjem nivoju streljali skozi celotno sezono.

V članski konkurenci s puško najboljša Jodl in Muhičeva

Benjamin Jodl (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) je že nekaj let med najboljšimi slovenskimi strelci s puško in to je dokazal tudi na tej tekmi. Z rezultatom 617,1 kroga je bil za 0,9 kroga boljši od Jakoba Petelineka, Štajerca v dresu Cerkniškega društva strelk in strelcev. Tretji je bil Jan Kolenc (SD Grosuplje), ki je zadel 616 krogov. Ekipno so bili v članski konkurenci najboljši predstavniki Cerkniškega društva strelk in strelcev (Petelinek, Kandare in Kržič) s 1797,7 kroga. Na drugo mesto so se uvrstili člani SD Janko Jurkovič Videm (Babič, Horvat, Tenšek) s 1790,2 kroga, s skoraj 11 krogi manj pa so bili tretji člani SD Gorjanci (Pokorny, Korelc, Piškurič).

Med članicami sta izstopali po rezultatu zmagovalka Živa Muhič (SD Postojna) s 415,3 kroga in Sonja Benčina (SD Olimpija) s 414,2 kroga. S 406,9 kroga pa se je na tretje mesto uvrstila Klavdija Jerovšek (SD Grosuplje).

Lukićeva rekordno, visoko tudi Klopčič

Suzana Lukić (SD Trzin), ki je bila lani ena izmed naših najboljših mladink, je tudi letošnjo sezono začela izjemno. Popravila je državni rekord, ki ga je lani v Zagrebu dosegla Klavdija Jerovšek. Suzanin državni rekord sedaj znaša 416,1 kroga. Naslednjih pet tekmovalk pa se je razvrstilo v razmaku 0,9 kroga in sicer med 406,9 in 407,8 kroga. Po vrstnem redu so se razvrstile: Alja Bračun (SD Olimpija), Ajda Kerlatec (SD Postojna), Nuša Špindler (SD Mesto Ljutomer), Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) in Valerija Tišler (SD Rudnik Hrastnik).

V ekipni konkurenci je bila prijavljena samo ena ekipa, to je bila ekipa SD Grosuplje (Katarinčič, Slak, Kolenc). Mlade tekmovalke so skupaj zadele 1184 krogov.

Med mladinci je Nejc Klopčič (SD Trzin) ponovno z visokim rezultatom presenetil ostale sotekmovalce, saj je bil s 617 krogi več kot 6 krogov pred ostalimi. Na drugo mesto se je uvrstil še en predstavnik SD Trzin, Maj Kadunc (610,8), tretji pa je bil Jure Sočič (ŠSD Murska Sobota) s 606,8 kroga.

Seveda so bili predstavniki SD Trzin (Klopčič, Kadunc, Močnik) najboljši tudi v ekipni konkurenci (1807 kroga), saj je drugouvrščena ekipa ŠSD Murska Sobota (Sočič, Farkaš, Makari) dosegla skoraj 40 krogov manj, tretji pa so bili člani OSZ Kočevje (Cilenšek, Marinč, Perko).

Raušlova in Venta najboljša na pištoli

Majda Raušl (SK Ptuj) je bila tokrat edina tekmovalka, ki je streljala nad 370 krogi. Skozi vse štiri serije je lepo stopnjevala in na koncu dosegla 375 krogov. Na drugo mesto se je uvrstila Petra Dobravec (SD Lotrič Železniki) s 369 krogi. Boj za tretje mesto je bil odločen šele po zadnjem strelu, saj sta Jagoda Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) in Denis Bola Ujčič (SD Postojna) imeli na koncu obe isti rezultat 364 krogov. Zaradi več notranjih desetic je na koncu osvojila tretje mesto Tkalčeva.

V ekipni konkurenci je bila prijavljena samo ekipa SD Mrož Velenje (Kralj Hriberšek, Dimec, Suljič), ki je skupno nastreljala 1036 krogov.

V moški konkurenci je bilo ravno tako zelo pestro. Kevin Venta (SD Kovinar Ormož) je ves čas lovil rezultat Jožeta Čepra (SD Vremščica Vremski Britof), ki je streljal v prvi skupini. Na koncu sta oba imela 579 krogov, zmaga pa je šla zaradi več notranjih desetic v Ormož. Sašo Stojak (SK Ptuj) je bil s 575 krogi tretji, Blaž Kunšek (SD Marok Sevnica) pa s 572 krogi četrti. Kot zanimivost naj povemo, da je bila moška konkurenca strelcev s pištolo s 54 tekmovalci daleč najbolj zastopana. Druga zanimivost pa je ta, da je Jože Čeper, s svojim dosežkom izboljšal državni rekord, o veljavnosti katerega bo odločala KPPS.

Med mladinci zanesljiva Smoličeva in Jager

Med mladinkami je bila premočno najboljša Klara Smolič (SD Gorjanci) in zmagala z novim osebnim rekordom 373 krogov. Drugo in tretje mesto je pripadlo mladim članicam SK Brežice. Druga je bila Pia Srpčič (354), tretje pa Sara Ščuri (352). Zanimivo je, da so se te tri strelke že dan prej razvrstilena popolnoma enako na tekmovanju Strelski upi Brežice 2017.

Brežičanke so bile tudi edine, ki so imele prijavljeno ekipo (Srpčič, Ščuri, Žilić), na koncu so imele skupaj 1048 krogov.

Tudi med mladinci je z novim osebnim rekordom s 566 krogi zmagal Dejan Jager (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem). Drugo mesto je z desetimi krogi manj osvojil Domen Celec (SD Škofja Loka), tretje pa Anže Gmajnič (SK Brežice) s krogom manj.

Tudi v tej konkurenci je bila samo ena prijavljena ekipa, člani SD Lotrič Železniki (Medved, Košir, Košir)  so skupaj nastreljali 1523 krogov.