V I. državni ligi s puško ponovno prednjačijo članice

Na zračnem strelišču v Ljubljani je Strelsko društvo Olimpija organiziralo prvi krog državnih lig z zračnim orožjem. Prvi dan je v članski kategoriji nastopilo 144 tekmovalcev, v kategorijah mladih pa se je v nedeljo na strelišče podalo 279 strelk in strelcev.

V finalu 1 DL s puško kar šest tekmovalk

Da med tekmovalci s puško v prvi ligi po rezultatih izstopajo članice je evidentno že nekaj časa, zato bo zanimivo spremljati, če bo morebitna sprememba števila strelov iz 40 v 60 v naslednji sezoni spremenila to razmerje.

Od prvih petnajst uvrščenih je bilo kar devet članic, le trem članom pa se je uspelo uvrstiti v finale, pa še ti so kot prvi izpadli. V napetem boju za najvišja mesta sta članici SD Olimpija Živa DVORŠAK in Sonja BENČINA osvojili prvo in  drugo mesto, Urška KUHARIČ  iz SD Kovinar Ormož pa tretje mesto. Ekipno je prvo mesto osvojila SD Olimpija.

Vrnitev Petre Dobravec

Po daljši odsotnosti se je na tekme vrnila pred leti zelo uspešna tekmovalka Petra DOBRAVEC iz SD Lotrič Železniki in upamo, da bo ponovno  kmalu prišla v pravo strelsko formo. V finalu je zmagal Klemen TOMAŠEVIČ iz SD Lotrič Železniki, pred Aleksandrom CIGLARIČEM iz SD Jože Kerenčič Miklavž in Petrom TKALCEM iz SD Dušan Poženel Rečica. Vodilni po kvalifikacijah Sašo STOJAK  je v finalu pristal na šestem mestu.  Ekipno so tokrat v prvem krogu slavili strelci iz SD Dušan Poženel Rečica s šestimi krogi prednosti pred drugouvrščeno ekipo SD Jože Kerenčič Miklavž in na tretjem mestu SK Brežice. Rezultati so bili izenačeni, ter je uvrstitve od drugega do četrtega mesta bila odločena na podlagi večjega števila notranjih desetk.

V 1.B ligi s pištolo zmagovalca Srečko  Vinko in Peter Somogyi

S puško je slavil lanskoletni zmagovalec vseh šestih turnirjev, tujec Peter SOMOGYI, kateri tekmuje za ekipo SD  Jezero Dobrovnik. Drugo mesto je osvojil Mitja ČERNI iz SD Gančani in tretje Klavdija PUFIČ iz SD Franc Lešnik Vuk Hotinja vas. Ekipni zmagovalci so novinci v ligi Cerkniško društvo strelk in strelcev, v letošnjem letu okrepljeni z novo članico Lio Lazar.

Srečko VINKO iz SD Trzin je s pištolo v 1.B ligi uspel premagati vso konkurenco in tako osvojil prvih 30 točk za skupno uvrstitev. Drugo mesto je osvojil Mario HOLOŠ iz SD Trzin in tretje, lanskoletna zmagovalka lige  Denis BOLA UJČIČ iz SD Postojna. Ekipno so zmagali strelci iz SD Trzin.

Več v rezultatih.

Liga  mladih

V SD Trzin nadaljujejo z uspešnim delom z mladimi, saj so osvojili največ odličnih uvrstitev v vseh kategorijah in disciplinah.

SD Trzin med mladinci s puško z največ uspeha

Z lepo prednostjo je ekipa SD Trzin premagala konkurente in s prvimi dvajsetimi skupnimi točkami na dobri poti k skupni zmagi. SD Mesto Ljutomer so dosegli drugo mesto, tretji rezultat pa ekipa SD Grosuplje. Med mladinci je zmagal Jan NAGY iz Črenšovcev z rezultatom 404,6 kroga, drugo in tretje mesto pa sta osvojila tekmovalca iz Trzina Maj KADUNC in Nejc KLOPČIČ. Med mladinkami je Suzana LUKIĆ iz SD Trzin svoj včerajšnji rezultat iz prve državne lige še izboljšala ter zmagala z rezultatom 412,9 kroga. Drugo mesto je osvojila Urška HRAŠOVEC iz SD I.pohorski bataljon Ruše in tretje Špela RUTNIK iz Doliča.

Zmagovalca v kadetski konkurenci s puško z odličnim rezultatom

Jure SOČIČ iz ŠSD Murska Sobota je zmagal z novim državnim rekordom 411,4 kroga v konkurenci kadetov. S skoraj dvanajstimi krogi manj je na drugem mestu klubski sotekmovalec Patrik FARKAŠ, tretje mesto pa je osvojil Ernest Eman BABAČA iz SD Triglav Javornik Koroška Bela. Tudi zmagovalka med kadetinjami Nikita LENARČIČ iz SD I.pohorski bataljon Ruše je zadovoljna z doseženim rezultatom 412,0 kroga, saj je rezultat le nekoliko pod državnim rekordom in je v lasti njene klubske kolegice Urške. Katarina FEVŽER iz SD Slovenske Konjice je z rezultatom 405,1 kroga osvojila drugo mesto, Naja PREZELJ iz SD Lotrič Železniki pa tretje mesto. Zmagovalna ekipa je iz ŠSD Murska Sobota, dosegli pa so rezultat 1185,3 kroga.

S pištolo kadetinje zmagovalke iz SK Brežice

Ekipa SK Brežic, sestavljena iz samih kadetinj je zmagovalka prvega turnirja z rezultatom 1054 krogov. Sledi ekipa SD Dušan Poženel Rečica in na tretjem mestu SD Gorjanci. Med posamezniki je slavil kadet Dejan JAGER iz Rečice, Matija DEMŠAR iz Železnikov je osvojil drugo in Matija KECELJ iz Domžal tretje mesto. Kadetinji Sara ŠČURI in Pia SRPČIČ iz SK Brežice sta osvojili prvo in drugo mesto, tretje mesto pa je osvojila Nina BOGŠA iz Miklavža pri Ormožu. Luka UŠENIČNIK je bil uspešnejši od društvenega sotekmovalca Matije DEMŠARJA oba iz SD Škofja Loka, tretje mesto je osvojil Gregor KUHAR iz SK Brežice. Ekipno so zmagovalci iz SD Škofja Loka, sledijo pa iz SK Brežice in SK Ptuj.

V konkurenci mladink s pištolo je prvo mesto osvojila Klara SMOLIČ iz Gorjancev, Anja PREZELJ iz SD Lotrič Železniki je bila druga, tretje mesto pa je osvojila Vita VOLGEMUT iz Ptuja.

Pionirji in pionirke

V konkurenci pionirjev je zmagal Luka LUKIČ iz SD Trzin z rezultatom 182 krogov. Z istim rezultatom je drugo mesto osvojil Demej JARNI iz  SD Kočevje in tretje Vid ANDROČEC iz SD Grosuplje. Ekipa iz OSZ Kočevje je zmagala pred ŠSD Murska Sobota in ekipo SD Trzin.

V konkurenci pionirk je ekipa SD "Koloman Flisar" Tišina z zmago osvojila prvih 20 točk za skupno uvrstitev, sledita ekipi SD Postojna in SD Trzin. Med posameznicami je bila najuspešnejša Tija ŠILES iz Kisovca, sledita tekmovalki SD Trzin Lana PROSTRAN in Daša DOLENŠEK.

Več v rezultatih.

pg