Finale državne lige trap 2017

SK Kunšperk, Ivo Kompan in Žan Šfiligoj z ligaškimi lovorikami

V Ormožu imajo zraven odličnih strelcev z zračnim in malokalibrskim orožjem tudi zelo uspešne strelsko sredino na leteče tarče oz. s puško šibrenico v disciplini trap. Strelsko društvo Trap Ormož je bilo minuli konec tedna organizator zaključnega finalnega tekmovanja v državni ligi trap, kamor so se uvrstili najboljši strelci iz 1. lige in 2. lige po petih turnirjih tekmovanja. Domačini z uvrstitvijo na finalno tekmovanje niso imeli težav, saj jim je to uspelo že v ekipnem tekmovanju kot eni izmed petih kvalificiranih ekip na vzhodu.

Foto: Ormoški trap strelci, z leve strani Miha Nahtigal, Jožef Kampuš, Tomaž Blazinšek, Branko Valenko in Mitja Veronek kot glavni sodnik, so bili zelo zadovoljni z uspešno izvedbo Finala državne lige v trapu in treh osvojenih odličjih v ekipnem delu, v 1. ligi in v 2. ligi.

Ivo Kompan v napeti končnici do naslova prvaka v 1. ligi

V kvalifikacijah 1. lige, kjer najboljših 16 strelcev strelja na pet serij po 25 tarč, je bil najboljši Matej Žniderčič iz Gorice s 112 zadetimi tarčami, sledila sta mu Rajko Lupše in Ivo Kompan s 109 zadetki, 108 zadetkov pa so dosegli Tomaž Blazinšek, Andrej Starc in Milan Pelcl, in se uvrstili med šesterico finalistov, ki so se potegovali za končno zmago. V finalu, ki poteka na izločanje na 50 tarč, je prvi izpadel Milan Pelcl iz Radgone, nato še Andrej Starc iz Kamnika. Brez odličja je ostal tudi najboljši po kvalifikacijah, reprezentančni strelec Matej Žniderčič. Na veliko veselje domačinov si je bronasto odličje priboril njihov najboljši strelec Tomaž Blazinšek, ki je moral premoč priznati le Kompanu in Lupšetu, ki sta se pomerila za končno zmago. Po dvainštiridesetih zadetih tarčah v finalu sta nato najboljša strelca v 1. ligi še razstreljevala v napetem dodatnem obračunu, ki ga je sebi v prid na peto dodatno tarčo odločil Kompan in se veselil naslova prvoligaškega prvaka v letu 2017.

Žan Šfiligoj z življenskim finalom do zmage v 2. ligi

V kvalifikacijah 2. lige je bil s 112 zadetki najboljši aktualni državni prvak Ivan Krkač iz Kunšperka, ki mu je s 110 zadetki sledil reprezentačni kolega Matjaž Lepen iz Kungote. S 105 in 104 zadetki sta se v finale uvrstila še Alen Furlan in Žan Šfiligoj, s 103 zadetki v kvalifikacijah in po dodatnem razstreljevanju pa je to uspelo tudi predsedniku Ormožanov Branku Valenku in Mateju Šfiligoju. Z nekaj manj športne sreče je tokrat izven finala ostal Aleš Hozjan (103). V finalu se je moral prvi posloviti Matej Šfiligoj iz Brd, nato še najboljši v kvalifikacijah Ivan Krkač. Po izpadu Goričana Alena Furlana pa so se najboljši trije že veselili posamičnih odličij. V napetem obračunu za končno zmago je najprej izpadel odlični reprezentančni tekmovalec Matjaž Lepen iz Trap kluba Kungote in ne najbolj zadovoljen osvojil bronasto odličje. Za končno zmago pa sta se pomerila domači favorit občinstva Branko Valenko in Žan Šfiligoj. Slednji je streljal svoj najboljši finale v življenju in zmagal z 42 zadetimi tarčami. Z 39 zadetki v finalu pa se je srebrnega odličja veselil domačin Branko Valenko. »Pred tekmovanjem si nisem postavljal posebnih rezultatskih ciljev, v prvi vrsti sem skupaj s kolegi moral poskrbeti za dobro organizacijo tekmovanja in da je vse potekalo brez zapletov. Zaradi tega sem bil s svojim streljanjem povsem razbremenjen in uspelo mi je osvojiti srebrno odličje, česar sem zelo vesel. Rad bi se zahvalil vsem klubskim kolegom, brez katerih nam ne bi uspelo izvesti tega zahtevnega dvodnevnega tekmovanja na našem obnovljenem strelišču«, nam je vidno olajšani ter zadovoljen po koncu uspešno izvedenega tekmovanja s številnimi čestitkami udeležencev povedal predsednik ormoških trap strelcev Branko Valenko.

Kunšperk do ekipnega naslova prvakov, Kungoti srebro, Ormožanom bron

Ekipnega naslova ligaških prvakov so se veselili strelci iz Kunšperka (323) v postavi Ivan Krkač, Rajko Lupše in Vadim Denčik in tako prevzeli ekipno lovoriko lanskim prvakom iz Vrhnike. Po zelo tesni odločitvi in boljši zadnji so se strelci iz Kungote (308) razveselili premiernega srebra, veliko veselja pa je bilo tudi med domačini iz Ormoža (308), ki so osvojili ekipni bron.

V Ormožu zaključne priprave pred odhodom na EP v Baku

Najboljši trap strelci v Sloveniji se bodo naslednji konec tedna znova zbrali na lepem, vendar zahtevnem ormoškem strelišču, opravili bodo zaključni ciklus priprav pred odhodom na Evropsko prvenstvo v azerbajdžanski Baku, ki bo potekalo med 19.7. in 2.8. Nastop na EP so si priborili med člani: Denis Vatovec, Tomaž Blazinšek, Matjaž Lepen in Ivan Krkač, med članicami Jasmina Maček ter med mladinci Miha Nahtigal in Rene Maček. Reprezentanco bosta vodila Nikolaj Mejaš in Savo Strmole.

Rezultati:

Ekipno: