Tudi na 2. KT v Rečici pri Laškem padali rekordi

Tako kot tekmovalci z mk puško, ki so na 2. KT v začetku junija popravili nekaj državnih rekordov, so bili rekordni tudi strelci s pištolo na 25 metrov.

Najbolj uspešen je bil mladinec Jože Čeper (SD Vremščica Vremski Britof), ki se pripravlja na svetovno prvenstvo za mladince v Suhlu, z novim državnim rekordom in domača ekipa strelcev, saj so odnesli skupno kar 10 od 18 medalj ter poskrbeli za izenačenje državnega rekorda.

Jože Čeper je popravil lastni državni rekord v disciplini športna pištola mladinci za 4 kroge in ta sedaj znaša 577 krogov. S tem rezultatom je seveda zmagal v svoji konkurenci. Na drugo mesto se je zavihtel David Rožman (SK Brežice) s 548 krogi, tretji pa je bil Matija Demšar (SD Škofja Loka) s 519 krogi.

Domačin Peter Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) je pa poskrbel za izenačenje svojega državnega rekorda (559 krogov) v disciplini hitrostrelna pištola, ki ga je postavil pred enim letom na istem tekmovanju na istem strelišču. Drugo mesto je dosegel Kevin Venta (SD Kovinar Ormož) s 531 krogi, tretji pa je bil z dvema krogoma manj Andrej Brunšek (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem).

Peter Tkalec je tudi z naskokom zmagal v disciplini mk standard pištola, kjer je dosegel 558 krogov. Drugo mesto je dosegel Andrej Brunšek s 541 krogi, tretje pa Kevin Venta s 529 krogi.

Tudi v disciplini pištola in revolver s središčnim vžigom so si ti trije tekmovalci razdelili medalje, vendar so ponovno nekoliko zamenjali vrstni red. Tokrat je zmagal Kevin Venta s 560 krogi, tri kroge manj je dosegel Peter Tkalec, 535 krogov pa je dosegel Andrej Brunšek.

Med mladinkami je pokazala premoč Jagoda Tkalec (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem), ki se tudi pripravlja na mladinsko svetovno prvenstvo. Zmagala je z rezultatom 556 krogov, drugo mesto je dosegla njena klubska sotekmovalka Saša Maček s 457 krogi, tretje pa Teja Barašin (SD Škofja Loka) s 450 krogi.

Članice so v isti disciplini dosegle nekoliko višje rezultate. Zmagala je Denis Bola Ujčič (SD Postojna) s 562 krogi, druga je bila Valerija Kufner (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem) (548 krogov), tretja pa še ena domačinka Ksenija Vodopivec (529 krogov). Poleg tega je bilo na tekmovanju opaziti nekaj novih strelcev, ki kažejo potencial in bodo lahko s primernim treningom čez čas krojili vrh pištolskih disciplin na 25 metrov.