Odličen izkupiček iz Novega Sada

Med 8. in 11. junijem je potekal GP Novega Sada na katerem so nastopali udeleženci iz kar 15 držav, med drugim tudi iz Slovenije.

Lazarjeva bronasta leže

Od naših strelcev je najvišje posegla Lia Lazar, ki je zadnji dan tekmovanja v disciplini 50 m leže med mladinkami s 612,9 kroga osvojila 3. mesto. Katarina Fevžer je bila 13. s 604,2 kroga, Urška Hrašovec 17. s 597,4 kroga in 20. Nikita Lenarčič s 589,7 kroga. Tudi v enotni kategoriji članic in mladink je bila Lazarjeva najboljša od naših. Njen rezultat je zadostoval za skupno 12. mesto. V enotni konkurenci je s 620,8 kroga zmagala Esmari Van Reinen (Republika Južna Afrika), druga je bila z 0,5 kroga manj Tijana Kolarik (Srbija), s še dodatnimi 0,3 krogi zaostanka pa je osvojila tretje mesto Yanina Stancheva (Bolgarija). Tal Engler (Izrael) je kot najboljša mladinka s 619,9 kroga osvojila 4. mesto.

V moški konkurenci smo imeli v ognju dva mladinca. Jakob Petelinek je s 605,4 kroga med mladinci osvojil 8. mesto, Erik Kandare pa s 604,4 10. mesto. V enotni konkurenci s člani sta njuna rezultata zadostovala za 23. in 26. mesto. Pekler Zalan (Madžarska) je bil s 622,2 kroga v kvalifikacijskem delu najboljši tako v mladinski kot tudi članski konkurenci, v finalu pa je šlo prvo mesto Guyu Stariku (Izrael), srebro je osvojil Anton Rizov iz Bolgarije, tretje pa Ivica Štritof (Hrvaška).

Jerovškova 7. v finalu trojnega položaja, Kandare 4. med mladinci in Lazarjeva 5. med mladinkami

Klavdija Jerovšek se je v finale trojnega položaja s 580 krogi uvrstila kot drugouvrščena v kvalifikacijskem delu. V finalu pa je žal izpadla kot druga tekmovalka in na koncu osvojila odlično sedmo mesto. Zanimivo pa je, da sta najboljši po kvalifikacijskem delu izpadli kot prvi. Vso svoje mojstrstvo je v finalu prikazala Snježana Pejčić (Hrvaška), ki v kvalifikacijskem delu ni briljirala, na koncu pa je zmagala s skoraj tremi krogi prednosti pred Engler Tal (Izrael) in Martino Ziviani (Italija).

Od naših mladink se je najbolj izkazala Lia Lazar, ki je s 571 krogi osvojila 5. mesto v mladinski konkurenci. 14. je bila Katarina Fevžer s 561 krogi, dva kroga manj pa je zadela Urška Hrašovec, kar jo je uvrstilo na 16. mesto.

Še nekoliko boljšo uvrstitev je dosegel Erik Kandare, ki je s 1140 krogi osvojil 4. mesto med mladinci, Jakob Petelinek pa je bil s 1121 krogi 10. Za osvojitev medalje v mladinski konkurenci je bilo potrebno doseči vsaj 1152 krogov, kolikor je imel Stevan Jovanović (Srbija). Drugo mesto je šlo na Madžarsko, saj je imel Zalan Pekler 1159 krogov, zmagovalec, Lazar Kovačević (Srbija), pa je zadel kar 1165 krogov. V enotni konkurenci članov in mladincev je bil Kandare 12., Petelinek pa 20.

Z zračno puško najuspešnejša Jerovškova in Jodl

V konkurenci strelcev z zračno puško je 10. mesto z rezultatom 616,7 kroga osvojil Benjamin Jodl, za finale mu je zmanjkalo samo 1,2 kroga. Finale pa je bilo posebaj zanimivo, saj sta šele zadnja strela odločila zmagovalca. Z 0,4 kroga prednosti je nato zmagal Giusepe Pio Cabano (Italija) pred Stevanom Jovanovićem (Srbija). Tretji pa je bil Dejan Pešić, še en tekmovalec iz Srbije. Med mladinci je bil Jakob Petelinek s 611,7 kroga 11., Patrik Jakopiček pa s 604,5 kroga 13.

Pri članicah je Klavdiji Jerovšek zmanjkalo do finala malenkost več kot Jodlu. Njenin 412,8 kroga jo je za 1,3 kroga ločilo do 8. mesta, ki je še vodilo v finale osmih najboljših strelk. Tudi v tem finalu je bilo zelo napeto, saj so zmagovalko dobili šele po shoot-off-u, kjer je bila Ivana Andjusić Maksimović (Srbija) boljša od Marije Malić (Srbija). Tretje mesto je osvojila Snježana Pejčić (Hrvaška). Vodilna po kvalifikacijskem delu je bila s 419,1 kroga mladinka Milica Babić (Srbija), ki pa je v finalu končala na 6. mestu.

Med našimi mladinkami je bila najboljša Urška Hrašovec, ki je s 410,9 kroga osvojila 12. mesto, Lia Lazar je bila s 407,2 kroga 18, Nikita Lenarčič s 405 krogi 22., Špela Rutnik s 399,5 kroga 27. in Katarina Fevžer 29. s 397,3 kroga.