Naši tekmovalci ponovno zelo uspešni

Minuli vikend so se naši tekmovalci merili na več prizoriščih. Na strelišču na Pragerskem je potekalo 2. kvalifikacijsko tekmovanje z malokalibrskim orožjem na 50 metrov, v Osijeku 1. GP Osijeka z malokalibrskim orožjem, na strelišču Črne njive nad Ilirsko Bistrico 4. krog državne trap lige zahod, v Rakičanu 4. krog državne trap lige vzhod in v Novigradu GP Beretta Novigrad.

Na Pragerskem trije novi državni rekordi

Na Pragerskem so se v organizaciji SD Svečina naši tekmovalci v dveh tekmovalnih dneh merili z malokalibrskim orožjem na 50 m. Že prvi dan je Živa Dvoršak (SD Olimpija) v disciplini 50 m leže izboljšala državni rekord, ki sedaj znaša 620,0 krogov. Urška Kuharič (SD Kovinar Ormož), ki si je lastila dosedanji rekord, je zadela 613,7 kroga, kar je zadostovalo za drugo mesto. S 611,5 krogi je tretje mesto osvojila Klavdija Jerovšek (SD Grosuplje).

V moški konkurenci je najboljši rezultat dosegel Indijec Gagan Narang, eden najboljših strelcev na svetu in nosilec bronaste olimpijske medalje iz OI v Londonu z zračno puško. Njegovih 624,8 kroga je zadostovalo, da je bil prepričljivo najboljši. Presenečenje pa je pripravil Matjaž Škafar (ŠD Črenšovci), saj je s 623,4 kroga je ugnal vse slovenske strelce. 0,9 kroga manj je zadel Rajmond Debevec (SD Olimpija), Robert Markoja (SD Štefan Kovač Turnišče) pa je bil tretji najboljši od naših strelcev s 619,9 kroga.

Ekipna zmaga je šla članom SD Štefan Kovač Turnišče, ki so v postavi Žalik, Maučec in Markoja z rezultatom 1830,3 kroga bili boljši za 29 krogov od SD 1956 Trbovlje, tretji pa so bili člani SD Celje.

Med mladinci je zmagal Erik Kadare (Cerkniško društvo strelk in strelcev). S 611,1 kroga je bil za več kot tri kroge boljši od klubskega sotekmovalca Jakoba Petelineka. Tretje mesto je dosegel Aljaž Zajamšek (SD Slovenske Konjice) s 607,7 kroga.

Med mladinkami je na tej tekmi največ prikazala Zala Katarinčič (SD Grosuplje), ki je s 605,3 krogi za 0,1 kroga ugnala Urško Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše). Tretja je bila Katarina Fevžer (SD Slovenske Konjice) s 603,2 kroga.

Prijavljena je bila samo ena ekipa in še ta je postavila nov državni rekord. To je bila ekipa SD Grosuplje, ki so jo sestavljale kadetinje Katarinčičeva, Durdžićeva in Kolenčeva in so dosegle rezultat 1767,8 kroga.

Poleg strelcev s puško so nastopali tudi strelci s pištolo na 50 metrov. Pri članih je premočno zmagal Kevin Venta (SD Kovinar Ormož) 557 krogi, drugo mesto je osvojil Bošjan Simonič (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu) s 532 krogi, tretje pa njegov klubski sotekmovalec Miran Miholič s 525 krogi.

Od ekip je nastopala samo ena ekipa – SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu, katere člani Simonič, Simonič in Miholič so skupaj zadeli 1578 krogov.

Med mladinci je največ pokazal David Rožman (SK Brežice) s 517 krogi in je bil tudi edini od mladincev, ki je presegel mejo 500 krogov. Drugi je bil njegov klubski sotekmovalec Anže Gmajnič s 498 krogi, tretji pa s 491 krogi Žan Bogša (SD Jože Kerenčič Miklavž pri Ormožu).

Drugi dan tekmovanja pa je postavila nov mladinski državni rekord v trojnem položaju Lia Lazar (SD IX. Korpusa Piran), ki je prejšnji rekord popravila za 2 kroga in sedaj znaša 581 krogov. Na drugo mesto se je uvrstila Katarina Fevžer (SD Slovenske Konjice) s 565 krogi, na tretje pa Urška Hrašovec (SD 1. Pohorski bataljon Ruše) s 556 krogi.

Ni veliko manjkalo, pa bi tudi pri članicah padel nov državni rekord. Do zadnjega strela smo držali pesti za Klavdijo Jerovšek (SD Grosuplje), ki je s 584 krogi za samo en krog zaostala za aktualnim državnim rekordom. Na drugo mesto se je uvrstila Živa Dvoršak (SD Olimpija), ki je dosegla 581 krogov, tretja pa je bila Renata Oražem (SD Grosuplje) s 562 krogi.

Pri mladincih se je Erik Kandare (Cerkniško društvo strelk in strelcev) močno približal svojemu državnem rekordu, ki ga je dosegel prejšnji teden. Tokrat je dosegel 1149 krogov, kar je zadostovalo za zmago. Njegov klubski sotekmovalec Jakob Petelinek je bil drugi s 1134 krogi, tretji pa je bil Aljaž Zajamšek (SD Slovenske Konjice) s 1112 krogi.

Prvo mesto v članski konkurenci je osvojil Rajmond Debevec, ki je s 1165 kroga za 2 kroga ugnal Roberta Markojo (SD Štefan Kovač Turnišče), tretje mesto pa je osvojil Žan Kelenc (SD Črenšovci) s 1149 krogi.

V Osijeku naši strelci s pištolo odlični

Na 1. GP Osijeka so se izkazali naši strelci s pištolo. V disciplini športna pištola je med mladinci Jože Čeper (SD Vremščica Vremski Britof) s 568 krogi nekoliko izboljšal svoj rezultat iz Plzna, kar mu je prineslo 2. mesto. Za zmagovalcem je zaostal za samo en krog. Jože je nastopal tudi v disciplini mk pištola na 50 metrov, kjer je bil v kvalifikacijah s 540 krogi na četrtem mestu. V finalu so se mesta nekoliko premešala, vendar je Jože zadržal ostal na 4. mestu.

V disciplini pištola s središčnim vžigom sta nastopala Peter Tkalec in Andrej Brunšek (oba SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem). Tkalec je z rezultatom 557 krogov odvojil 2., Brunšek pa s 551 krogi 3. mesto.

Andrej Brunšek je zmagal v disciplini standardna pištola s 543 krogi, Tkalec pa je bil po težavah z orožjem 6. s 486 krogi.

Je pa zato Peter Tkalec toliko bolje nastopal v disciplini hitrostrelna pištola, kjer je dosegel drugo mesto.

V Novigradu najboljša Jasmina Maček, moški ekipno tretji

V Novigradu je potekal 4. GP Beretta Novigrad, kjer se je med našimi tekmovalci najbolje odrezala Jasmina Maček, saj je osvojila prvo mesto med ženskami, ki so tekmovale v trapu. Drugo mesto je pripadlo Antonii Vojkovkovi iz Češke, tretje pa Jessici Rossi iz Italije.

Med mladinci sta se izkazala Miha Nahtigal in Sašo Hrovat, ki sta na koncu osvojila drugo in tretje mesto. Boljši od njiju je bil samo Fabio Beccari iz Češke. Ta dva mladinca sta v tem vrstnem redu osvojila tudi 4. in 5. mesto v konkurenci trap moški "B".

V moški konkurenci "A" je bil najboljši Jiry Liptak(Češka), z drugim mestom mu je sledil njegov reprezentančni sotekmovalec David Kostelecky, tretji pa je bil Giovanni Cernogoraz. Naš Denis Vatovec je doegel 4. mesto.

V ekipni razvrstitvi so naši tekmovalci v postavi Vatovec, Blazinšek in Lepen osvojili tretje mesto za zmagovalci iz Hrvaške in Češke republike.

Kompan in Grmek najboljša na 4. krogu državne trap lige zahod

Medtem ko so nekateri naši tekmovalci nastopali v tujini, so ostali tekmovali na 4. krogu državne lige.

V prvi ligi zahod je tokrat zmagal Ivo Kompan (TK Ilirska Bistrica), ki je bil vodilni tudi po kvalifikacijskem delu. Drugo mesto je zadržal Igor Macur (SD Vrhnika), na tretje pa se je prebil Urban Debenjak (TK Brda).

V drugi ligi zahod pa je po razstreljevanju v finalu osvojil prvo mesto Boris Grmek (SD Svoboda), drugo mesto je osvojil Matej Šfiligoj (TK Brda), tretji pa je bil Miroslav Lešnik (SD Kamnik).

Ekipno so bili najboljši tekmovalci TK Brda v postavi Šfiligoj M., Šfiligoj Ž. in Debenjak, ki so s postreljenimi 183 letečimi tarčami za eno tarčo ugnali domačine iz TK Ilirska Bistrica v postavi Žigante, Rolih in Kompan. Še eno tarčo manj so zadeli člani TSK ZLD Gorica v postavi Žižmond, Žniderčič in Končan, kar jih je uvrstilo na tretje mesto.

Šmid in Krkač zmagala na 4. krogu državne trap lige vzhod

Dani Šmid (ŠSD Radgona) je v prvi ligi vzhod v finalu samo potrdil svojo premoč na tem tekmovanju, drugo mesto je z zadeto tarčo manj zasedel Denis Pojbič (SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota), tretje pa Mišo Rakuša (SK Poetovio).

V drugi ligi vzhod je po tesnem boju zmagal Ivan Krkač (SK Kunšperk), drugo mesto je z istim rezultatom dosegel Marjan Pšeničnik (SD Radlje), tretje pa Jožef Kampuš (SD Trap Ormož).

V ekipni konkurenci se je za zmago bil hud boj med ŠSD Radgona, SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota in SK Kunšperk. Na koncu so s 184 zadetimi tarčami zmagali člani ŠSD Radgona, s 183 zadetimi tarčami so jim sledili člani SD Trap Štefan Kovač Murska Sobota, še eno zadeto tarčo manj pa so zadeli člani SK Kunšperk.

Fotografije II.KT

Rezultati II.KT