Mladinci v Plznu izboljšali 4 državne rekorde

Letošnja odprava mladinske ekipe s puško in pištolo na SU Plzen je bila zelo uspešna, saj so na tekmovanju naši mladi upi izboljšali kar štiri državne in kopico osebnih rekordov.

Prvi dan Čeper najboljši od naših, Jager z osebnim rekordom

Prvi tekmovalni dan so se na strelišču borili Dejan Jager, David Rožman in Jože Čeper z zračno pištolo, z malokalibrsko puško v disciplini 50 m leže pa Erik Kandare in Jakob Petelinek.

Na desetmetrskem strelišču z zračno pištolo se je najbolje odrezal Jože Čeper, ki je s 562 krogi osvojil 36. mesto, trije krogi manj so Davidu Rožmanu zadostovali za skupno 46. mesto. Prijetno pa je presenetil mladi Dejan Jager, kateremu je bila to prva velika tekma, saj je izboljšal svoj osebni rekord na 549 krogov, kar je bilo dovolj za 63. mesto. Skupno so zadeli 1670 krogov, kar jih je uvrstilo na 12. mesto med 21. ekipami.

V disciplini 50 metrov leže je bil Jakob Petelinek 50. (612,9 kroga), Erik Kandare pa z 0,8 kroga manj 54.

Erik Kandare dosegel nov državni rekord

Drugi tekmovalni dan je tekmovalo več naših tekmovalcev oziroma tekmovalk. Od rezultatov izstopa nov državni rekord  Erik Kandareta, ki sedaj znaša 1151 krogov. Stari državni rekord, ki ga je postavil pred dobrim letom, je popravil za en krog. Ta rezultat mu je prinesel tudi 23. mesto med 79 tekmovalci. Jakob Petelinek, naš drugi tekmovalec v tej disciplini, pa je dosegel 46. mesto (1136 krogov).

Z zračno puško je bila od naših mladink najboljša Urška Hrašovec na 59. mestu (408,5 kroga), na 76. mestu ji je sledila Vesna Markelj (407 krogov), s krogom manj je bila Lia Lazar 83., Rebeka Slak je bila 114. (396,8 kroga) in Katarina Fevžer 122. (390 krogov). Ekipa, ki so jo sestavljale Hraševec, Markelj in Lazar, je bila 19. s 1221,5 kroga.

S športno pištolo je streljala na preciznem delu Jagoda Tkalec in dosegla rezultat 280 krogov.

Čeper 9., Fevžerjeva z novim državnim rekordom

Tretji tekmovalni dan je Jožetu Čepru z mk pištolo na 50 m za malenkost ušlo finale. Na koncu je bil z močno popravljenim osebnim rekordom 541 krogov 9., za finale pa je bilo potrebno zadeti 3 kroge več. V isti disciplini je tekmoval tudi David Rožman, ki je zadel 515 krogov, kar je zadostovalo za 39. mesto.

Takoj po njuni tekmi so šla na tekmovališče dekleta, ki so tekmovala na 50 metrov leže z mk puško. Lia Lazar se je izkazala z novim osebnim rekordom 613,6 kroga in 36. mestom. Katarina Fevžer je ponovno izboljšala svoj državni rekord v tej disciplini za kadetinje. Ta sedaj znaša 608,9 kroga, kar jo je uvrstilo na 63. mesto. Urška Hraševec je s 603,4 kroga dosegla 98., Rebeka Slak pa s 595,2 kroga 115 mesto.

Na 25 metrskem strelišču je svoj nastop v disciplini športna pištola na hitrem delu Jagoda Tkalec nekoliko popravila svoj rezultat iz prejšnjega dne. Skupaj je zadela 561 krogov in bila na koncu 25.

Na strelišču z zračnim orožjem pa sta se z zračno puško trudila Jakob Petelinek in Erik Kandare. Tokrat je bil nekoliko boljši Petelinek, ki je bil tako kot Tkalčeva 25. s 617,5 krogi, Kandaretovih 610,3 kroga pa je zadostovalo za 49. mesto.

Zadnji dan dva nova državna rekorda

Tudi zadnji dan smo imeli nekaj odličnih rezultatov. Do zadnjega strela smo držali pesti za Jagodo Tkalec, ki se ji je na koncu finale izmuznil za en krog ali pa za 5 notranjih desetk. Z rezultatom 377 krogov je bila na koncu 9. 365 krogov Anje Prezelj je bila dovolj za končno 46. mesto. Prijetno pa je presenetila tudi Pia Srpčič, ki je na svoji prvi veliki tekmi odlično streljala, saj je s 369 krogi popravila svoj osebni rekord.  Ekipno pa so bile te tri tekmovalke 6. z novim ekpinim državnim rekordom 1111 krogov.

Na malokalibrskem strelišču so tekmovale tudi mladinke v trojnem položaju. Najvišje se je uvrstila Lia Lazar, njenih 570 krogov jo je postavilo na 41. mesto. Ponovno je presenetila Katarina Fevžer, saj je tudi v tej disciplini postavila nov državni rekord za kadetinje. Ta sedaj znaša 569 krogov in je zadostoval za končno 48. mesto. Z novim osebnim rekordom 559 krogov je bila 94. Rebeka Slak, Urška Hrašovec pa s 550 krogi pa 112. Ekipa, ki so jo sestavljale Lazar, Fevžer in Hrašovec, je bila na koncu 21. s 1689 krogi.

Edini moški predstavnik, ki je nastopal zadnji dan, je bil Jože Čeper v disciplini športna pištola. Po preciznem in hitrem delu je s skupno 564 krogi končal na 29. mestu.