Uspešne kadetske priprave v Novem mestu

Strelska zveza Slovenije je 13. in 14. maja organizirala vikend priprave za tekmovalce z zračno puško v kadetski kategoriji v Novem mestu. Na priprave so bili povabljeni Patrik Jakopiček, Nikita Lenarčič, Jure Sočič, Ivo Cicmanvič Zimet, Blaž Lužar, Špela Rutnik, Teja Medved, Katarina Fevžer in Hana Predalič Pulko. Od domačinov pa so se nam pridružili Nuša Brezovar, Tanja Stanković in Anes Kudić.

Treningi so potekali dvakrat dnevno, s tem da so tekmovalci oba dopoldneva trenirali na strelišču SD Gorjanci, kjer so pilili tehniko in izvedeli detalje, ki jim bodo pomagali pri njihovi nadaljnji strelski poti. Sobota popoldne je bila namenjena pridobivanju splošne kondicije, zato smo jo preživeli na stadionu ob reki Krki, kjer so tekmovalci tekli, izvajali vaje za izboljšanje šole teka, izboljševali vzdržljivost v moči in krepili stabilizatorje hrbtenice.

Za nedeljo popoldne pa so imeli tekmovalci napovedan pohod na Gorjance, kjer jih je čakalo tudi presenečenje. Ko smo se malo oddahnili pri Domu na Miklavžu na Gorjancih, nas je nenapovedano presenetil najuspešnejši slovenski strelec Rajmond Debevec. Presenečenje je bilo obojestransko, saj ni vedel da smo na pripravah. No, glavno presenečenje pa so strelcem pripravili člani SK Rojal iz Novega mesta, ki se tudi ukvarjajo s streljanjem z zračnim orožjem, vendar v disciplini Field target. Predstavitev te dinamične discipline je bila zelo zanimiva, tekmovalci pa so dobili možnost tudi poizkusiti to disciplino. Potrebno je povedati, da so močno presenetili predstavnike SK Rojal, saj so brez težav zadevali tudi na 50 m.

Zaradi slabega vremena smo priprave zaključili z vožnjo v dolino z avtomobili.

SZS se zahvaljuje vsem sodelujočim trenerjem za vso pomoč pri izvedbi priprav, gostiteljem SD Gorjanci, ki so nas res lepo sprejeli na njihovem strelišču in SK Rojal za pomoč pri presenečenju.