Aktiven strelski vikend v Gornji Radgoni

Promocija strelstva v Gornji Radgoni

V Gornji Radgoni je med 21. in 23. 4. 2017 v Gornji Radgoni potekal sejem Lov, na katerem je Strelska zveza Slovenije znova predstavila po 10 letih. Številnim obiskovalcem, ki so se ustavili na naši stojnici, smo prikazali strelsko opremo, ki jo uporabljajo tekmovalci. Največ pozornosti pa je poželo streljanje z zračnim orožjem na sistem scatt.

Med prvimi je našo stojnico obiskal tudi minister za kmetijstvo Dejan Židan, ki se je celo poizkusil v streljanju z zračno puško in bil pri tem tudi zelo uspešen. Obiskovalci niso mogli verjeti, kako zahtevno je lahko streljanje z zračno pištolo in puško, marsikdoje bil tudi prepričan, da je sistem pokvarjen.

Za promocijo je v teh treh dneh skrbelo kar 18 predstvavnikov Strelske zveze Slovenije in strelskih klubov. Tako se SZS za pomoč pri promociji na sejmu zahvaljuje SD Gorjanci, SD Mesto Ljutomer, SD Svečina, SD trap Štefan Kovač Murska Sobota, SD "Koloman Flisar" Tišina, SD Štefan Kovač Turnišče, SD Murska Sobota in ŠSD Radgona. Ravno tako se za možnost predstavitve z atraktivno in prostorno lokacijo zahvaljujemo organizatorjem sejma - Pomurski sejem d.d. Glede na velik uspeh in dober odziv te promocije pa smo načeloma že dogovorjeni, da se znova vrnemo v letu 2019, ko se bo naslednjič odvijal sejem Lov.

Uspešne priprave z zračno pištolo za naše mlade upe

V času sejma Lov-ribolov so v istem kraju potekale tudi priprave kadetov in mladincev z zračno pištolo. Zaradi šolskih obveznosti se je zbralo nekoliko manj tekmovalcev, ki pa so vsi po vrsti pokazali izjemno pripravljenost za delo. Tokrat so se pozivu na priprave odzvali Ula Gregorčič Zelnik, Klara Smolič, Klemen Conta (vsi SD Gorjanci), Jože Čeper (SD Vremščica Vremski Britof), Jure Klančar (SD Olimpija), Dejan Jager (SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem), Matija Demšar (SD Lotrič Železniki) inMatija Kecelj (SD Domžale). Pridružili pa so se jim trenerji Branko Košir (SD Lotrič Železniki), Jurij Štiftar (SD Domžale) in Srečko Hudoklin (SD Gorjanci) pod vodstvom Martina Kolarja (SZS).

Blizu slovensko avstrijske meje nas je prijazno gostilo Športno strelsko društvo Radgona, ki je poskrbelo, da smo lahko uporabljali njihovo strelišče. Izjemno požrtvovalna sta bila Davorin Slanič in Žiga Prajndl, ki sta nam pomagala pri čim boljši izvedbi priprav.Za vso pomoč se SZS zahvaljuje našim gostiteljem. Zaslužen počitek in odlično hrano s katero smo lahkonapolnili trebuščke naših strelcev in trenerjev smo našli v Youth hostlu v Radencih.

V času priprav smo izvedli tri treninge na strelišču s katerimi smo želeli izboljšati tehniko streljanja tekmovalcev in enega kondicijskega. Kondicijski trening je bil sestavljen iz vzdržljivostnega teka pod vodstvom Jurija Štiftarja in vadbe za vzdržljivost v moči pod vodstvom Martina Kolarja. Vsi tekmovalci so bili navdušeni nad pripravami, ki niso potekale samo na strelišču. Večere pa smo zapolnili s sprehodi po Radencih in z druženjem ob pogovorih.

Fotografije FB